Povežite se s nama

Sport

Kajakaši i kanuisti Varteksa uspješni na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Članovi varaždinskog Kajak kanu kluba Varteks nastupili su na trodnevnom prvenstvu Hrvatske u kajaku i kanuu na divljim vodama za kadete, juniore i seniore koje se održalo na drenažnom kanalu HE Dubrava.

Nastupilo je 70 posada iz hrvatskih klubova, a prvog dana natjecanja održano je natjecanje u slalomu i spust sprintu za kadete i juniore.

U slalomu kod kadeta u kajaku jednosjedu (K-1) Marko Staneković bio je 6, Neo Vugrek 12, Marin Bjeliš 14, a Borna Valjak 17. Kod kadetkinja u K-1 Hana Valjak plasirala se na 3. mjesto. Kod juniora u K-1 pobijedio je Roko Bengeri, Jan Petrić bio je drugi, a Filip Staneković plasirao se na 4. mjesto. U kanu jednosjedu (C-1) kod kadeta Marko Staneković bio je 6., a kod juniora prvo mjesto osvojio je Roko Bengeri. U ekipnim vožnjama kajaka 3xK1 juniori Roko Bengeri, Jan Petrić i Filip Staneković bili su drugi, a kadeti Marko Staneković, Neo Vugrek i Marin Bjeliš bili su treći. Varaždinci su nastupili i u kanu jednosjedu gdje je ekipa 3xC1 juniori u sastavu Roko Bengeri, Jan Petrić i Marko Staneković bila druga.

U sprintu kod kadeta u kajaku jednosjedu (K-1) Marko Staneković bio je 7., Neo Vugrek 12., Marin Bjeliš 15., a Borna Valjak 20. Kod kadetkinja Hana Valjak pobijedila je u kajaku jednosjedu. Kod juniora u K-1 pobijedio je Jan Petrić, a Filip Staneković bio je treći. U kanu jednosjedu (C-1) kod kadeta Marko Staneković bio je 4. U ekipnim vožnjama kajaka 3xK1 juniorska ekipa Jan Petrić, Marko i Filip Staneković bili su prvi, a kadeti Marko Staneković, Neo Vugrek i Marin Bjeliš bili su treći. Varaždinci su nastupili i u kanu jednosjedu gdje je ekipa 3xC1 juniori u sastavu Jan Petrić, Marko i Filip Staneković bila druga.

U subotu je održano prvenstvo Republike Hrvatske u slalomu za seniore. Najuspješniji od varaždinaca bili su Katja Bengeri koja je pobijedila u kajaku i kanuu i Roko Bengeri koji je u kajaku pobijedio, a u kanuu bio drugi.

U kajaku na treće mjesto plasirao se Nikola Novosel, Damian Kukec bio je 8., Jan Petrić 9., a Filip Staneković plasirao se na 11. mjesto. Danijel Mijatović se u C-1 plasirao na 10. mjesto. U ekipnim vožnjama kajaka 3xK1 pobijedili su Roko Bengeri, Nikola Novosel i Damian Kukec, au kanu jednosjedu ekipa 3xC1 u sastavu Roko Bengeri, Danijel Mijatović i Damian Kukec bila je treća.

U nedjelju je održano prvenstvo Republike Hrvatske u sprintu za seniore. U kajaku kod seniora David Rožmarić bio je drugi, Nikola Novosel treći, Jan Petrić 6., Damian Kukec bio je 7, a Michel Ivić 10. U konkurenciji kanu jednosjeda Danijel Mijatović osvojio je treće mjesto. U ekipnim vožnjama kajaka 3xK1 David Rožmarić, Nikola Novosel i Jan Petrić bili su drugi kao i ekipa u kanu jednosjedu 3xC1 u sastavu David Rožmarić, Danijel Mijatović i Damian Kukec.

Sport

FOTO Više od 500 trkača u Varaždinu na Zimskom polumaratonu i druge dvije utrke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

DHMZ je jutros u 8 sati u Varaždinu izmjerio 0.5 stupnjeva, ali to nije zaustavilo trkače 6. Hervis Zimskog polumaratona.

Trče se još dvije utrke; Mrzli cener (10 km) i nova utrka Ledena petica (5 km).

Organizator je Trkački klub Marathon95, a Zimski polumaraton počeo je u 11 sati. Start i cilj su kod Arene Varaždin.

Za sve tri utrke prijavilo se više od 500 trkača.

Nastavite čitati

Sport

Golman Božidar Radošević na izlaznim je vratima NK Varaždina, kao problem istaknuo ponašanje trenera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Bivši golman Hajduka Božidar Radošević je na izlaznim vratima Varaždina.

Iako je sjajno branio zadnje dvije utakmice, trener Mario Kovačević vratio ga je na klupu, piše 24sata.hr.

Bio je razočaran i uvidio jasan znak da se na njega ne računa u klubu pa je od sportskog direktora Nikole Šafarića tražio da ga pusti. Razgovarao je s čelnicima kluba i dogovorili su se da mi neće praviti probleme.

– Nije problem biti rezerva, uostalom šest mjeseci sam bio na klupi dok je branio Zelenika i to mi ne predstavlja problem. Stvar je u tome što ne želim i ne mogu prijeći preko ovakvog ponašanja trenera. Jednostavno, na takav način s njim ne mogu surađivati. To sam i rekao čelnicima kluba i oni su prihvatili moje objašnjenje. Na svu sreću, dovoljno sam u karijeri zaradio da ovakve stvari ne moram trpjeti, da se mogu držati svojih životnih principa. Želim da se prema meni ljudi ponašaju korektno, a ako to nije slučaj onda ću potražiti drugu sredinu – pojasnio je Radošević.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje