U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a ukupan broj oboljelih sada je 24. Imamo potvrđen i jedan novi slučaj oporavka, čime se ukupan broj osoba koje su ozdravile povećao na šest.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 18 osoba.

– Kod posljednjih novoobljelih radi se o bliskim kontaktima prethodno zaraženih osoba, a obje osobe su dobrog općeg stanja. Kod osobe starije životne dobi za koju smo napomenuli da ima srednje tešku kliničku sliku, želimo istaknuti da će dolaziti i do zaraze kod osoba koje već prethodno boluju od određene bolesti koja je i uzrok takvoj kliničkoj slici. Upravo takve osobe spadaju u najugroženiju kategoriju jer su u startu već narušenog zdravlja te stoga ponavljamo da upravo najugroženiji posebno pripaze na socijalno distanciranje i higijenske mjere – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Do sada su u Varaždinskoj županiji testirane ukupno 292 osobe, a pod mjerom samoizolacije se nalazi 2221 osoba. U protekla 24 sata Policijska uprava Varaždinska zabilježila je četiri slučaja kršenja mjere samoizolacije, a vezano na Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta 42 slučaja kretanja bez valjane propusnice.

– U svrhu bolje informiranosti građana vezano za Odluke koje su na snazi i preporuka kojih se treba pridržavati, ponavljat ćemo redovito i poveznice preko kojih mogu dobiti sve potrebne informacije – napominju iz Stožera.

Komentari

Komentara