Povežite se s nama

Aktualno o koronavirusu

Još dvije osobe oboljele od koronavirusa u Varaždinskoj županiji!

Objavljeno:

- dana

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a ukupan broj oboljelih sada je 24. Imamo potvrđen i jedan novi slučaj oporavka, čime se ukupan broj osoba koje su ozdravile povećao na šest.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 18 osoba.

– Kod posljednjih novoobljelih radi se o bliskim kontaktima prethodno zaraženih osoba, a obje osobe su dobrog općeg stanja. Kod osobe starije životne dobi za koju smo napomenuli da ima srednje tešku kliničku sliku, želimo istaknuti da će dolaziti i do zaraze kod osoba koje već prethodno boluju od određene bolesti koja je i uzrok takvoj kliničkoj slici. Upravo takve osobe spadaju u najugroženiju kategoriju jer su u startu već narušenog zdravlja te stoga ponavljamo da upravo najugroženiji posebno pripaze na socijalno distanciranje i higijenske mjere – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Do sada su u Varaždinskoj županiji testirane ukupno 292 osobe, a pod mjerom samoizolacije se nalazi 2221 osoba. U protekla 24 sata Policijska uprava Varaždinska zabilježila je četiri slučaja kršenja mjere samoizolacije, a vezano na Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta 42 slučaja kretanja bez valjane propusnice.

– U svrhu bolje informiranosti građana vezano za Odluke koje su na snazi i preporuka kojih se treba pridržavati, ponavljat ćemo redovito i poveznice preko kojih mogu dobiti sve potrebne informacije – napominju iz Stožera.

Aktualno o koronavirusu

U Hrvatskoj 95 novooboljelih od korone i tri preminule osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U posljednja 24 sata zabilježeno je 95 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 745, priopćio je 17. lipnja Nacionalni stožer civilne zaštite.

Među njima su 342 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 25 pacijenata.

Preminule su 3 osobe.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 358.918 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 8165 preminulo, ukupno se oporavilo 350.008 osoba, od toga 148 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji su trenutno 4344 osobe.

Do danas su ukupno testirane 2.097.393 osobe, od toga 5192 u posljednja 24 sata.

Zaključno s 16. lipnja, utrošeno je 2.219.196 doza cjepiva. Dosad je 1.428.340 osoba cijepljeno s najmanje jednom dozom, među kojima je njih 790.856 primilo obje doze. Na dan 16. lipnja utrošene su 22.644 doze cjepiva.

Nastavite čitati

Aktualno o koronavirusu

U Gospodarskoj školi danas po prvi puta moguće cijepljenje Modernom bez narudžbe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

koronavirus, korona, ilustracija, cjepivo

Jedan novi slučaj zaraze koronavirusom evidentiran je u Varaždinskoj županiji tijekom jučerašnjeg dana, a testirano je ukupno 204 osoba.

Preminula je jedna osoba pozitivna na Covid-19, a oporavilo se 7 osoba. U Varaždinskoj županiji sada je 61 aktivnih slučaja. 

U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 37 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je troje u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru.

Danas se u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu građani bez prethodnog naručivanja mogu prvi puta cijepiti Moderna cjepivom. Cijepljenje je organizirano i za građane pozvane putem platforme cijepise.zdravlje.hr te e-naručivanjem putem izabranih liječnika.

Sutra će u sportskoj dvorani OŠ Ludbreg od 8.30 do 16 sati biti cijepljenje isključivo drugom dozom Pfizera za građane koji su prvom dozom cijepljeni 7. svibnja 2021.

U subotu 19. lipnja u sportskoj dvorani Gospodarske škole od 8 do 13 sati cijepiti se može AstraZenecom bez prethodne narudžbe.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!