Povežite se s nama

Međimurje

Johnson & Johnson i UNICEF donirali zaštitnu opremu varaždinskim i međimurskim domovima zdravlja

Objavljeno:

- dana

Tvrtka Johnson & Johnson S.E. d.o.o. je donacijom od 333.000 kuna podržala UNICEF-ovu nacionalnu kampanju za borbu protiv COVID-19 pandemije u Hrvatskoj.

Doniranim je sredstvima Ured UNICEF-a za Hrvatsku nabavio neophodnu osobnu zaštitnu i medicinsku opremu kako bi zajedno podržali napore zdravstvenih djelatnika i osigurali kontinuitet podrške djeci i obiteljima u županijama koje su osobito pogođene širenjem pandemije.

Donacija tvrtke Johnson & Johnson omogućila je nabavu ukupno 50.000 kirurških maski (tip 2R); 5000 zaštitnih odijela (tip 6B); 1000 sterilnih kirurških haljina; 2000 zaštitnih vizira za lice (sa zaštitom protiv magljenja).

Prema incidenciji, odnosno broju novozaraženih slučajeva u odnosu na broj stanovništva, trenutno je najgora epidemiološka situacija u Varaždinskoj, Međimurskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji te je UNICEF opremu dostavio patronažnim sestrama i pedijatrima u domovima zdravlja ovih županija.

– Mi, zaposleni u tvrtki Johnson & Johnson S.E. d.o.o. i Janssenu, kao njenim farmaceutskim dijelom, smatramo svojom obvezom podržati zdravstvene djelatnike i zdravstvene ustanove čija je uloga ključna u prevladavanju ove javno zdravstvene krize. Veseli nas da smo i na ovaj način, ovom prilikom u suradnji s UNICEF-om, mogli dati svoj izravan doprinos zajednici u kojoj djelujemo, a kako bi se svi zajedno uspješnije suočili s izazovima COVID-19 pandemije – naglasio je Direktor Janssena Hrvatska, Dren Glamuzina, povodom ove donacije.

Primivši donaciju osobne zaštitne i medicinske opreme, Vesna Vukšić, patronažna sestra Doma zdravlja Čakovec, rekla je da je pravovremena i adekvatna zaštita pri kontaktu s malim pacijentima vrlo važna s obzirom na to da su oni na prvim crtama bojišnice jer briga i skrb za najmlađe počinju od začeća.

– Ova nam donacija omogućuje dostatne zamjene zaštitne opreme pri pregledima i kućnim posjetama u ordinacijama i kućnim posjetama patronažnih sestara. Štiteći sebe, zaštit ćemo djecu i njihove majke, a posjeti patronaže i u ovim teškim vremenima pandemije su neobično važni u promicanju dojenja koje je ključno u očuvanju zdravlja – dodala je Vesna Vukšić.

Zahvalivši na iznimno važnoj donaciji, Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, je istaknula: – Pedijatri i patronažne sestre imaju važnu ulogu u njezi i brizi o djetetu, kao i pružanju podrške roditeljima jer utječu na uspješan razvoj djeteta od najranije dobi. U vrijeme pandemije COVID-19 posjeti patronažnih sestara su otežani, no i dalje neophodni i mnogi roditelji itekako ovise o njihovim redovnim dolascima, kao i redovnim odlascima pedijatrima. Stoga, u ime UNICEF-a, zahvaljujem tvrtki Johnson & Johnson na njihovoj velikodušnoj donaciji koja će osigurati kontinuitet podrške djeci i obiteljima u potrebi.

UNICEF je pokrenuo nacionalnu kampanju „Zajedno protiv koronavirusa“ kojom, uz podršku donatora i tvrtki, nastavlja nabavljati prioritetnu zaštitnu i medicinsku opremu te dezinficijense i higijenske potrepštine, pružati podršku školovanju na daljinu i osiguravanju psihosocijalne pomoći za najranjiviju djecu i njihove obitelji.

UNICEF-ovu kampanju moguće je podržati putem web stranice www.unicef.hr/zajedno-protiv-koronavirusa/ ili uplatom na UNICEF-ov račun HR1723600001501092524; poziv na broj 2063-98.

Više o UNICEF-ovom odgovoru na krizu izazvanu pandemijom COVID-19 pročitajte na UNICEF-ovoj stranici.

Crna kronika

Sportska tragedija: srušio se na nogometnom terenu i kasnije preminuo u bolnici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

NK Otok

Do neviđene tragedije došlo je jučer na utakmici NK-a “Otok” i NK-a “Radnički”.

Tijekom utakmice srušio se igrač “Otoka” Dejan Oršuš koji je, nažalost, kasnije preminuo u ŽB Čakovec od srčanog udara.

– U dubokoj žalosti javljamo vam da je igrač NK-a “Otok” Dejan Oršuš nakon što se srušio jučer tokom utakmice preminuo. Uz brzu reakciju suigrača i igrača NK-a Radnički uspjeli smo ga spasiti, a vrlo brzo stiglo je i medicinsko osoblje koje se trudili oživjeti ga (25 min oživljavanja na samom terenu). Mladić od 24 godine je nažalost preminuo u 2 sati u Županijskoj bolnici Čakovec od posljedica srčanog udara.

Bio je dečko za zafrkanciju, talent od nogometaša, veliki igrač, a još veći prijatelj! Iza sebe je ostavio ženu u petome mjesecu trudnoće i dijete. Hvala mu za sve pogotke, pomoć klubu i za dizanje raspoloženja dok je dečkima bilo najteže! Uvijek u našim mislima naš Dejan – poručuju iz NK-a “Otok”.

Od preminuloga Dejana na društvenoj mreži Facebook oprostili su se i njegovi suigrači.

– Posljednji pozdrav našem uvijek vedrom i nasmijanom Dejanu, hvala ti za sve lijepe zajedničke trenutke koje si proveo sa nama. Hvala za svaki ispričani vic i podizanje atmosfere prije utakmice. Hvala ti što si bio dio naše ekipe. Iskreno saučešće obitelji i prijateljima. Dejan Oršuš zauvijek u našim srcima!

Obitelji, rodbini, suigračima i prijateljima izražavamo iskrenu sućut.

Nastavite čitati

Međimurje

U ponedjeljak u Međimurju 10 slučajeva zaraze koronavirusom, preminula je jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata evidentiran je jedan pozitivan slučaj na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, javio je 12. travnja županijski Stožer civilne zaštite.

Brzim Ag testovima tijekom vikenda testirano je 640 osoba, od toga su u nedjelju testirane 364 osobe te je evidentirano 7 pozitivnih nalaza.

Na temelju kliničke slike SARS-CoV-2 virus je dijagnosticiran kod jedne osobe, dok je iz drugih županija prijavljeno da je PCR testom dokazan SARS-CoV-2 virus kod jedne osobe s prebivalištem/boravištem u Međimurju.

U protekla 24 sata oporavile su se 53 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 400.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 49.126 uzoraka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 42 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirano je 6 pacijenata, otpuštena su 2 pacijenta, a 1 pacijent je na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, muška osoba stara 72 godine sa brojnim dodatnim bolestima.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas u Međimurskoj županiji ukupno bilježimo 12.951 oboljelu osobu, a ukupno se oporavilo 12.295 osoba.

Nastavite čitati