Povežite se s nama

Crna kronika

Još se ne zna uzrok smrti 75-ogodišnjaka iz Družbinca

Objavljeno:

- dana

Obdukcija

Izvijestili smo o smrti 75-ogodišnjaka iz Družbinca.

Leš muškarca pronađen je u dvorištu obiteljske kuće.

Po nalogu Županijske državne odvjetnice, policijski službenici su na mjestu događaja obavili očevid, nakon čega je leš muškarca prevezen na Patologiju varaždinske Opće bolnice, gdje će se obaviti obdukcija.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

U Kuršancu kod 23-godišnjaka pronađeno 40,7 grama sintetskog kanabinoida

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 1. prosinca 2022. godine, u jutarnjim satima u Kuršancu izvršena je pretraga doma i drugih prostorija na kojima se koristi 23-godišnjak s područja Varaždinske županije, javila je PU međimurska.

Prilikom pretrage doma i drugih prostorija pronađena je metalna kutija unutar koje se nalazilo tristo osamdeset i pet (385) komada papirnatih smotuljaka ispunjenih sadržajem zelene materije nalik na drogu sintetski kanabinoid, ukupne mase 40,7 grama te domaći papirni novac u apoenima od 10, 20 i 50 kuna, sveukupno 1220 kuna.

Oduzeta materija bit će proslijeđena na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“, nakon čega će se kvalificirati događaj.

Nastavite čitati

Crna kronika

FOTO Slučaj Kulturana: Četvorka u zatvor zajedno na više od 9 godina za smrt profesora Nine Čengića

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Ivan Agnezović

Na Županijskom sudu u Varaždinu izrečena je nepravomoćna presuda u slučaju Kulturana.

Prvoptuženi Ivor Vujasinović (30) osuđen je na tri godine zatvora , drugoptužena Asja Gorski (26) na dvije i pola , trećeoptuženi Ivan Gorski (21) na dvije godine zatvora, a četvrtoptuženi Dominik Žnidarić (27) na godinu i osam mjeseci.

Prvo ih je Županijsko državno odvjetništvo teretilo da su iz osvete ubili profesora engleskog jezika Gospodarske škole Varaždin.

Županijsko državno odvjetništvo promijenilo je optužnicu. Potom ih se teretilo da su zajednički i dogovorno, u cilju da teško tjelesno ozlijede Ninu Čengića, olako pritom držeći da ga neće usmrtiti, prebili Čengića te tako počinili kazneno djelo teška tjelesna ozljeda s posljedicom smrti.

Na kraju su osuđeni za nanošenje teške tjelesne ozljede u pokušaju. Za isto djelo prema Kaznenom zakonu previđene su kazne od šest mjeseci do pet godina.

– Sud nije imao dovoljno kvalitetnih dokaza zbog čega je žrtva Nino Čengića preminula. Odnosno, ne može se znati kad je i kako došlo do fatalne ozljede, odnosno udara glavom o tvrdu podlogu. Tu smo u sivoj zoni – istaknuo je sudac Alen Pretković u svojoj presudi.

Naime, utvrđeno je da je Ivor Vujasinović palicom, pa šakom udario pokojnog Ninu Čengića, dok ga je Asja Gorski udarala lokotom. Po iskazu sudsko-medicinskog vještaka Mayera, što je u obzir uzelo sudsko vijeće, udarci koje su zadali Ivor i Asja nisu bili fatalni.

Također, i udarci koje su zadavali trećeoptuženi Ivan Gorski i četvrtoptuženi Žnidarić nisu bili fatalni.

Sudsko vijeće uzelo je u obzir da je moguće da je pokojni Čengić nakon što se pridigao kod smreke ispred Kulturane, gdje ga je ostavila četvorka , doteturao do vježbališta i tamo je doživio fatalnu ozljedu.

– Ovo je poruka svima da se prije svega moraju kontrolirati. Također, ljudi moraju imati građansku hrabrost da neke stvari kažu na sudu, ovako imamo sivu zonu i to nije dobro. Ne govorim to na štetu optuženika, već u suprotnom, to može dovesti do njihova oslobođenja – ističe Pretković koji je zaključio da ova presuda nije solomunsko rješenje.

Presuda je nepravomoćna i na nju je moguća žalba.

Također, četvorki je ukinut i istražni zatvor.

Fotografije su s današnjeg izricanja presude

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje