Povežite se s nama

Život i društvo

Jeste li pripremili uzorak vina?

Objavljeno:

- dana

USUSRET

Udruga vinogradara Vinea Vinica te Općina Vinica, kao organizatori 17. Izložbe mladih vina “Vinea 2017.”, pozivaju sve vinogradare i podrumare da i ove godine izlože svoja vina.

Uzorci vina za izložbu zaprimat će se u zgradi Općine Vinica u sljedećim terminima: u subotu, 18. veljače, od 14 do 20 sati te u nedjelju, 19. veljače, od 10 do 18 sati.
– Za uzorak vina potrebno je predati tri boce (tri litre) vina ili četiri boce (butelje) po 0,75 litara vina. Boce moraju imati ili vlastitu etiketu proizvođača ili podatke o proizvođaču rukom napisane i nalijepljene na bocu – poručuju organizatori i podsjećaju da na izložbi mogu sudjelovati proizvođači s miješanim, bijelim i crvenim te sortnim vinima. Izložba vina bit će održana u subotu, 4. ožujka, a bit će otvorena točno u podne u velikoj dvorani u zgradi Općine Vinica. Odličja zaslužnima bit će podijeljena vinogradarima na Vinskom balu, koji će biti održan u subotu, 11. ožujka, u 19 sati.

Izvor:
Foto: ARHIVA

Život i društvo

Za učenike Centra Tomislav Špoljar nastavna godina započela u sportskom duhu!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Učenici Centra Tomislav Špoljar brinu o zdravlju! Cijeli rujan u Centru bio je prožet raznim sportskim događajima.

Tako su učenici odmah prvi tjedan obilježili Hrvatski olimpijski dan. Već sljedeći tjedan uključili su se u Mliječnu stazu 2022 te su na nastavi tjelesne i zdravstvene kulture skupljali kilometre za mentalno zdravlje djece i mladih. Potom su se uključili u Europski tjedan sporta koji se održavao od 23. do 30. rujna, a zadnji dan mjeseca rujna obilježili su i Europski školski sportski dan.

Bilo je tu trčanja, hodanja, raznih sportskih igara za sve uzraste. Najdraže su učenicima bile ipak štafetne igre koje je za  učenike osmislila i prilagodila njihova učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture Kristina Kralj.

Nastavite čitati

Život i društvo

Poznati marofski motociklist Martin Vugrinec vratio se u školske klupe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Poznati motociklist i bivši učenik Srednje škole Novi Marof Martin Vugrinec u četvrtak, 29. rujna, vratio se u školske klupe i sa sadašnjim srednjoškolcima podijelio svoja iskustva iz ovog adrenalinskog sporta.

Poznati novomarofski motociklist Martin Vugrinec, poznat kao SpiderMartin svoje je afinitete prema moto svijetu pokazao već u ranoj fazi svog života što je prilikom posjeta svojoj bivšoj srednjoj školi podijelio sa sadašnjim učenicima. Već s 12 godina došao je do trkače licence, a od tog trenutka Martinovi uspjesi nižu se jedan za drugim, te je danas jedan od najtalentiranijih vozača u ovom dijelu Hrvatske.

Bila je ovo prilika da novinarska grupa Srednje škole Novi Marof s Martinom održi intervju, a talentirani Novomarofčanin otkrio im je kako je biti učenik i uz to se baviti motociklizmom, kako je tekao njegov put prema uspjehu i kako se nosio sa svojim usponima i padovima.

Priliku za razgovor sa SpiderMartinom imali su i ostali učenici škole koji su saznali nešto više o Martinu i ovom uzbudljivom sportu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje