Povežite se s nama

Život i društvo

Kada će se nadomjestiti dio porušenog drveća u Dravskoj park-šumi?

Objavljeno:

- dana

GRAĐANE ZANIMA

Kada će se pošumiti i nadomjestiti dio porušenog drveća u Dravskoj park-šumi?

To pitanje postavljeno je na nedavno održanom okruglom stolu u Varaždinu čija je tema bila “Čija je Dravska park-šuma?”.

Prekomjereno se rušila stabla?

Naime, prošle godine Zeleni telefon zatrpali su pozivi zabrinutih građana koji su smatrali da je šuma izložena prekomjernoj sjeći od strane Hrvatskih šuma koje njome upravljaju, što je prijavljeno i inspekciji zaštite prirode.

– Svi se slažemo da je dio stabala trebalo porušiti jer su predstavljala opasnost za posjetitelje šume, a dio drveća je bolestan i trebalo ih je sanirati. Dugi niz godina nitko nije upravljao šumom na način da se možda sruši dio po dio stabala i nadomjesti ih se novim drvećem. Budući da za pošumljavanje park-šume treba ishoditi mnoge dozvole i suglasnosti, nadamo se da će uskoro doći povoljno vrijeme za sadnju novog autohtonog drveća – istaknuto je na okruglom stolu.

Na skupu je upozoreno i na velike hrpe odloženog smeća po dijelovima šume, posebno uz Bombellesovu ulicu što predstavlja veliki problem. Sudionici okruglog stola rješenje za ovaj problem vide u što većem kažnjavanju neodgovornih građana koji bacaju smeće.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

Život i društvo

Varaždinski i međimurski policajci u subotu provode akciju „Alkohol“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 16. siječnja, od 16 do 24 sata policijski službenici svih policijskih postaja na području Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti iz akcije „Alkohol“.

Najavljena akcija održat će se u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom.

I ovog vikenda, na svim dionicama cesta na području Policijske uprave varaždinske, policijski će službenici pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Aktivnosti iz akcije prvenstveno će se usmjeriti na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, ali i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Ujedno, tijekom akcije posebna pozornost posvetit će se utvrđivanju prekršaja vozača koji upravljaju vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, za vrijeme dok im je vozačka dozvola oduzeta i onim kategorijama vozila koje nisu upisane u vozačkim dozvolama te utvrđivanju prekršaja „mladih vozača“.

Nastavite čitati

Međimurje

Povećanje sigurnosti: na području Općine Nedelišće još tri prometne kamere

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema preporuci struke i Policijske uprave međimurske te Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Općini Nedelišće odobreno je postavljanje još tri nove kamere koje bi trebale usporiti i regulirati opterećen promet kroz općinu Nedelišće, kaže nedelišćanski načelnik Darko Dania.

Navodi da će kućišta za kamere biti postavljena na trima novim lokacijama. Kućišta, od kakvih se jedno trenutno već nalazi u Varaždinskoj ulici u Nedelišću, bit će postavljena u Gornjem Hrašćanu (iz smjera Trnovca), Nedelišću (ulica Vladimira Nazora, prema Dunjkovcu) te u Pušćinama (Čakovečka ulica, u smjeru Varaždina).

Kamere će se postaviti u narednih mjesec dana, navodi Dania.

– Razlozi postavljanja kamera uključuju gustoću prometa, nepoštivanje brzine koje su zadane kroz naselje, ali i česte prometne nesreće. Kamere će služiti i za praćenje ostalih kaznenih djela na području Nedelišća – ističe načelnik.

Nastavite čitati