Povežite se s nama

U fokusu

Juzbašić: “Nismo protiv EU projekata, no ovdje je najvažniji tenis”

Objavljeno:

- dana

SPOR OKO CENTRA IGREC

– Teniski klub “Varaždin 1181” organizira profesionalno i rekreativno igranje tenisa i školu tenisa, te turnire.

Po postigunutim uspjesima u drugoj i trećoj hrvatskoj teniskoj ligi u samom smo hrvatskom vrhu, u svim kategorijama tenisa imamo natjecatelje, a naša članica Lara Hrašćanec je hrvatska reprezentativka. U klubu radi pet profesionalnih trenera i sami se financiramo. Sve to potvrđuje kvalitetu kluba, naš profesionalni rad i ono najvažnije, da teniski centar ne propada – rekao je Lovro Juzbašić, predsjednik TK “Varaždin 1181”.

Pogrešna slika o radu kluba i centra

Zbog spora oko zemljišta koji je pokrenut još 2010. godine i još traje između Grada Varaždina i poduzetnika Stjepana Igreca koji je izgradio teniske terene koje koristi TK “Varaždin 1181”, na što je nedavno upozorio zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Varaždina laburist Božidar Kolarić, varaždinski tenisači smatraju da se u javnosti stvorila pogrešna slika o radu samog kluba i teniskog centra.

– I nama je u interesu da se čim prije razriješi spor koji se vodi zbog zemljišta. Nismo protiv EU programa, no smatramo da bi za budućnost teniskog kluba i za naše članove najlošije bilo da upravljanje ovim prostorom preuzme netko tko nije iz teniskog miljea – poručio je predsjednik TK “Varaždin 1181” iza kojeg je 11 godina uspješnog rada.

Klub je osnovan 2004. s ciljem uključivanja što većeg broja djece i mladiih u tenis. Danas klub okuplja 100-ak djece i još toliko odraslih članova s ciljem rekreativnog i profesionalnog bavljenja tenisom. 

Smatramo da bi za budućnost teniskog kluba najlošije bilo da upravljanje preuzme netko tko nije iz teniskog miljea

I nama je u interesu da se čim prije razriješi spor oko zemljišta.

– Za početnike imamo sportsko-tenisku igraonicu organiziranu po američkom sistemu “play and stay” gdje zapravo djeca na jedan zabavni način uče osnove tenisa. Također, imamo prednatjecateljski i natjecateljski program, a imamo prvu i drugu, žensku, juniorsku i veteransku ligašku ekipu. Ove godine u drugoj hrvatskoj teniskoj ligi bili smo četvrti, a u trećoj ligi peti u Hrvatskoj – podsjetio je Juzbašić.

Po svemu sudeći, i dalje će se u ovom teniskom centru igrati tenis i postizati vrhunski rezultati.

Iako se u ovom trenutku ne zna kako će spor između Igrec sporta i Grada Varaždina na kraju završiti, u Gradu Varaždinu su poprilično jasni što će sa zemljištem ako spor bude u njihovu korist.

Bez promjene. I dalje tenis?

– Sukladno važećem Generalnom urbanističkom planu prostor na kojem su sada teniski tereni koje koristi TK “Varaždin 1181” nalazi se u zoni R – športsko rekreacijskoj namjeni i to R1 – sport i rekreacija. Grad ne planira promijeniti namjenu tog prostora – poručili su iz Grada Varaždina koji je 31. srpnja ove godine uputio zahtjev Višem trgovačkom sudu da se spor riješi.

Na tom se sudu spor nalazi već dvije godine. Naime, Trgovački sud u Varaždinu je u kolovozu 2013. donio nepravomoćnu presudu kojom je zahtjev Igrec sporta u cijelosti odbijen, na koji se on žalio, pa je cijeli predmet proslijeđen na daljnje odlučivanje Visokom trgovačkom sudu.

Profesionalizam

TK “Varaždin 1181” ima pet trenera, profesora kineziologije koji su stručno osposobljeni za tenis. To su Hrvoje Šipuš, Ivan Novosel, Ranko Nenadić, Marko Puček i Lovro Juzbašić, kojem je i specijalizacija tenis. Članovima kluba na raspolaganju je ukupno sedam vanjskih terena na dvije lokacije, te jedan zatvoreni teren. Klub organizira prijateljske susrete s teniskim klubovima iz Ljubljane i Graza, a uz sve to treneri “Varaždin 1181” održavaju prezentacije tenisa u školama Varaždinske županije. Upisi traju cijele godine, a sve informacije možete dobiti na broju telefona 098/555-755 (Lovro Juzbašić).

Izvor:
Foto: REGIONALNI TJEDNIK

U fokusu

Habijan o radu na izborni dan: Neradni je dan, a oni koji žele radnike na poslu moraju platiti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Već neko vrijeme traju polemike o tome je li dan izbora neradni dan ili poslodavci mogu radnicima naložiti da dođu na posao.

Danas smo pisali o slučaju gdje je poslodavac, odnosno tvrtka iz Ludbrega, svojim radnicima naložila da 17. travnja dođu na posao.

Dan izbora je neradni dan? Očito ne i za radnike jedne poznate ludbreške tvrtke

O toj temi danas se oglasio i ministar gospodarstva Damir Habijan.

Izborni dan je neradni te su poslodavci obvezni osigurati radnicima ostvarivanje njihova biračkog prava, a oni koji na izborni dan 17. travnja budu radili imaju pravo na povećanu plaću za taj dan, izjavio je Damir Habijan.

Habijan naglašava da zakon propisuje da je to neradni dan, a i Državno izborno povjerenstvo je reklo da su poslodavci obvezni radnicima osigurati ostvarivanje njihova biračkog prava.

Dodaje i da zakon propisuje kako radnici koji rade u dane blagdana i neradne dane imaju pravo na povećanu plaću.

Svima treba osigurati izlazak na izbore, a onima koji rade uvećati plaću za taj dan, rekao je Habijan.

Nastavite čitati

U fokusu

Ovo su imena ljudi na HDZ-ovoj listi u našoj izbornoj jedinici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon sastanka stranačkih tijela, predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković predstavio je izborni program “Za sve izazove” kao i izborne liste.

-S nama na liste idu dosadašnji partneri – HSLS, HDS, HNS, Hrvatska stranka umirovljenika i Marijana Petir. Naša ključna poruka bila je politička stabilnost, koju smo zadržali i održali. Rezultat je to politike desnog centra, liberalnih stranaka, demokršćanskih stranaka i manjinskih stranaka. Sastavit ćemo Vladu, bit ćemo relativni pobjednici – rekao je Plenković.

Nositelji HDZ-ovih lista bit će: Andrej Plenković (prva izborna jedinica), Gordan Jandroković (druga), Anđelko Stričak (treća), Ivan Anušić (četvrta), Marin Piletić (peta), Davor Božinović (šesta), Tomo Medved (sedma), Oleg Butković (osma), Ivan Malenica (deveta), Branko Bačić (deseta), dok će listu za dijasporu (11 izborna jedinica) nositi državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas.

Lista u III. izbornoj jedinici izgleda ovako:

1. Anđelko Stričak

2. Zoran Gregurović

3. Ljubomir Kolarek

4. HNS (Predrag Štromar)

5. Damir Habijan

6. Žarko Tušek

7. Sanja Borovec

8. Dražen Srpak

9. Ljubica Jembrih

10. Siniša Jenkač

11. HNS (Robert Šplajt)

12. Gordana Ramušćak

13. Zdravko Tušek

14. Goran Kaniški

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje