Povežite se s nama

Međimurje

Još malo do početka 52. Porcijunkulovog: u petak vatromet i Jelena Rozga

Objavljeno:

- dana

POČELO ODBROJAVANJE

Sve je spremno za 52. Porcijunkulovo koje počinje u petak, 29. srpnja i za kojeg organizatori najavljuju da će biti najbolje dosad.

Porcijunkulovo će trajati sve do 3. kolovoza, a ni ove godine neće nedostajati radionica starih zanata, prezentacije streličarstva, oldtimer susreta i drugih događanja, a održavat će se kreativne radionice za djecu.

Održat će se i bogat zabavno-glazbeni program, pa tako već prvog dana, u petak nastupa Jelena Rozga, u subotu Klapa Cambi, a u nedjelju omiljeni Mladen Grdović. U ponedjeljak, 1. kolovoza u Čakovec stiže Bajaga, u utorak, 2. kolovoza Parni valjak, a u srijedu, 3. kolovoza nastupit će klapa Kampanel. Svi koncerti održavaju se na Trgu i počinju u 21.30 sati. Ove godine obilježava se 800 godina prvog Porcijunkulovskog oprosta, pa je pripremljen i bogat vjerski program. Nakon svete mise u ponedjeljak 1. kolovoza bit će predstavljena knjiga fra Darka Teperta „Porcijukulski oprost“. Procesija na blagdan Gospe od Anđela kreće u 9.30, a glavnu misu u 10 sati vodit će krčki biskup, fra Ivica Petanjak.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Međimurje

Međimurje ove subote broji 29 novooboljelih od koronavirusa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 127 osoba od čega je evidentirano 28 pozitivnih slučajeva na virus COVID-19 u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 33 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 310.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 36.656 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Na temelju kliničke slike (bez testiranja) epidemiološkim izvidima dijagnosticiran je 1 pozitivan slučaj.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 58 pacijenata pozitivnih na virus COVID-19, od toga je njih 3 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 5 pacijenata. Na invazivnoj respiraciji nalazi se 1 covid pozitivan pacijent. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

U funkciji je pozivni centar Doma zdravlja za prijavu zainteresiranih za cijepljenje protiv COVID-a 19 na broju 040/372-350, na kojem se mogu dobiti sve potrebne informacije i predbilježiti na listu za cijepljenje.

Najava testiranja može se izvršiti na broju 040/386-841 ili na e-mail adresi  [email protected]

Pozivni centar Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije vezan uz virus COVID-19 je na broju 040/386-835. Pozivni centar primarne zdravstvene zaštite je na broju 040/372-372.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Dječji vrtić iz Donje Dubrave posjetila sopranistica Marija Vidović

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dječji vrtić „Klinčec“ iz Donje Dubrave početkom siječnja posjetila je sopranistica Marija Vidović, koja je djeci otpjevala nekoliko pjesama sa svoga božićnog CD-a.

Svakom djetetu ujedno je darovala svoj CD, a kao zahvalu mališani su joj, uz pratnju harmonike koju je svirala odgojiteljica Kristina Korotaj, otpjevali nekoliko pjesama.

– Našem vrtiću bit će to lijepa uspomena, a vjerujem i djeci. Kada odrastu mogu se pohvaliti da su pjevali s pravom opernom divom. U ime vrtića zahvaljujem Mariji na posjeti i prekrasnom druženju te se veselimo ponovnom susretu – poručuje ravnateljica Vrtića Dubravka Horvat.

Nastavite čitati