Povežite se s nama

Međimurje

Juraj Rašperger proglašen najribičem, belički branitelji ekipni pobjednici

Foto: D. Janušić

Objavljeno:

- dana

Na rijeci Muri na prostoru naselja Žabnik održano je 23. ribičko natjecanje hrvatskih branitelja Domovinskog rata Međimurske županije u lovu udicom na plovak. Natjecanje je održano u okviru obilježavanja Dana Međimurske županije i 27. obljetnice vojno-redarstvene akcije Bljesak u kojoj su hrvatske oružane 1. svibnja 1995. godine započele s oslobađanjem okupiranog teritorija zapadne Slavonije. Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom  Međimurske županije i Općine Štrigova, u organizaciji štrigovskog Ogranka Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Podružnice Međimurske županije.

Natjecanje je okupilo 24 ekipe ogranaka UDVDR-a iz Međimurske županije, Udruge stradalnika domovinskog rata Međimurske županije i dvije ekipe Zveze veteranov vojne za Sloveniju iz Ljutomera. Braniteljskom ribičkom natjecanju prisustvovali su zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, predsjednica Općinskog vijeća Općine Štrigova Blaženka Heric i voditeljica Područne jedinice Ministarstva hrvatskih branitelja Čakovec Sanja Jakopec. Njima je pripala čast da zajedno s predsjednikom Podružnice UDVDR-a Međimurske županije Stjepanom Horvatom i predsjednikom Ogranka Srećkom Rausom najboljim pojedincima i ekipa podijele zaslužene medalje i nagrade.

Da natjecanje protekne u najboljem redu, pobrinuo se njegov voditelj Dražen Tkalec uz pomoć članova Športsko-ribolovnog društva „Čikov“ i pripadnika UDVDR-a Ogranak Štrigova.

U pojedinačnoj kategoriji na sektoru A pobjedu je odnio Juraj Rašperger (UDVDR Sveti Martin na Muri. Drugi je bio Dejan Šolja (UDVDR Mihovljan), a treći Stjepan Tarandek (UDVDR Mursko Središće). Na sektoru B je slavio Danilo Kranjc (ZVVS Ljutomer A) ispred Mihaela Lajtmana (UDVDR Savska Ves) i Mladena Srnca (UDVDR Belica). Ivan Lehkec (UDVDR Belica) je bio najbolji na sektoru C, a do njega u plasmanu su se smjestili Dejan Ciglarić (UDVDR Čakovec) i Zvonimir Pranklin (UDVDR Podturen-Dekanovec).

Posebnu nagradu primio i najribič ovog natjecanja Juraj Rašperger, koji se mogao pohvaliti ulovom ribe od 4010 grama.

Ekipni rezultati

Osim za pojedinačne rezultate, organizatori su nagrade pripremili i za najbolje ekipe ovog natjecanja. Tako je titula najboljeg sastava 23. ribičkog natjecanja hrvatskih branitelja Domovinskog rata Međimurske županije u lovu udicom na plovak pripao članovima UDVDR-a Belica. Drugo mjesto osvojio je UDVDR Prelog, a treće UDVDR Ivanovec.

Ostali rezultati ekipnog natjecanja: 4. ZU HVIDR-a Međimurske županije, 5. UDVDR Podturen-Dekanovec, 6. UDVDR Čakovec, 7. UDVDR Savska Ves, 8. UDVDR Donja Dubrava A, 9. UDVDR Štrigova, 10. UDVDR Donja Dubrava B, 11. UDVDR Mursko Središće, 12. Udruga hrvatskih branitelja liječenih PTSP-a Međimurske županije, 13. UDVDR Sveti Martin na Muri, 14. UDVDR Sveti Juraj na Bregu, 15. ZVVS Ljutomer B, 16. ZVVS Ljutomer A, 17. UDVDR Nedelišće, 18. UDVDR Mihovljan, 19. UDVDR Pribislavec, 20. Udruga veterana 34. Inženjerijske bojne Čakovec, 21. UDVDR Strahoninec, 22. UDVDR Šenkovec, 23. UDVDR Mala Subotica, 24. UDVDR Krištanovec.

Međimurje

FOTO Pohvale i darovi za najuspješnije učenike OŠ Jože Horvata Kotoriba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Za najuspješnije učenike i mentore Osnovne škole Jože Horvata Kotoriba 23. lipnja načelnik Općine Kotoriba Dario Friščić organizirao je prijam kako bi im uputio riječi pohvale i uručio prigodne darove za izniman uspjeh na smotrama i natjecanjima, gdje su postigli zavidne rezultate u ovoj nastavnoj godini.

Ovom gestom načelnik je razveselio učenike koji su se natjecali na državnim natjecanjima te njihove mentore. U uvodnom dijelu prigodnim se riječima obratio svim pristiglim učenicima i njihovim mentorima te ravnateljici škole Snježani Matoš, nakon čega se svaki učenik predstavio i ukratko ispričao u čemu je bio uspješan. Potom su mentori ukratko ispričali svoje doživljaje s natjecanja i priprema te otkrili daljnje planove.

Nagrađeni su ovi učenici i mentori: Lovro Erdelji – Državno natjecanje iz informatike (mentorica Karmen Somi), Dorotea Tilošanec i Nela Kovačić – Državno natjecanje iz tehničke kulture (Jelena Tuksar), Ana Markan – Državno natjecanje iz biologije (Lidija Ribić), Karla Novak i Ivan Markan te Vanessa Balog i Vito Peranec – Državna smotra projekata iz područja građanskog odgoja i obrazovanja, razredna nastava (Adela Horvat i Nenad Pogorelec), Mia Rajher i Gabrijel Dolenec te Sara Matulin i Lovro Erdelji – Državna smotra projekata iz područja građanskog odgoja i obrazovanja, predmetna nastava (Romina Volar).

Nastavite čitati

Međimurje

Prijam za Jakova Vuka iz Macinca: osvojio je Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinski načelnik Nikola Novak u prostorijama je Općinske uprave Općine Nedelišće priredio prijam za Jakova Vuka iz Macinca, studenta Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta koji je osvojio Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu.

Jakov je primio Rektorovu nagradu za znanstveni rad u području biomedicine i zdravstva pod nazivom „Sinteza i karakterizacija novih hibrida harmina i primakina s potencijalnim citostatskim djelovanjem“, koji je izradio u akademskoj 2020./2021. godini u okviru istraživačkog projekta „Derivati harmina kao potencijalni antimalarici“ Hrvatske zaklade za znanost.

Rektorova nagrada dodjeljuje se za najbolje studentske radove znanstvenog sadržaja, odnosno, umjetnička ostvarenja radi poticanja znanstveno-istraživačkog i umjetničkog rada te promicanja studentskog stvaralaštva.

Općinski načelnik Nikola Novak poželio mu je sreću u daljnjem školovanju i u profesionalnoj karijeri, a za poticaj mu je dodijeljena i financijska nagrada.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje