Povežite se s nama

Život i društvo

Jeste li pripremili uzorak vina?

Objavljeno:

- dana

USUSRET

Udruga vinogradara Vinea Vinica te Općina Vinica, kao organizatori 17. Izložbe mladih vina “Vinea 2017.”, pozivaju sve vinogradare i podrumare da i ove godine izlože svoja vina.

Uzorci vina za izložbu zaprimat će se u zgradi Općine Vinica u sljedećim terminima: u subotu, 18. veljače, od 14 do 20 sati te u nedjelju, 19. veljače, od 10 do 18 sati.
– Za uzorak vina potrebno je predati tri boce (tri litre) vina ili četiri boce (butelje) po 0,75 litara vina. Boce moraju imati ili vlastitu etiketu proizvođača ili podatke o proizvođaču rukom napisane i nalijepljene na bocu – poručuju organizatori i podsjećaju da na izložbi mogu sudjelovati proizvođači s miješanim, bijelim i crvenim te sortnim vinima. Izložba vina bit će održana u subotu, 4. ožujka, a bit će otvorena točno u podne u velikoj dvorani u zgradi Općine Vinica. Odličja zaslužnima bit će podijeljena vinogradarima na Vinskom balu, koji će biti održan u subotu, 11. ožujka, u 19 sati.

Izvor:
Foto: ARHIVA

Život i društvo

Varaždinski i međimurski policajci u subotu provode akciju „Alkohol“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 16. siječnja, od 16 do 24 sata policijski službenici svih policijskih postaja na području Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti iz akcije „Alkohol“.

Najavljena akcija održat će se u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom.

I ovog vikenda, na svim dionicama cesta na području Policijske uprave varaždinske, policijski će službenici pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Aktivnosti iz akcije prvenstveno će se usmjeriti na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, ali i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Ujedno, tijekom akcije posebna pozornost posvetit će se utvrđivanju prekršaja vozača koji upravljaju vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, za vrijeme dok im je vozačka dozvola oduzeta i onim kategorijama vozila koje nisu upisane u vozačkim dozvolama te utvrđivanju prekršaja „mladih vozača“.

Nastavite čitati

Međimurje

Povećanje sigurnosti: na području Općine Nedelišće još tri prometne kamere

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema preporuci struke i Policijske uprave međimurske te Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Općini Nedelišće odobreno je postavljanje još tri nove kamere koje bi trebale usporiti i regulirati opterećen promet kroz općinu Nedelišće, kaže nedelišćanski načelnik Darko Dania.

Navodi da će kućišta za kamere biti postavljena na trima novim lokacijama. Kućišta, od kakvih se jedno trenutno već nalazi u Varaždinskoj ulici u Nedelišću, bit će postavljena u Gornjem Hrašćanu (iz smjera Trnovca), Nedelišću (ulica Vladimira Nazora, prema Dunjkovcu) te u Pušćinama (Čakovečka ulica, u smjeru Varaždina).

Kamere će se postaviti u narednih mjesec dana, navodi Dania.

– Razlozi postavljanja kamera uključuju gustoću prometa, nepoštivanje brzine koje su zadane kroz naselje, ali i česte prometne nesreće. Kamere će služiti i za praćenje ostalih kaznenih djela na području Nedelišća – ističe načelnik.

Nastavite čitati