Povežite se s nama

Aktualno o koronavirusu

Jučer su u Varaždinskoj županiji testirana 322 uzoraka, a potvrđena su 23 nova slučaja korone

Objavljeno:

- dana

Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirana su 23 nova slučaja zaraze koronavirusom, a u posljednjih tjedan dana ukupno 190 novih slučajeva, objavio je u utorak Stožer civilne zaštite Varaždinske županije.

Broj novozaraženih unutar sedam dana na 100.000 stanovnika je 114, a broj novozaraženih na 100.000 stanovnika zadnjih 14 dana je 258.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 322 uzoraka, od kojih je 102 zaprimljeno preko COVID-ambulante od simptomatskih pacijenata. Udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima je 15 %, a u svim testiranim uzorcima je 7 %.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 81 osoba s težom kliničkom slikom. Od toga je 26 osoba na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, 6 u jedinici intenzivnog liječenja od kojih 4 na respiratoru, 31 osoba je u Klenovniku i 18 u Novom Marofu.

Tijekom 24 sata preminule su dvije osobe pozitivne na COVID-19. Ukupno je dosad evidentirano 348 preminulih osoba pozitivnih na COVID-19.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirano je 14612 osoba pozitivnih na COVID-19. Aktivnih slučajeva je 173.

Aktualno o koronavirusu

Pokrenuta internetska platforma za prijavu za cijepljenje protiv COVID-a 19

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona, cjepivo, covid

U ponedjeljak, 1. ožujka, pokrenut je nacionalni sustav prijavljivanja građana zainteresiranih za cijepljenje protiv COVID-a 19.

Osim prijava liječnicima obiteljske medicine, građanima je dostupna prijava putem internetske stranice cijepise.zdravlje.hr ili pozivom na besplatan broj 0800 0011.

Za one koji se iz različitih razloga ne mogu sami prijaviti putem internetske stranice, prijavu na internetskoj stranici umjesto njih će ispuniti operateri u pozivnom centru: 0800 0011.

Zavod za javno zdravstvo dodatno je omogućio da pozivom na sljedeći broj telefona djelatnici Zavoda ispune prijavu na internetskoj stranici umjesto građana: 042/653-178. Zvati se može od ponedjeljka do petka u vremenu od 7,30 do 15,30.

– Prije nego što nas nazovete, molimo pripremite ime i prezime osobe koja se prijavljuje na cijepljenje, njen OIB (ili MBO) i datum rođenja. Na ovom broju telefona postoji mogućnost da strani državljani koji žive u našoj županiji iskažu interes za cijepljenje. Građanima s kroničnim bolestima preporučujemo da se prijave preko svojih liječnika obiteljske medicine, koji će potvrditi njihovo zdravstveno stanje i odrediti prioritetno mjesto na listi cijepljenja – poručuju sa Zavoda.

Nakon zaprimanja prijave, građani će obavijest o mjestu i terminu cijepljenja primiti na svoju e-adresu, SMS porukom ili telefonski, ovisno o odabiru prilikom prijave.

Dodatne informacije dostupne su na internetskoj stranici Ministarstva zdravstva (https://zdravlje.gov.hr/) i na internatskoj stranici Hrvatskog zavod za javno zdravstvo (https://www.hzjz.hr/).

Nastavite čitati

Aktualno o koronavirusu

U Varaždinskoj županiji 11 novih slučajeva zaraze koronom, nema osoba na respiratoru ni preminulih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

U Varaždinskoj županiji tijekom 24 sata evidentirano je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćio je 2. ožujka Stožer civilne zaštite Varaždinske županije.

Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 56, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 107.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 40 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je njih 18 smješteno na lokaciji u Varaždinu,dok se 22 osobe nalaze u Klenovniku.

Trenutno se nijedan pacijent ne nalazi na respiratoru, a u posljednja 24 sata nije bilo preminulih osoba pozitivnih na COVID-19.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 319 uzoraka, pri čemu je udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima 9 posto, a u svim testiranim uzorcima iznosi 3 posto.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirano je 15.199 osoba pozitivnih na COVID-19. Aktivnih slučajeva je 97.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!