Povežite se s nama

U fokusu

Još ništa od nove ginekološke ordinacije u Varaždinu: prikupljeno 400-ak izjava, a treba minimalno 1.500

Objavljeno:

- dana

NEMATE GINEKOLOGA? ISPUNITE IZJAVU

Prikupljanje izjava za novu ginekološku ordinaciju u Varaždinu, koja će raditi preko HZZO-a, još traje.

–  Prema trenutno dostupnim podacima, dosad je prikupljeno 400-ak izjava, što, nažalost, još nije dovoljno za pokretanje postupka otvaranja novog ginekološkog tima na lokaciji Kolodvorska 20 u Varaždinu. Da bi se postupak pokrenuo potrebno je prikupiti 1.500 potpisa uz razne potrebne suglasnosti, od kojih su neke i dobivene, a po otvaranju ambulante u roku od godinu dana potrebno je prikupiti još 3.000 pacijentica – rekao je Dražen Jagić, ravnatelj Doma zdravlja.

Radit će specijalisti iz bolnice, no službeno od imena još ništa

Iako se već nagađa koji liječnici će raditi u novoj ginekološkoj ordinaciji, ravnatelj Doma zdravlja navodi da se o imenima još ne može govoriti. 

– Kao što sam i prije naglašavao, bit će to tim bez nositelja. Liječnici koji će raditi u ambulanti definirat će se tek nakon što Dom zdravlja potpiše ugovor o poslovnoj suradnji s Općom bolnicom Varaždin, gdje je pokazan interes liječnika specijalista za suradnju. Nositelj novog ginekološkog tima znat će se tek po dobivanju suglasnosti za zapošljavanje liječnika specijaliste ginekologije i opstetricije, a onda i provedenog natječaja  – rekao je Jagić i dodao da sve žene, bez obzira što potpišu izjavu, i dalje koriste koriste zdravstvenu zaštitu kod dosadašnjeg izabranog ginekologa, dok će tek po otvaranju ambulante dolaziti novoizabranom.

Sve žene koje žele promijeniti ginekologa ili ga još nemaju, još uvijek mogu popuniti izjavu te ju predati u originalu u Upravu Doma zdravlja

S obzirom da prikupljanje izjava još traje, sve žene koje žele i dalje mogu popuniti i potpisati tiskanicu HZZO-a, odnosno, izjavu o izboru/promjeni izabranog doktora.

– Izjavu je u originalu potrebno dostaviti u Upravu Doma zdravlja Varaždinske županije na 2. katu u Kolodvorskoj 20 u Varaždinu. Navedena tiskanica dostupna je i u Upravi i na web stranicama Doma zdravlja Varaždinske županije – podsjetio je Jagić.  

Otvorenjem nove ginekološke ordinacije omogućit će se kvalitetnija zdravstvena zaštita žena, ali i rasteretili dosadašnji ginekološki timovi u primarnoj zdravstvenoj zaštiti koji su zbog velikog broja pacijentica prebukirani i kod kojih su sada gužve.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

U fokusu

Sanja Šprem: Premijer se hvali brojkama, a nakon šest sastanaka ponudili su nam nulu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Predstavnici Matice hrvatskih sindikata nezadovoljni su tijekom pregovora s Vladom o novom Temeljnom kolektivnom ugovoru (TKU) za zaposlenike u javnim službama, piše Jutarnji.

 Sindikati traže uvođenje 13. plaće i poboljšanje materijalnih prava, među kojima rast božićnice s 1500 na 2000 kuna, kao i rast iznosa za sistematske preglede do 1500 kuna. Po riječima predsjednice Sindikata hrvatskih učitelja Sanje Šprem, ponuda Vlade nakon šest sastanaka jednaka je nuli.

– Ako se to uopće može zvati ponudom, ona je za sindikalnu stranu neprihvatljiva. Poruka vladinih pregovarača jest da nema rasta osnovice u 2022. godini, što zapravo znači da nema rasta osnovice pune dvije godine jer je zadnji rast bio u siječnju 2021. – izjavila je Šprem.

 Dodaje kako Vladi uopće nisu u fokusu ni pojedina materijalna prava iz TKU-a. Zasad su vladini pregovarači spremni razgovarati samo o iznosu sistematskih pregleda i prijevoza, što sindikatima nije dovoljno.

– Ako se očekuje rast inflacije od 3,5 do četiri posto, ako se očekuje rast plaća u privredi, a premijer se hvali da smo ekonomski jedna od najbrže rastućih država u EU, onda ne razumijem zašto bi bilo koji zaposlenik u javnom sektoru očekivao da do rasta osnovice neće doći. Primarno težište stavili smo na rast osnovice, no u TKU-u je niz materijalnih prava. Vlada mora shvatiti da ako tvrde da država dobro stoji, tad nijednom zaposleniku nije prihvatljiva velika nula. Tražimo odgovornost Vlade kojoj bi trebao biti cilj motivirati zaposlenike da ostanu u Hrvatskoj – poručila je Šprem, uz zaključak kako ovakva ponuda Vlade “utječe na želudac”, a ujedno je i poruka da najveći poslodavac ne cijeni svoje zaposlenike.

Izvor: Jutarnji

Nastavite čitati

U fokusu

Ponovno porasle cijene goriva: od ponoći plaćamo najskuplji benzin dosad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od ponoći je ponovno poskupjelo gorivo, i to najviše benzin, čija je cijena sada viša nego što je ikad bila u Hrvatskoj, pišu cijenegoriva.info.

Naime, benzin je poskupio za čak 24 lipe pa je tako najniža cijena Eurosupera 95 na nekim benzinskim postajama 11,37 kuna, a na nekima doseže čak 11,57 kuna.

Cijena dizela porasla je za 21 lipu, a cijena autoplina viša je za tri lipe.

Podsjetimo, prije toga je najviša cijena benzina bila 11,35 kuna, i to u listopadu prije Vladinog zamrzavanja cijena goriva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje