Povežite se s nama

Ostali sportovi

Kadeti bez poraza

Objavljeno:

- dana

NATJECANJA I BASEBALL SUNDAY

Nažalost, seniori Baseball Kluba “Vindija” nisu uspjeli proči u polufinale ovogodišnjeg natjecana u Srednjeeuropskoj Interligi.

Porazom u dvije utakmice posljednjeg kola na domaćem terenu protiv Zagreba sa 21:4 i 9:3 sasvim su izgubljene sve šanse za prolazak u daljnji krug natjecanja, tj. polufinalni turnir. No, iako nisu prošli, ove utakmice poslužile su za daljnje uigravanj ekipe i mladih igrača za play off. Pogotovo mladi igrači trebali bi činiti bitan dio ekipe, gdje su se u posljednjim susretima posebno istaknuli, Marko Glavica, Aleksandar Kruhek i Neven Stipčić koji su svojim odličnim igrama zaslužili mjesto u prvoj postavi.

Nakon završetka natjecanja u Interligi seniorski pogon kreće u ovogodišnji play off nacionalnog prvenstva s utakmicama četvrtfinala, a koje se igra u seriji “bolji od tri” protiv prve ekipe iz druge lige, zagrebačke Medvednice. Prva utakmica serije biti će več u četvrtak, 07.06.2012. na domačem terenu s početkom u 17 sati, a druga utakmica dva dana kasnije, u subotu, 09.06.2012. u Zagrebu u 10 sati. Eventualna treća utakmica biti će ponovno u Varaždinu u utorak, 12.06.2012. u 17 sati.

Za razliku od seniora, kadeti Baseball Kluba “VINDIJA” su u subotnjoj utakmici protiv vršnjaka iz Karlovca i pobjedom na domaćem terenu od 13:1 u petoj utakmici zaredom ostali i dalje jedina neporažena ekipa u prvenstvu, pokazavši zavidnu formu, te sad već s pravom mogu računati na najviši plasman ove sezone.

Ovog vikenda, u subotu 09.06.2012. Varaždin i Baseball Klub “VINDIJA” biti će domačin trećeg turnira u sklopu hrvatskog prvenstva za najmlađe igrače, kategoriju mladeži, od 8-12 godina. Na turniru će Baseball Klub “VINDIJA” nastupiti sa dvije ekipe, a uz njih nastupiti će i vršnjaci iz Karlovca, Zagreba i Splita, ukupno šest ekipa koje će kroz cjelodnevno sportsko druženje odigrati devet utakmica. Prva ekipa varaždinaca trenutno je na prvom mjestu tablice hrvatskog prvenstva.

Vikend koji dolazi, nedjelja 10.06.2012. biti će obilježen i sada već tradicionalnom manifestacijom promotivnog naziva “Baseball Sunday – Dan otvorenih vrata kluba” kojom Baseball klub “VINDIJA” promovira vrijednosti kojima teži u svom radu, a to su u prvom redu prijateljstvo i druženje kroz sport, te zdrav razvoj mladih sportaša uz podršku kluba kao velike sportske obitelji. Ujedno ovu akciju varaždinski baseballaši koriste kao priliku za prezentaciju svojih dostignuća, ali i svojih potreba među kojima je najvažniji zadatak izgradnja novog baseball stadiona. Cijeli program biti će popraćen slow-pitch softball utakmicama, gdje će snage odmjeriti predstavnici medija, ugledni sportaši i sportski djelatnici, roditelji i djeca, ekipe MUP-a i vatrogasaca, a kao moguće atrakcije najavljena je i ekipe američke ambasade.

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje