Povežite se s nama

U fokusu

Juzbašić: “Nismo protiv EU projekata, no ovdje je najvažniji tenis”

Objavljeno:

- dana

SPOR OKO CENTRA IGREC

– Teniski klub “Varaždin 1181” organizira profesionalno i rekreativno igranje tenisa i školu tenisa, te turnire.

Po postigunutim uspjesima u drugoj i trećoj hrvatskoj teniskoj ligi u samom smo hrvatskom vrhu, u svim kategorijama tenisa imamo natjecatelje, a naša članica Lara Hrašćanec je hrvatska reprezentativka. U klubu radi pet profesionalnih trenera i sami se financiramo. Sve to potvrđuje kvalitetu kluba, naš profesionalni rad i ono najvažnije, da teniski centar ne propada – rekao je Lovro Juzbašić, predsjednik TK “Varaždin 1181”.

Pogrešna slika o radu kluba i centra

Zbog spora oko zemljišta koji je pokrenut još 2010. godine i još traje između Grada Varaždina i poduzetnika Stjepana Igreca koji je izgradio teniske terene koje koristi TK “Varaždin 1181”, na što je nedavno upozorio zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Varaždina laburist Božidar Kolarić, varaždinski tenisači smatraju da se u javnosti stvorila pogrešna slika o radu samog kluba i teniskog centra.

– I nama je u interesu da se čim prije razriješi spor koji se vodi zbog zemljišta. Nismo protiv EU programa, no smatramo da bi za budućnost teniskog kluba i za naše članove najlošije bilo da upravljanje ovim prostorom preuzme netko tko nije iz teniskog miljea – poručio je predsjednik TK “Varaždin 1181” iza kojeg je 11 godina uspješnog rada.

Klub je osnovan 2004. s ciljem uključivanja što većeg broja djece i mladiih u tenis. Danas klub okuplja 100-ak djece i još toliko odraslih članova s ciljem rekreativnog i profesionalnog bavljenja tenisom. 

Smatramo da bi za budućnost teniskog kluba najlošije bilo da upravljanje preuzme netko tko nije iz teniskog miljea

I nama je u interesu da se čim prije razriješi spor oko zemljišta.

– Za početnike imamo sportsko-tenisku igraonicu organiziranu po američkom sistemu “play and stay” gdje zapravo djeca na jedan zabavni način uče osnove tenisa. Također, imamo prednatjecateljski i natjecateljski program, a imamo prvu i drugu, žensku, juniorsku i veteransku ligašku ekipu. Ove godine u drugoj hrvatskoj teniskoj ligi bili smo četvrti, a u trećoj ligi peti u Hrvatskoj – podsjetio je Juzbašić.

Po svemu sudeći, i dalje će se u ovom teniskom centru igrati tenis i postizati vrhunski rezultati.

Iako se u ovom trenutku ne zna kako će spor između Igrec sporta i Grada Varaždina na kraju završiti, u Gradu Varaždinu su poprilično jasni što će sa zemljištem ako spor bude u njihovu korist.

Bez promjene. I dalje tenis?

– Sukladno važećem Generalnom urbanističkom planu prostor na kojem su sada teniski tereni koje koristi TK “Varaždin 1181” nalazi se u zoni R – športsko rekreacijskoj namjeni i to R1 – sport i rekreacija. Grad ne planira promijeniti namjenu tog prostora – poručili su iz Grada Varaždina koji je 31. srpnja ove godine uputio zahtjev Višem trgovačkom sudu da se spor riješi.

Na tom se sudu spor nalazi već dvije godine. Naime, Trgovački sud u Varaždinu je u kolovozu 2013. donio nepravomoćnu presudu kojom je zahtjev Igrec sporta u cijelosti odbijen, na koji se on žalio, pa je cijeli predmet proslijeđen na daljnje odlučivanje Visokom trgovačkom sudu.

Profesionalizam

TK “Varaždin 1181” ima pet trenera, profesora kineziologije koji su stručno osposobljeni za tenis. To su Hrvoje Šipuš, Ivan Novosel, Ranko Nenadić, Marko Puček i Lovro Juzbašić, kojem je i specijalizacija tenis. Članovima kluba na raspolaganju je ukupno sedam vanjskih terena na dvije lokacije, te jedan zatvoreni teren. Klub organizira prijateljske susrete s teniskim klubovima iz Ljubljane i Graza, a uz sve to treneri “Varaždin 1181” održavaju prezentacije tenisa u školama Varaždinske županije. Upisi traju cijele godine, a sve informacije možete dobiti na broju telefona 098/555-755 (Lovro Juzbašić).

Izvor:
Foto: REGIONALNI TJEDNIK

U fokusu

Visoki kazneni sud srušio odluku optužnog vijeća u slučaju Agrokor

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U predmetu Agrokor protiv bivšeg vlasnika Ivice Todorića i još 14 okrivljenih osoba koje se tereti za zloporabe teške stotine milijuna kuna došlo je do velikog obrata – ne samo da optužnica državnog odvjetništva nije potvrđena, nego je postalo upitno je li ključni dokaz uopće zakonit.

Naime, vijeće Visokog kaznenog suda pod predsjedanjem suca Ivana Turudića djelomično je uvažio žalbe obrane na odluku Optužnog vijeća i to u pogledu ključnog dokaza u ovom predmetu – knjigovodstveno financijskog nalaza koji je izradila poljska podružnica KPMG-a, piše jutarnji.hr.

Sve ostale prigovore obrane VKS je odbio kao neosnovane, pri čemu se nije ulazilo ni u ocjenu sadržaja vještačenja, odnosno njegove vjerodostojnosti i prihvatljivosti, uz napomenu da je to zadaća raspravnog vijeća, ako dođe do suđenja. Međutim, što se tiče zakonitosti vještačenja, VKS je smatrao kako uopće ne može ispitati odlučne činjenice ni utvrditi postoje li razlozi da se ovaj dokaz izdvoji kao nezakonit.

Sporno je to, smatra VKS, da nije jasno tko je i u kojoj mjeri sudjelovao u izradi predmetnog vještačenja, pa stoga nije bilo moguće ni provjeriti jesu li osobe koje su sudjelovale u izradi nalaza i mišljenja bile u sukobu interesa, kako to prigovara obrana, što bi mogao biti zakonski razlog za njihovim izuzećem.

VKS je u ukidnoj odluci dao Optužnom vijeću Županijskog suda jasnu uputu da prilikom ponovnog odlučivanja provede tzv. suđenje o zakonitosti dokaza te pozove Ismeta Kamala kao svjedoka.

Tek nakon što se utvrdi tko je sve sudjelovao u izradi vještačenja, razmatrat će se jesu li te osobe obavljale neke druge poslove, primjerice za izvanrednu upravu, te jesu li ti poslovi mogli utjecati na njihovu pristranost. Ukratko, postoji li sukob interesa zbog kojeg bi se dovela u pitanje zakonitost izrađenog vještačenja.

Nastavite čitati

U fokusu

Ministar Božinović bacao drogu na spaljivanje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u ponedjeljak je u Našicama sudjelovao na drugom po redu spaljivanju droge u ovoj godini.

U visoku peć tvrtke Nexe bačeno je oko 2140 kilograma droge, čija je procijenjena vrijednost 9,5 milijuna eura.

Policija se na nacionalnoj i međunarodnoj razini neumorno posvećuje suzbijanju krijumčarenja droga, kaže ministar.

Više od dvije tone uništene droge otpada na marihuanu i hašiš, a uništeno je i 28 kilograma amfetamina, 12,41 kilogram heroina, 15,39 kilograma kokaina, gotovo 20 kilograma MDMA-a i derivata te 6,34 kilograma novih droga.

Među najprofitabilnije kriminalne aktivnosti na globalnoj razini spadaju aktivnosti vezane za kokain. U Hrvatskoj je u 2020. bilo zaplijenjeno 60 kilograma kokaina, a u prvih osam mjeseci ove godine više od 667 kilograma kokaina u 289 pojedinačnih zapljena, piše Božinović

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje