Povežite se s nama

Novosti

Još 140 novih radnih mjesta

Objavljeno:

- dana

IKEA ZAGREB Započinje 2. krug masovnog zapošljavanja

IKEA je u petak otvorila drugi i posljednji krug natječaja kojim se provodi masovno zapošljavanje za robnu kuću IKEA Zagreb čije se otvorenje očekuje u ljeto 2014.

U drugom krugu zapošljavanja, koji počinje u petak 28. veljače 2014. i traje do četvrtka 06. ožujka 2014., IKEA će zaposliti oko 140 budućih kolega (m/ž) i to na pozicijama: zaposlenik u odjelu Prodaje, blagajnik, administrator obračuna blagajni, zaposlenik na info pultu, zaposlenik u Povratu i zamjeni robe, zaposlenik u Kontakt centru, zaposlenik na Preuzimanju/izdavanju robe te zaposlenik u dječjoj igraonici Småland u odjelu Odnosa s kupcima. Ovoga puta, osim za radna mjesta s punim radnim vremenom, zainteresirani kandidati moći će se prijaviti i za ona s nepunim radnim vremenom. Na ovaj način IKEA želi pokušati odgovoriti na različite potrebe zaposlenika.

Svi zainteresirani kandidati mogu ispuniti online predložak životopisa na hrvatskom jeziku na poveznici www.IKEA.hr/posao. Za kandidate koji prođu prvu selekciju uslijediti će telefonski i grupni intervjui. Zatim će se odabrani kandidati pozvati u Centar za procjenu kako bi se kroz različite zadatke i druženje utvrdilo dijele li vrijednosti tvrtke IKEA.

Vrijednosti na kojima IKEA temelji svoje poslovanje i koje traži u svojim zaposlenicima su prije svega: zajedništvo – jer svi zaposlenici doprinose napretku i samo je zajednički moguće ostvariti IKEA viziju, odnosno stvarati bolji svakodnevni život za većinu ljudi; skromnost i snaga volje – gdje skromnost ne znači držati se po strani jer ponekad trebamo biti odlučni kako bismo bili plemeniti; vođenje vlastitim primjerom – jer ljude inspirira ponašanje drugih i zato IKEA zaposlenici svojim ponašanjem trebaju davati dobar primjer kolegama, ali i kupcima; svijest o troškovima – jer dobre rezultate možemo ostvariti i osnovnim resursima; te, na kraju, stalna želja za napretkom – i to postavljanjem pitanja i znatiželjom.

U prvom krugu zapošljavanja, koji je održan početkom veljače 2014., za oko 110 radnih mjesta u odjelima Protok robe, IKEA Food i Procjena štete namještaja i popravci prijavilo se više od 8.600 kandidata, a prijave su stigle iz čak sedam zemalja (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Njemačka, Slovenija, Austrija, Italija i Njemačka). Prosječna dob kandidata je 33 godine dok je omjer muških i ženskih kandidata 65 naspram 35 posto. Predselekcijski proces, koji obavlja agencija SELECTIO KADROVI, još je u tijeku, a na telefonske razgovore trenutno je pozvano oko 1.000 kandidata.

IKEA je u posljednjih pet mjeseci otvorila mogućnost zapošljavanja za oko 300 osoba uzmemo li u obzir natječaje koji se provode u veljači i one iz listopada i studenog 2013.

Istraživanje Poslodavci prvog izbora provedeno krajem 2013. i početkom 2014. pokazalo je kako je IKEA među deset najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj. Istraživanje koje portal Moj posao provodi već deset godina pokazalo je da je IKEA percipirana kao privlačan poslodavac najviše zbog harmoničnih odnosa na radnom mjestu i društvene odgovornosti za koje je dobila najviše ocjene ispitanika. U istom je istraživanju prošle godina IKEA bila na osmom mjestu najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj i to zbog istih razloga. Portal Moj posao godišnje provodi i istraživanje Najbolji poslodavac u kojem zaposlenici ocjenjuju organizacijsku klimu i svoje zadovoljstvo na radnom mjestu. Prema tom istraživanju IKEA je prošle godine osvojila drugo mjesto kao najbolji poslodavac u Hrvatskoj u kategoriji malih tvrtki. Tvrtku IKEA kao poželjnog poslodavca prepoznale su i međunarodne organizacije, pa se tako u 2013. IKEA našla među 50 najpoželjnijih svjetskih poslodavaca prema Universum Globalu i među 50 najboljih mjesta za rad prema Glassdooru.

Izvor: Ikea
Foto:

Međimurje

Happy Bike: sastanak projektnih timova uključenih gradova održan u Letenyu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz brojne projekte u kojima sudjeluje kao partner ili nositelj projekta, Grad Prelog dio je i projekta HAPPY BIKE.

HAPPY BIKE je projekt Europske unije koji je odobren za financiranje u okvirima Interrreg programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska. Partneri projekta su gradovi Letenje, Prelog i Ludbreg te ŽUC Varaždin. Ukupni budžet projekta je nešto više od milijun eura – EU sredstva 866.282,16 eura, vlastita sredstva 111.415,59 eura. Početna konferencija ovog projekta održana je krajem mjeseca siječnja. U srijedu, 28. veljače, održan je i sastanak projektnih timova iz gradova sudionika projekta.

Sastanak je održan u prostorima gradske uprave mađarskog Grada Letenye. Projekt je sa provedbom započeo početkom mjeseca studenog prošle godine, a voditelj projekta za područje Grada Preloga je Miroslav Hržić.

Glavni cilj projekta je izgraditi nove atrakcije uz rijeke Dravu i Muru uz koje se vežu bogata i raznolika prirodna i kulturna baština. To se planira kako bi se generirao gospodarski rast na prostoru uključenih programskih područja (Grad Letenye, Grad Prelog i Grad Ludbreg). Razvoj infrastrukture koja se provodi u okviru predloženog projekta trebao bi privući veći broj posjetitelja.

Uz uspostavljanje nove biciklističke rute Letenye-Prelog-Ludbreg te interpretacijskim stazama sa prikazom kulturne i prirodne baštine (na ukupnoj dužini od oko 100 km), lokalno stanovništvo i posjetitelji imat će poboljšani pristup slikovitim, gotovo netaknutim prirodnim područjima, a i drugi potencijalni turisti koji posjećuju mjesta uz rijeke Dravu i Muru. Poseban naglasak stavlja se na činjenicu da je ruta Letenye-Prelog-Ludbreg kapilarna ruta čime će se osigurati poveznica s obje strane hrvatsko – mađarske granice, kao i priključak na EuroVelo mrežu.

Područja uključena u projekt Happy Bike su: Županija Zala, Međimurska i Varaždinska županija. Najmanje 11 naselja trebalo bi imati koristi od projekta, a oko 60 kulturnih i prirodnih znamenitosti će biti evidentirano i dostupno posjetiteljima. Sljedeći sastanak projektnih timova održat će se u mjesecu svibnju u Ludbregu.

Nastavite čitati

Događanja

Kulturno-umjetnička večer posvećena Rudolfu Steineru održana u čakovečkoj knjižnici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rudolf Steiner

U čakovečkoj Knjižnici „Nikola Zrinski“ prošlog tjedna predavanjem i kulturno-umjetničkim programom je obilježena 157. obljetnica rođenja začetnika antropozofije i waldorfske pedagogije, Rudolfa Steinera.

Program se odvijao u tamošnjoj multimedijalnoj dvorani, pri čemu je posjetiteljima na dolasku zahvalila ravnateljica knjižnice, Ljiljana Križan.

Rudolf Steiner je rođen 25. ili 27. veljače 1861. godine u Donjem Kraljevcu. Bio je utjecajan u mnogim područjima, uključujući odgoj i obrazovanje, poljoprivredu, umjetnost i filozofiju. Unutar svoje pedagogije htio je uspostaviti odgoj djece kao cjelovitih ljudskih bića, naglašavajući važnost ravnoteže fizičkog i duhovnog aspekta čovjeka. S tim u cilju razvio je i euritmiju, izvedbenu umjetnost koja je ujedno i metoda terapije. To su zapravo geste i pokreti koji kretanjem tijela žele izraziti govor i zvuk. Pomoću njegovih ideja razvijena je i biodinamička poljoprivreda. Temeljna zamisao takve vrste ratarstva počiva na „životnoj snazi“, ideji da biljke i životinje posjeduju „kozmičku silu“ koju hranjenjem ljudi unose u svoj organizam. Steiner je smatrao i da pesticidi i umjetna zaštitna sredstva i gnojiva hrani oduzimaju životnost.

Govoreći o naučavanju dr. Rudolfa Steinera, ravnateljica istoimenog centra u Donjem Kraljevcu, Dijana Posavec, pričala je i o predviđenim aktivnostima večeri.

Ravnateljica Centra “Dr. Rudolf Steiner”, Dijana Posavec

-Povodom 157. obljetnice rođenja našeg sunarodnjaka odlučili smo da će se ovdje u čakovečkoj knjižnici održati jedno interesantno predavanje, govorit će gospođa Mila Željeznjak. Naš prijatelj Goran Vadlja iz Donjeg Kraljevca provest će zvukoterapiju. Za 27. veljače bila je predviđena donatorska večer u Toplicama sv. Martin, no zbog vremena smo je morali odgoditi, javnost ćemo naknadno obavijestiti o novom terminu. Odlučili smo da ovu godinu posvetimo popularizaciji lika i djela Rudolfa Steinera. Predavanja na temu biodinamike vrlo su popularna, u Varaždinskoj županiji posjećenost je bila velika, a u bliskoj budućnosti organizirat ćemo ih u Zagrebu, Istri i Slavoniji.

Učenice Graditeljske škole Čakovec predstavile su Steinerovu poeziju

Steinerovu poeziju predstavile su učenice Graditeljske škole Čakovec. Gospođa Mila Željeznjak potom je održala predavanje pod nazivom „Boje duše“ na temu anđeoskog svijeta. Večer je završila govorom Gorana Vadlje o utjecaju zvuka na organizam. Uslijedila je njegova terapija zvukom u trajanju od 15 minuta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje