Povežite se s nama

Crna kronika

Još nije bilo ni podne: pijani vozač zaustavljen u Ivancu, pa završio na pet dana u zatvoru

Objavljeno:

- dana

Jučer, 29. kolovoza, u 11.40 sati u Varaždinskoj ulici u Ivancu, policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaustavili su osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 1.62 g/kg upravljao 33-godišnjak.

Također je provjerom utvrđeno da vozilom upravlja pod zabranom. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je doveden u Policijsku postaju Ivanec, te je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Osumnjičeni je uhićen i uz Optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu, te mu je nakon saslušanja od strane sutkinje određen zatvor u trajanju od pet dana, nakon čega je predan u zatvor u Varaždinu. Vozaču je također određena i obavezna zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije od šest mjeseci.

Nakon pravomoćnosti odluke o prekršaju, prekršitelju će se odrediti i šest negativnih prekršajnih bodova.

Crna kronika

Dva mladića upala u kuću trećega u Varaždinu pa ga zbog duga napali

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

šaka tučnjava razbojništvo

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom mladića starosti 20 i 22 godine.

Sumnja se da su 4. travnja oko 10 sati u Preloškoj ulici u Varaždinu ušli u kuću 21-godišnjaka, gdje su osumnjičeni povremeno boravili. Tom prilikom su ušli 21-godišnjaku u sobu gdje su mu prijetili i tražili povrat novčanog dugovanja. Također su ga fizički napali i otuđili mu televizor i mobitel.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su protiv osumnjičenih podnijeli kaznene prijave za kaznena djela razbojništva i iznude nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Vozila izrazito pijana dok joj je bila ukinuta vozačka pa izletjela s ceste

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U nedjelju, 18. travnja, oko 12.15, vozačica (53) s područja Općine Gornji Mihaljevec upravljala je osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola u količini od 1,69 g/kg alkohola i u vrijeme dok joj je zbog nakupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova u razdoblju od dvije godine rješenjem ukinuta vozačka dozvola.

Vozila je cestom između naselja Pušćine i Gornji Hrašćan, pri čemu brzinu kretanja vozila nije prilagodila osobinama i stanju ceste (zavoj, kolnik mokar). Zbog toga je u zavoju izgubila nadzor nad upravljanjem vozila te u zanošenju sišla izvan kolnika, gdje je vozilom udarila u drveće.

Vozačica je vozilom hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu u Čakovcu, gdje je utvrđeno da je zadobila lake tjelesne ozljede te je zadržana na liječenju.

Protiv vozačice je zbog više počinjenih prekršaja pokrenut prekršajni postupak.

Nastavite čitati