Povežite se s nama

Međimurje

Jubilarno, 20. izdanje MESAP-a uz predavanja, radionice, izložbe…

Objavljeno:

- dana

Ovog petka, 15. lipnja, u sajamskoj dvorani u Nedelišću vrata otvara jubilarni, 20. Međunarodni sajam poduzetništva „MESAP 2018.“

U petak i subotu od 9 do 20 sati te u nedjelju od 9 do 19 sati posjetitelji će moći obići velik broj izlagača, ali i sudjelovati u brojnim popratnim sadržajima.

Svečano otvorenje Sajma je u petak u 11 sati, dok je od 13 sati na programu panel-diskusija „Putokaz za poduzetnike početnike“. U sklopu rasprave sudionici će moći dobiti odgovore na neka od najčešćih pitanja prilikom pokretanja vlastitog posla: kako se odlučiti na započinjanje vlastitog posla, kako do poduzetničkih zajmova, što nude poduzetnički inkubatori, koji su programi potpora na raspolaganju za unapređenje poslovanja, koje su najčešće greške mladih poduzetnika…

U sklopu Sajma održat će se izložbe malih životinja, oldtimer vozila, ali i starih Steyr traktora

„MESAP 2018.“ jedna je od najznačajnijih sajamskih manifestacija u Hrvatskoj i široj regiji za sve one koji žele biti konkurentniji na tržištu, održati postojeće poslovne kontakte i privući nove korisnike svojih proizvoda i usluga. Stoga ne čudi što će se i na 20. izdanju MESAP-a predstaviti velik broj vlasnika OPG-ova, obrta i tvrtki.
Osim uobičajenih sajamskih aktivnosti, organizatori su pripremili radionice za poduzetnike i obrtnike, specijalizirane izložbe, kao i bogat kulturno-zabavni program uz odličnu gastronomsku ponudu.

U subotu od 15 do 17 sati nastupit će Mažoretkinje Nedelišća, KUU „Seljačka sloga“ Nedelišće, KUD Obrež, zbor Matice umirovljenika Međimurske županije podružnice Nedelišće i ženska vokalna skupina KUU-e „Veseli Međimurci“.
U nedjelju od 10 do 18 sati može se razgledati stočarska izložba Međimurske županije, kao i konjička izložba te predstavljanje konjičkih klubova iz Međimurja i Slovenije. Od 14 do 16 sati Oldtimer klub „Međimurje“ predstavit će stara vozila, dok će Steyr klub Kog iz Slovenije posjetiteljima izložiti stare Steyr traktore.

U sva tri sajmena dana moći će se razgledati i izložba malih životinja. Program 20. MESAP-a u nedjelju od 16.30 do 19 sati zaključit će koncert Mirka Švende Žige. Ulaz za posjetitelje je besplatan.

Međimurje

Grad Mursko Središće pokreće postupak za izmjene prostornog plana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija / Grad Mursko Središće

Prostorni plan kao temeljni dokument kojim se uređuju svi planovi i aktivnosti vezani uz gradnju na nekom području, predstavlja živo tkivo koje je podložno čestim izmjenama i dopunama.

– Na taj se način uvažavaju želje i potrebe lokalne samouprava te građana koji žive na ovom prostoru. Prostorni plan prvenstveno mora biti koncipiran na način da svojim regulama i  rješenjima donosi dobrobit za građanstvo i privredne subjekte. Svakako mora biti usklađen sa zakonima Republike Hrvatske, biti odobren od Zavoda za prostorno planiranje i prilikom donošenja mora proći postupak javne rasprave. Najavljenim izmjenama uredit će se neke točkasto utvrđene pozicije za koje su već iskazane potrebe stanovnika. Stoga pozivamo sve zainteresirane strane da se uključe u javnu raspravu ili pak da svoje želje i potrebe putem pisma namjere upute Gradu Murskom Središću – poručuju iz Grada Murskog Središća.

Planiranim izmjenama također će se urediti mogućnost postavljanja solarnih elektrana, a svakako to neće biti dozvoljeno u neposrednoj blizini stambenih naselja ili kuća.

– Na tu temu već smo primili više poziva nezadovoljnih građana. Izmjene prostornog plana pokrenut će se na prvoj sljedećoj sjednici Gradskog vijeća u najkraćem mogućem roku – zaključuju iz Grada.

Nastavite čitati

Međimurje

Potpisana Povelja o prijateljstvu sportskih zajednica Preloga i Velike Gorice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zajednica sportskih udruga Grada Preloga, dugogodišnje prijateljstvo i suradnju sa Zajednicom sportskih udruga Grada Velika Gorica, okrunila je u srijedu, 29. ožujka, potpisivanjem Povelje o suradnji.

Povelja „Sportske zajednice prijatelji“ potpisana je s namjerom učvršćivanja suradnje, razmjene iskustava, zbližavanja članstva, stvaranja trajnih sportskih veza te suradnje na promociji i razvoju sporta u Prelogu i Velikoj Gorici.

Povelju su potpisali predsjednici i tajnici sportskih zajednica Goran Kovačić i Darko Blažinčić s jedne te Dejan Naranđa i Neven Hercigonja s druge strane, a svoj potpis na Povelju stavio je i direktor Ureda za programe sporta na lokalnoj razini Hrvatskog olimpijskog odbora Hrvoje Balen.

Svečanom činu potpisivanja upriličenom u Gradskoj upravi Velike Gorice, nazočio je i gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar sa svojim zamjenikom Nevenom Karasom i predsjednikom Gradskog vijeća Darko Bekićem, dok je delegaciju Grada Preloga predvodio predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki.

– Ono što mene osobno veže s Velikom Goricom su brojne ljute odigrane rukometne utakmice. Niti i poveznica ima u sportu, a tu su naravno i brojna prijateljstva zbog čega mi je drago što ćemo ostati u dobrim i otvorenim odnosima. Ono čemu se posebno nadam su budući uspješni zajednički sportski projekti – naglasio je Ujlaki.

U Velikoj Gorici putem sportske Zajednice djeluju 52 punopravne članice s više od 7000 sportaša, dok preloška broji tridesetak udruga s više od 1200 registriranih sportaša.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje