Jutros u 9 sati je objavljen natječaj za energetsku obnovu obiteljskih kuća kojeg su brojni građani dugo čekali.

Koje on novine donosi pojasnio je na konferenciji za medije ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar.

– Zadnja takva akcija bila je 2015. godine, a za nju je osigurano više od 200 milijuna kuna. Građani sada mogu obnoviti kuće i osigurati daleko veće uštede pri trošenju energije uz daleko manje emisije CO2. tako će im novac ostajati u kućnim budžetima. Uvjeti za sudjelovanje na Natječaju su vlasništvo nad stambenim objektom, boravište na istoj adresi, a vlasnici moraju imati energetski certifikat D razreda ili niži u kontinentalnoj Hrvatskoj – pojasnio je Štromar.

Dodao je da je za sve građane aktiviran besplatni telefon te da je najvažnije imati „čiste papire“ o objektima koji se prijavljuju na Natječaj.

– Prijava već sada može početi, na način da se dokumentacija pošalje na Fond, a prava prijavnica šalje se 1. rujna od 9 sati ujutro, Svu dokumentaciju treba pripremiti i za to je svima ostavljeno čak dva mjeseca. Ona mora uključivati i ponudu izvođača radova kako bi se pravilno procijenio iznos za subvenciju. Ona od države iznosi 60% za fasadu i ugradnju prozora i vrata. Smatram da je to iznimno povoljno – zaključio je Štromar pozvavši sve zainteresirane građane da se što prije prijave na raspisani Natječaj.

Komentari

Komentara