U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o muškoj osobi srednjih godina s blažom kliničkom slikom, a bliski je kontakt prethodno zaražene osobe i posljednjih dana je bila pod mjerom samoizolacije.

Ukupno je ovo peti aktivni slučaj zaraze koronavirusom na području Varaždinske županije. Sve zaražene osobe nalaze se izolirane kod kuće i pod aktivnim zdravstvenim nadzorom infektologa tako da trenutno nitko nije na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin.

Pod mjerom obavezne samoizolacije na području Varaždinske županije trenutno se nalazi 37 osoba. Sveukupno od početka pojave koronavirusa u našoj županiji evidentirane su 52 zaražene osobe i dodatno još 8 osoba statistički zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

– Ovim putem želimo samo još jednom podsjetiti sve građanke i građane Varaždinske županije da se upravo pridržavanjem preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo smanjuje razina rizika nekontroliranog širenja zaraze. Sve upute i preporuke su uvijek dostupne na njihovim službenim stranicama te se redovito aktualiziraju i prilagođavaju aktualnoj epidemiološkoj situaciji – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Komentari

Komentara