Povežite se s nama

Međimurje

Još malo do početka 52. Porcijunkulovog: u petak vatromet i Jelena Rozga

Objavljeno:

- dana

POČELO ODBROJAVANJE

Sve je spremno za 52. Porcijunkulovo koje počinje u petak, 29. srpnja i za kojeg organizatori najavljuju da će biti najbolje dosad.

Porcijunkulovo će trajati sve do 3. kolovoza, a ni ove godine neće nedostajati radionica starih zanata, prezentacije streličarstva, oldtimer susreta i drugih događanja, a održavat će se kreativne radionice za djecu.

Održat će se i bogat zabavno-glazbeni program, pa tako već prvog dana, u petak nastupa Jelena Rozga, u subotu Klapa Cambi, a u nedjelju omiljeni Mladen Grdović. U ponedjeljak, 1. kolovoza u Čakovec stiže Bajaga, u utorak, 2. kolovoza Parni valjak, a u srijedu, 3. kolovoza nastupit će klapa Kampanel. Svi koncerti održavaju se na Trgu i počinju u 21.30 sati. Ove godine obilježava se 800 godina prvog Porcijunkulovskog oprosta, pa je pripremljen i bogat vjerski program. Nakon svete mise u ponedjeljak 1. kolovoza bit će predstavljena knjiga fra Darka Teperta „Porcijukulski oprost“. Procesija na blagdan Gospe od Anđela kreće u 9.30, a glavnu misu u 10 sati vodit će krčki biskup, fra Ivica Petanjak.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Međimurje

Neka međimurska mjesta bez struje u ponedjeljak, 24. siječnja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U nekim međimurskim mjestima u ponedjeljak, 24, siječnja, neće biti struje.

– Cijenjenim kupcima električne energije zahvaljujemo na razumijevanju – poručuju iz čakovečke Elektre.

Tako će bez struje zbog radova u trafostanici od 8.30 do podneva biti dijelovi Belice (ulice Matije Gupca 2, 6-18 parni, 22-26 parni, 30, 40-46 parni, 50-52 parni, 1, 1/A, 3-19 neparni, 23, 31-33 neparni, 39-51 neparni; Pavleka Miškine 2-10 parni, 14-22 parni, 1-23 neparni; Kralja Tomislava 28, 42-50 parni, 152-154 parni, 154/A, 156-158 parni, 162-166 parni, 37, 43-51 neparni, 153-165 neparni).

U Toplicama Sveti Martin zbog radova na niskonaponskoj mreži električnu energiju od 9 do 12 sati neće imati objekti u Sportskoj ulici (18-20 parni), kao ni Zelena 27.

U Murskome Središću, također zbog radova na niskonaponskoj mreži, bez struje od 13 do 15 sati bit će Frankopanska ulica 50.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Vincekovo na svetomartinskom Venec bregu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Vincekovo u našim krajevima tradicionalno obilježava početak vinogradarske godine. Obavljaju se prvi radovi u vinogradima, kreće se s rezidbom i priziva proljeće.

Župni vinograd na svetomartinskom Venec bregu svake je godine bio nezaobilazno mjesto proslave, okupilo se uvijek mnoštvo ljudi koji su prisustvovali ceremoniji rezidbe trsa, njegova „krštenja“, a usto su se neizostavno gorice „okitile“ domaćim kobasicama i špekom kako bi donijeli plodnu i rodnu godinu.

– Ove godine Vincekovo na Venec bregu zbog važećih epidemioloških mjera neće se održati u tradicionalnom obliku.

Hvala župniku Župe sv. Martina biskupa, velečasnome Mladenu Gorupiću što je nastavio tradiciju i blagoslovio vinograd i sve ljude koji tokom godine mukotrpno rade u njemu – kažu iz Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje