Povežite se s nama

Međimurje

Čeka se potpis višemilijunskog ugovora za primarnu zdravstvenu zaštitu

Objavljeno:

- dana

Župan Posavec obilazi ministarstva

Međimurska županija je ozbiljno krenula u 2017. s projektima vrijednima više od dvije milijarde kuna, s čijim provođenjem će se nastojati povući sredstva iz fondova EU, ustvrdio je na konferenciji za medije župan Matija Posavec.

Među najvažnijim projektima je obnova bastiona Staroga grada, vrijedna 45 milijuna kuna, a u ovoj godini u realizaciju će krenuti i turistički projekt, obnova tzv. stražarnice na prostoru bivše vojarne. Čeka se i potpis ugovora vrijednog 7,6 milijuna kuna za primarnu zdravstvenu zaštitu, o čemu je župan 16. siječnja odradio sastanak s ministrom zdravlja Milanom Kujundžićem.

– Što se tiče zdravstva, važno je da interventna kirurgija radi te da je već obavljeno 24 operacija na uređaju, pa je ta investicija u punom zamahu – naglasio je Posavec.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Preminuo dugogodišnji profesor njemačkog i latinskog u čakovečkoj Gimnaziji Branko Stojko

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Facebook stranici Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec objavili su tužnu vijest.

– S tugom smo primili vijest da nas je zauvijek napustio naš cijenjeni i dragi kolega, dugogodišnji gimnazijski profesor njemačkoga i latinskoga jezika, Branko Stojko. Riječi zahvalnosti uputit ćemo mu na komemoraciji koja će se održati u petak, 6. kolovoza, u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec u 12 sati.

Posljednji ispraćaj dragog nam kolege i profesora bit će u petak u 15 sati na groblju u Mihovljanu. Uspomenu na našega dragog profesora Stojka vječno ćemo nositi u srcima i mislima – stoji u objavi.

Obitelji i najbližima redakcija Regionalnog tjednika iskazuje iskrenu sućut.

Nastavite čitati

Međimurje

Ovog vikenda u Žabniku predstavljanje knjige “Makovo zrno” i prekrasan koncert “Klasika uz Muru”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U tijeku su zanimljivi i sadržajno bogati programi u sklopu manifestacije „Dani turizma 2021.” u Svetome Martinu na Muri.

U subotu, 7. kolovoza, od 19 sati kod Centra za posjetitelje u Žabniku održavat će se predstavljanje knjige “Makovo zrno” Božene Malekoci-Oletić, koja govori o dugogodišnjem načelniku Općine Sveti Martin na Muri Franji Makovcu, koji je iz potencijala malenih kao makovo zrno preobrazio svoj kraj.

Padarić, Zamuda i gošće

Volite li klasičnu glazbu, u subotu ponesite svoju dekicu i na neklasičan način uživajte na tradicionalnom koncertu „Klasika uz Muru“ u režiji baritona Dominika Padarića, studenta Kraljevske glazbene akademije u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Pratit će ga pijanist virtuoz Patrik Zamuda, dok će se kao gošće pojaviti i Gabriela Hrženjak te Barbara Suhodolčan.

Što se tiče ostalih sadržaja “Dana turizma 2021.”, možete ih pogledati na priloženom plakatu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje