Povežite se s nama

Atletika

Kadeti i kadetkinje AK Sloboda osvojili su drugo mjesto na kupu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

ATLETIKA

U Čakovcu se u nedjelju 15. rujna održalo Finale kupa Hrvatske za kadete i kadetkinje.

Atletičari i atletičarke Slobode osvojili su drugo mjesto u ukupnom poretku, a to je natjecanje ujedno bilo i kvalifikacijsko za reprezentaciju. Tako su se za reprezentaciju plasirali kadeti i kadetkinje koji su pojedinačno osvojili prva i druga mjesta u svojim disciplinama.

Najbolje plasirana kadetkinja bila je Franja Žalimorski koja je bila prva u bacanju koplja s odličnim rezultatom 41,52. Franja je osim toga osvojila i drugo mjesto u bacanju diska s rezultatom 25,38. Monika Cmrečki bila je druga na 100 m prepone s rezultatom 16,74. Druga je bila i Nina Karan Hrženjak u skoku s motkom i to s rezultatom 2,90. Kod kadeta, Tin Vlahinja bio je prvi u skoku u vis s rezultatom 1,85. Jan Ožeg je pak osvojio prvo mjesto u bacanju kladiva s rezultatom 50,62.
Drugo mjesto u istoj disciplini osvojio je Vinko Kopjar s rezultatom 38,64.

Kadeti Slobode u sastavu Šlehta, Šalamon, Vlahinja i novko osvojili su drugo mjesto u štafeti 4×100 s rezultatom 47,29. David Šalamon bio je drugi na 300 metara s rezultatom 37,93. Ivan Novko bio je treći na 100 m s rezultatom 12,31.

 

Izvor:
Foto:

Atletika

Nastavljena 24. Cross liga Drava

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ATLETIKA

Nastavljena je 24. Cross lige Drava, 11. kolom. Nastupilo je 83 trkača i hodača.

Najbrži na najdužoj trkačkoj dionici od 5600 m bili su Robert Miller i Višnja Čonkas, na 2000m Ivan Jakop i Marija Kosi, a u hodanju na 2000 m Boris Lacković, te kod nordijskog hodanja na 2000 m Darinka Kolarić.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Atletika

Lucija Pokos i Kristina Dudek na EP u Švicarskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ATLETIKA

Članice AK Sloboda Lucija Pokos i Kristina Dudek, u sklopu hrvatske štafete nastupile su na EP u Švicarskoj. 

U kvalifikacijskoj utrci štafete na 4x100m sa Ivanom Lončarek i Nikom Župa zauzele su 15 mjesto rezultatom 45.47. Lucija i Kristina nastupile su i na kvalifikacijama štafete 4x400m zajedno sa Dorom Filipović i Marijom Hižman. Također su zauzele 15. mjesto rezultatom 3:48.10. Obje štafete rezultatima nisu ugrozile nacionalne rekorde, niti su osigurale plasman u finalne utrke ali su veliko iskustvo za mlade atletičarke.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje