Povežite se s nama

U fokusu

Još ništa od preseljenja Utočišta Sveti Nikola na novu lokaciju

Objavljeno:

- dana

OBEĆANJE, LUDOM RADOVANJE

Vrijeme i dalje stoji za Utočište za žrtve obiteljskog nasilja Sveti Nikola, barem što se tiče preseljenja na novu lokaciju.

Utočište se u nove prostore trebalo prvo preseliti 2011., kada je Grad Varaždin renovirao novi objekt zahvaljujući donaciji od 30.000 američkih dolara, a potom 2013. Još uvijek se ništa nije dogodilo, a već je 2016. Primijetila je to i županijska vijećnica HDZ-a Viktorija Horg.

Gdje je kraj obećanja?

– Zbog nesposobnosti da im se osigura primjeren smještaj žrtve obiteljskog nasilja i dalje su u neprimjerenim uvjetima, a novci za rad Utočišta i dalje su osigurani u županijskom proračunu. Koliko će još godina proći da se tim ženama osigura adekvatni smještaj? – pitala je Horg na sjednici Županijske skupštine u studenom prošle godine.
U Varaždinskoj županiji, koja je uz Grad Varaždin osnivač ustanove, pojašnjavaju da Grad ima obavezu na novoj lokaciji osigurati minimalne uvjete što se tiče prostora i opreme, dok Utočište podnosi zahtjev za utvrđivanjem minimalnih uvjeta s potrebnom dokumentacijom Ministarstvu socijalne politike i mladih.
– Na temelju tog zahtjeva Ministarstvo obavlja očevid i donosi rješenje ispunjavaju li novi prostori uvjete za rad – usuglasili su svoje odgovore Županija i Grad, no nisu objasnili zašto to nije i učinjeno.
Međutim, neslužbeno doznajemo, Ustanova trenutno nema ravnatelja, odnosno, čeka se raspisivanje za njegov izbor, koji bi potom zahtjev trebalo uputiti nadležnom MInistarstvu. Dok se ne ukloni i ta prepreka, Utočište će očito i dalje biti na staroj lokaciji, koja ispunjava minimalne uvjete za rad. 

Nadamo se da nakon toga neće iskrsnuti novi problem koji će ponovno odgoditi preseljenje.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA

U fokusu

Broj stanovnika: u Varaždinskoj županiji izgubljen grad veličine Ludbrega

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Državni zavod za statistiku objavio je procjenu broja stanovnika po gradovima, općinama i županijama na kraju 2020. godine.

Brojke su zabrinjavajuće, piše tportal.hr.

Prema toj procjeni, Hrvatska je početkom ove godine imala oko 4.048.000 stanovnika, što je 237.000 manje nego po zadnjem popisu 2011 . godine. To znači da je u manje od 10 godina izgubila više od 5 % populacije, odnosno svakog dvadesetog stanovnika.

Neki demografi procjenjuju da je stvarno stanje još gore te da je realni broj stanovnika pao ispod četiri milijuna.

Od popisa stanovništva 2011. demografske gubitke pretrpjele su gotovo sve regije. Samo tri od 21 županije bilježe porast stanovništva, pri čemu je on osjetniji jedino u Gradu Zagrebu, u kojem živi oko 19.000 žitelja više nego 2011. U plusu su još Istarska i Dubrovačko-neretvanska županija, ali sa znatno slabijim rastom.

U depopulaciji prednjače županije s istoka Hrvatske.

Varaždinska je županija prema ovim podacima 2011. godine imala 175.951 stanovnika, a ove godine ih ima 165.357, odnosno 10.594 manje (-6,02 %).

Međimurska je županija prije 10 godina imala 113.804 stanovnika, a 2020. je procjena da ih je 108.822, odnosno 4.982 manje (-4,38 %).

Obzirom da područje koje obuhvaća Grad Ludbreg ima oko 9000 stanovnika, u Varaždinskoj je županiji u posljednjih 10 godina “izgubljen” grad veličine Ludbrega.

Nastavite čitati

U fokusu

Europskoj autoindustriji prijeti potpuno zaustavljanje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Osim nedostatka računalnih čipova, sada postoji i prijetnja nedostatkom magnezija koja stvara rizik da će se cijela automobilska industrija zaustaviti.

Magnezij se uglavnom koristi u automobilskoj industriji za proizvodnju aluminija. Aluminij je idealan za dijelove koji moraju imati malu težinu, ali još uvijek čvrstu konstrukciju, piše HAK.

Kinezi su najveći proizvođači magnezija i trenutno proizvode samo malu količinu za izvoz. Više od 85% svjetske proizvodnje u rukama je ove gospodarske velesile. Gotovo polovica kineske proizvodnje namijenjena je europskom tržištu, koje koristi gotovo sav isporučen magnezij za proizvodnju aluminija.

Situacija na američkom tržištu automobila je nešto bolja. I sama Amerika je proizvođač magnezija, pa ih manjak manje pogađa. Nedostatak magnezija posebno će utjecati na europske proizvođače automobila. Zbog toga će različite industrije, uključujući automobilsku, morati ozbiljno smanjiti proizvodnju, a u najgorem slučaju čak i zatvoriti.

Sada je pitanje što europske vlade mogu učiniti kratkoročno kako bi osigurale da automobilska industrija ne stane? U svakom slučaju, čini se da gomilanje zaliha onog što je trenutno još dostupno nije opcija jer magnezij je sam po sebi sirovina koja je vrlo osjetljiva na oksidaciju.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje