Povežite se s nama

U fokusu

Kada će aerodrom opet biti otvoren – i dalje nepoznato

Objavljeno:

- dana

AERODROM

Varaždinski aerodrom ima novog zakupca, no i dalje nije poznato kada će biti otvoren za letačke operacije. Ugovor o zakupu na pet godina u petak je gradonačelnik Goran Habuš potpisao s direktorom tvrtke Diamond Aircraft Croatia Rajkom Raušem.

– Nadam se da smo konačno pronašli partnera s kojim ćemo aerodromu udahnuti život, ne samo što se tiče letačkih operacija, nego i da ćemo u gospodarsku funkciju staviti i zonu oko aerodroma – optimističan je Habuš. Rauš je najavio da će aerodrom otvoriti za sve potencijalne korisnike i uspostaviti regionalni zrakoplovni centar. Ambiciozni planovi, s obzirom na to da tvrtka osim direktora nema nijednog drugog zaposlenika.

– Već sljedećih dana zaposlit ćemo ljude koji će nam biti potrebni – rekao je u petak.
Na pitanje kada će aerodrom biti otvoren, nije dao konkretan odgovor. – Sve ovisi o nadležnoj agenciji te nadležnim ministarstvima. Ušli smo u postupak za dobivanje certifikata, već smo praktički predali zahtjev – naveo je.

Diamond Aircraft je u lipnju 2013. poslovao s gubicima: preneseni gubitak iznosio je 13,5 milijuna kuna. Rauša smo pitali jesu li poboljšali poslovne rezultate. – To nije tema – ljutito je odgovorio. Međutim, poslovanje je itekako bitno žele li otvoriti aerodrom. Da bi to bilo moguće, moraju ishoditi certifikat aerodroma. Jedan od uvjeta je predaja godišnjih financijskih izvještaja o rezultatima poslovanja, izvješća o reviziji poslovanja, ali i investicijskog plana poslovanja uz plan izvora sredstava.

Diamond Aircraft je izvješća o poslovanju za razdoblje od srpnja 2014. do kraja lipnja ove godine predao 20. studenoga, svega nekoliko dana nakon što smo izvijestili da to nije učinjeno. Sadržaj izvješća još nije dostupan, no zanimljivo je da su prijavili novu adresu i to na Aerodromu Varaždin iako su tek sedam dana kasnije, u petak 27. studenoga, s Gradom potpisali ugovor o zakupu.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Broj stanovnika: u Varaždinskoj županiji izgubljen grad veličine Ludbrega

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Državni zavod za statistiku objavio je procjenu broja stanovnika po gradovima, općinama i županijama na kraju 2020. godine.

Brojke su zabrinjavajuće, piše tportal.hr.

Prema toj procjeni, Hrvatska je početkom ove godine imala oko 4.048.000 stanovnika, što je 237.000 manje nego po zadnjem popisu 2011 . godine. To znači da je u manje od 10 godina izgubila više od 5 % populacije, odnosno svakog dvadesetog stanovnika.

Neki demografi procjenjuju da je stvarno stanje još gore te da je realni broj stanovnika pao ispod četiri milijuna.

Od popisa stanovništva 2011. demografske gubitke pretrpjele su gotovo sve regije. Samo tri od 21 županije bilježe porast stanovništva, pri čemu je on osjetniji jedino u Gradu Zagrebu, u kojem živi oko 19.000 žitelja više nego 2011. U plusu su još Istarska i Dubrovačko-neretvanska županija, ali sa znatno slabijim rastom.

U depopulaciji prednjače županije s istoka Hrvatske.

Varaždinska je županija prema ovim podacima 2011. godine imala 175.951 stanovnika, a ove godine ih ima 165.357, odnosno 10.594 manje (-6,02 %).

Međimurska je županija prije 10 godina imala 113.804 stanovnika, a 2020. je procjena da ih je 108.822, odnosno 4.982 manje (-4,38 %).

Obzirom da područje koje obuhvaća Grad Ludbreg ima oko 9000 stanovnika, u Varaždinskoj je županiji u posljednjih 10 godina “izgubljen” grad veličine Ludbrega.

Nastavite čitati

U fokusu

Europskoj autoindustriji prijeti potpuno zaustavljanje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Osim nedostatka računalnih čipova, sada postoji i prijetnja nedostatkom magnezija koja stvara rizik da će se cijela automobilska industrija zaustaviti.

Magnezij se uglavnom koristi u automobilskoj industriji za proizvodnju aluminija. Aluminij je idealan za dijelove koji moraju imati malu težinu, ali još uvijek čvrstu konstrukciju, piše HAK.

Kinezi su najveći proizvođači magnezija i trenutno proizvode samo malu količinu za izvoz. Više od 85% svjetske proizvodnje u rukama je ove gospodarske velesile. Gotovo polovica kineske proizvodnje namijenjena je europskom tržištu, koje koristi gotovo sav isporučen magnezij za proizvodnju aluminija.

Situacija na američkom tržištu automobila je nešto bolja. I sama Amerika je proizvođač magnezija, pa ih manjak manje pogađa. Nedostatak magnezija posebno će utjecati na europske proizvođače automobila. Zbog toga će različite industrije, uključujući automobilsku, morati ozbiljno smanjiti proizvodnju, a u najgorem slučaju čak i zatvoriti.

Sada je pitanje što europske vlade mogu učiniti kratkoročno kako bi osigurale da automobilska industrija ne stane? U svakom slučaju, čini se da gomilanje zaliha onog što je trenutno još dostupno nije opcija jer magnezij je sam po sebi sirovina koja je vrlo osjetljiva na oksidaciju.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje