Povežite se s nama

Život i društvo

Josip Kelava dirnuo slavljenike u HNK: Dokažimo da smo najbolja županija u Hrvatskoj

Objavljeno:

- dana

ŽUPANOVE NAGRADE

– Varaždinska županija ima odlične centre izvrsnosti koji omogućuju svim učenicima, od osnovne do srednje škole, rad s najboljim mentorima u Hrvatskoj.

Posebno bih zahvalio osnivaču centara, profesoru Branku Topiću. Dokažimo da nismo jedna od najboljih županija, nego da smo baš ona, najbolja županija u Hrvatskoj – rekao je Josip Kelava.

Josip Kelava

Bivši učenik Prve gimnazije Varaždin osvojio je srebrnu medalju na Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi u Sloveniji i srebrnu medalju na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Iranu, a proglašen je i najboljim učenikom završnih razreda srednjih škola te je, odlukom župana, dobio nagradu od 4.000 kuna.

Kelava je jedan od 14-ero učenika koji su za postignute uspjehe na međunarodnim natjecanjima i olimpijadama primili nagrade varaždinskog župana na svečanoj sjednici Županijske skupštine u povodu Dana Varaždinske županije.

Uz njega, nagradu su primili Ilija Srpak, Andrea Križanić, Aleksandra Saša Božović, Noa Šoić, Sven Vojnović, Nera Kuzminski, Ana Klarić, Nika Vinković, Marko Srpak, Pavao Želimorski, Kristijan Želimorski,  Borna Svržnjak i Martin Peček.  

Izvor:
Foto: Varaždinska županija

Život i društvo

Predstavljen projekt „Pelamo se 2“ za uslugu besplatnog prijevoza starijih osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok i njegova zamjenica Sandra Malenica u petak su u Gradskom društvu Crvenog križa Varaždin uz ravnateljicu Sandru Mintas predstavili projekt „Pelamo se 2“ na kojem je jedan od partnera i Grad Varaždin.

Riječ je o mogućnosti besplatnog prijevoza za osobe starije od 65 godina na području Varaždina i okolnih općina. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin.

– Drago nam je što smo partneri u ovom projektu koji je važan za naše starije sugrađane, osobe iznad 65 godina starosti. Građani uslugu najviše koriste za odlazak liječniku, ali poštuje se i socijalni kriterij, oni naši građani koji sami nemaju prijevoz ili nemaju nikog u obitelji tko ih mogu prevesti. Dobro je što se takav projekt provodi i sama činjenica da već sad, u ovako kratkom razdoblju šezdesetak osoba koriste uslugu prijevoza, a bit će ih još i više, te da varaždinski Crveni križ ima kadrovske, organizacijske i druge uvjete i mogućnosti da to provede, govori u prilog tome da se ponovno osigurava starijim osobama usluga koja im je potrebna i koja im poboljšava kvalitetu života – rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.

Usluga prijevoza u sklopu projekta „Pelamo se 2“ je socijalna usluga namijenjena isključivo starijim osobama u potrebi koje si same ne mogu priuštiti ili organizirati prijevoz na njima važna mjesta, primjerice za odlazak liječniku, na terapiju, u crkvu, u posjet rodbini.

Prednost imaju osobe koje su u teškoj financijskoj situaciji, žive same ili im ukućani nikako ne mogu osigurati prijevoz. 

Projekt se provodi na području grada Varaždina i deset okolnih općina – Beretinec, Cestica, Jalžabet, Gornji Kneginec, Petrijanec, Sveti Ilija, Sračinec, Trnovec Bartolovečki, Vidovec i Vinica.

Sve zainteresirane osobe mogu se javiti i rezervirati termin svakim radnim danom od 8-15 sati na broj 099/370 1570.

Nastavite čitati

Život i društvo

Općina Maruševec organizira izobrazbu o sigurnom rukovanju i primjeni pesticida

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Maruševec u suradnji s poduzećem Poljodom Ivanec organizira dopunsku izobrazbu za održivu uporabu pesticida, za osobe koje su odslušale redovnu nastavu održive uporabe pesticida iz osnovne izobrazbe i imaju položen ispit.

Putem navedene izobrazbe osigurat će se održiva uporaba pesticida te smanjiti rizik i učinak uporabe na zdravlje ljudi i okoliš, ali i potaknuti postupci integrirane zaštite bilja.

Dopunska izobrazba u trajanju od pet školskih sati održat će se u subotu, 13. ožujka, u dvorani Općine Maruševec, Maruševec 6.

U cilju pridržavanja propisanih epidemioloških mjera, formirat će se manje grupe polaznika.

Svoje mjesto rezervirajte na brojeve telefona 042-782-064 i 098-372-875.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!