Povežite se s nama

Život i društvo

Jeste li pripremili uzorak vina?

Objavljeno:

- dana

USUSRET

Udruga vinogradara Vinea Vinica te Općina Vinica, kao organizatori 17. Izložbe mladih vina “Vinea 2017.”, pozivaju sve vinogradare i podrumare da i ove godine izlože svoja vina.

Uzorci vina za izložbu zaprimat će se u zgradi Općine Vinica u sljedećim terminima: u subotu, 18. veljače, od 14 do 20 sati te u nedjelju, 19. veljače, od 10 do 18 sati.
– Za uzorak vina potrebno je predati tri boce (tri litre) vina ili četiri boce (butelje) po 0,75 litara vina. Boce moraju imati ili vlastitu etiketu proizvođača ili podatke o proizvođaču rukom napisane i nalijepljene na bocu – poručuju organizatori i podsjećaju da na izložbi mogu sudjelovati proizvođači s miješanim, bijelim i crvenim te sortnim vinima. Izložba vina bit će održana u subotu, 4. ožujka, a bit će otvorena točno u podne u velikoj dvorani u zgradi Općine Vinica. Odličja zaslužnima bit će podijeljena vinogradarima na Vinskom balu, koji će biti održan u subotu, 11. ožujka, u 19 sati.

Izvor:
Foto: ARHIVA

Život i društvo

Teretnim vozilom u Varaždinu na zebri udario pješakinju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 20. travnja, oko 12.25 sati u Zavojnoj ulici u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Teretnim vozilom je iz smjera Trenkove ulice u smjeru Koprivničke ulice upravljao 64-godišnjak. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja Koprivničke i Zavojne ulice na znak zelenog svjetla skretao je u desno a da prethodno nije propustio 75-godišnju pješakinju koja je prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza na znak zelenog svjetla gurajući bicikl.

Uslijed udara pješakinja je pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Varaždin je podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je značajnim sredstvima iz proračuna podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva, unatoč pandemijskoj krizi.

Naime, gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u utorak, 20. travnja, s predstavnicima udruga potpisao je ugovore te im tom prilikom zahvalio „što ste radili u ovim pandemijskim uvjetima i okupljali naše građane koji su preko vas zadovoljili svoje građanske interese“.

– Riskirali ste svoje zdravlje i  bili na usluzi građanima i zato vam upućujem veliku zahvalu. Iako će pojedine udruge smanjiti svoje aktivnosti zbog pandemije, sredstva neće propasti, a vas molim da nas o tome izvještavate. Najveća vrijednost ove gradske uprave je bila da smo komunicirali s vama. Nikad u povijesti grada nije bilo toliko udruga kao što ih imamo danas i nikad nije bila bolja suradnja. Udruge su šarolikost i bogatstvo jednog gradskog života pa vam još jednom zahvaljujem na suradnji – poručio je gradonačelnik.

Dodajmo da je za danas, 21. travnja, najavljeno potpisivanje ugovora s udrugama s područja obrazovanja i rada s mladima.

Nastavite čitati