Povežite se s nama

Život i društvo

Još malo i kreću: doznajte kada maturanti plešu Quadrillu i što ih sve čeka u okviru Maturantike

Objavljeno:

- dana

Za maturante je i ove godine u Varaždinu pripremljeno mnoštvo događanja u okviru Maturantike 2019., koja počinje u ponedjeljak, 20. svibnja, a završava u srijedu, 22. svibnja.

U ponedjeljak, 20. svibnja, od 12:30 sati maturanti će se početi okupljati u Parku mladih, nakon čega u 13 sati slijedi mimohod maturanata od Parka mladih, Hallerovom alejom, ulicom Vatroslava Lisinskog do Trga Miljenka Stančića, zatim Bakačevom, Gajevom ulicom prema Trgu kralja Tomislava, do Franjevačkog trga gdje će se na balkonu palače Varaždinske županije nalaziti žiri koji će odabrati najljepši maturantski kostim, odlazak Kačićevom i Vrazovom ulicom prema Hallerovoj aleji do polazišta Parka mladih.

Oko 14 sati u Parku mladih proglasit će se naj odora i uručiti nagrada – izlet u adrenalinski park Accredo Zasadbreg 23. svibnja. Od 14:15 do 18 sati u Parku mladih nastupit će DJ David Mašić.

Idući dan, u utorak, 21. svibnja, bit će u znaku sporta. Od 14 do 18 sati u Parku mladih održat će se vježbanje na spravama uz stručno vodstvo predstavnika 5 Star Fitness Centra, nakon čega slijedi proglašenje triju najupornijih i najizdržljivijih i uručenje nagrada.

Okupljene će zabavljati DJ David Mašić.

Posljednjeg dana Maturantike, u srijedu, 22. svibnja, u fokusu je ples pod motom „Nasilje ne želim, Quadrilli se veselim!“

U 12 sati na Trgu kralja Tomislava ili Kapucinskom trgu maturanti plešu Quadrillu, a od 14 do 18 sati u Parku mladih nastupa DJ David Mašić.

Život i društvo

“Sestre u OB Varaždin i u trećem valu rade požrtvovno, jer su nam bolesnici na prvom mjestu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S obzirom na pandemiju i tešku situaciju s koronavirusom u Općoj bolnici Varaždin, kao i obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva, 12. svibnja, podršku djelatnicima bolnice došao je pružiti Mario Gazić, predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara.

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva čestitao je kolegicama i kolegama iz OB Varaždin njihov dan.

– Došao sam iskazati potporu kolegicama i kolegama u varaždinskoj Bolnici koji stvarno požrtvovno rade svoj posao na dobrobit naših građana. Ova pandemija pokazala je koliko su bitne medicinske sestre, a kolegice i kolege u Varaždinu i u Novom Marofu i Klenovniku stvarno su preuzeli veliki teret i podnijeli veliku žrtvu u ovoj borbi s pandemijom COVID-a – rekao je Gazić i podsjetio kako Varaždinska županija, koja je donedavno imala najveće brojke, još uvijek ima velik broj zaraženih i hospitaliziranih, te da takvu situaciju kolegice i kolege s velikom profesionalnošću nose na svojim leđima.

Međunarodni dan sestrinstva obilježava na dan rođenja osnivačice modernog sestrinstva Florence Nightingale 12. svibnja.

Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo u OB Varaždin, Anica Sekovanić istaknula je kako će sestre u varaždinskoj Bolnici skromno obilježiti taj dan zbog aktualne situacije s koronavirusom kada su druženja ograničena.

SONY DSC

– Čitavo vrijeme borbe protiv COVID-a na ispomoć su nam dolazile i sestre iz drugih ustanova, iz Varaždinskih Toplica, Zagreba, Knina, Virovitice, Koprivnice, Siska, bolnice Magdalena kojima smo zahvalni na pomoći. Sestre u OB Varaždin i u trećem valu rade požrtvovno, imamo veliki broj i prekovremenih sati i neiskorištenih godišnjih odmora, jer su nam bolesnici na prvom mjestu. Varaždinske medicinske sestre su uz bolesnika 24 sata na dan, a najveća im je nagrada njihov osmijeh i ozdravljenje – rekla je Sekovanić.

Upozorila je kako nedostaje zdravstvenog kadra te zahvalila nezdravstvenom kadru koji je također dao velik doprinos u borbi protiv COVID-a.

Glavni tehničar službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof, Ivan Tuk, složio se da će i ove godine obilježavanje Međunarodnog dana sestrinstva proći u znaku COVID infekcije.

U Službi za Plućne bolesti i TBC Klenovnik zbrinjavaju se pacijenti oboljeli od Covida-19 kao i ostali bolesnici oboljeli od kroničnih bolesti o kojima skrbi stotinjak medicinskih sestara i tehničara.

U Općoj bolnici Varaždin rade i druge djelatnosti, od palijativnog dijela bolnice, produženog liječenja, polikliničkog dijela, hemodijalize, unatoč koronavirusu, a najveći teret ove krize, nose medicinskih sestara i to rade vrlo uspješno.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ne zaboravite kišobran: očekuje nas nekoliko kišnih dana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U središnjoj će Hrvatskoj danas, 12. svibnja, biti promjenljivo oblačno s povremenom kišom, a lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, uglavnom u drugom dijelu dana.

Prema pisanju DHMZ-a, najviša temperatura zraka kretat će se između 18 i 20 °C.

Promjenljivo i nestabilno vrijeme nastavit će se i u danima koji su ispred nas.

Povremeno će biti kiše, lokalno moguće i pljuskova praćenih grmljavinom, no veseli podatak da neće biti hladno, dnevna temperatura će biti iznad 15 °C. Prema prvim prognozama, kiša će padati i u dane vikenda.

Sunčanije vrijeme bez kiše očekuje se tek u idućem tjednu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!