Povežite se s nama

Život i društvo

Kakav je studentski život na Sveučilištu Sjever doznajte u petak na Danima otvorenih vrata

Objavljeno:

- dana

INFORMACIJE IZ PRVE RUKE

Ured za potporu studentima, razvoj karijera i cjeloživotno učenje Sveučilišta Sjever organizira Dane otvorenih vrata koji će se održati 5. svibnja u terminu od 11 do 16 sati u Sveučilišnom centru Varaždin.

Dan otvorenih vrata namijenjen je maturantima koji se približavaju donošenju važne životne odluke, odnosno izbora fakulteta na kojem će nastaviti svoje školovanje.

Svi zainteresirani posjetitelji saznat će sve o studijskim programima na Sveučilištu Sjever, razgledati prostore i opremu, sudjelovati na radionicama, razgovarati s profesorima i studentima te iz prve ruke doznati kakav je studentski život na Sveučilištu Sjever.

Isto tako, posjetiteljima će biti predstavljena iskustva uspješnih bivših studenata Sveučilišta Sjever u sklopu Alumni predavanja “Upiši studij i ostvari svoj san”, koje počinje u 12h.

Izvor: ARHIVA RT
Foto:

Međimurje

FOTO Donji Vidovec: ekipa “Fljojsara II” najpreciznija na 11. Lovu na zlatarski prsten

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji članova Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari”, u Donjem Vidovcu održano je 11. izdanje Lova na zlatarski prsten pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Općine Donji Vidovec.

Manifestacijom se njeguje uspomena na poznate donjovidovske ispirače zlata koji su uvršteni na popis nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske, ali i na vidovske ratnike – Vidovske voke, koji su se u doba Zrinskih hrabro borili protiv Turaka.

Članovi Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari” ponovno su se iskazali kao odlični domaćini, a brojnim posjetiteljima dobru zabavu i dobrodošlicu u donje Međimurje poželio je predsjednik Zlatara Nenad Lukša. Manifestaciju su otvorili načelnica Općine Donji Vidovec Bojana Petrić i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

Ovogodišnje izdanje ove tradicionalne sportsko-turističke manifestacije okupilo je 18 ekipa koje su imale zadatak pogoditi viseću alku i osvojiti što više bodova. Najpreciznija je bila ekipa “Fljojsar II” iz Donje Dubrave u sastavu Dražen Miser, Tomo Radmanić i Darko Punčikar, koji su odnijeli pobjedu.

Drugo mjesto osvojila je ekipa “Labud II” iz Preloga u sastavu Katarina Novak Božidar Novak i Leo Novak, dok je bronca pripala ekipi “Gorčki voki” koju su činili Mario Moharić, Dubravko Vadlja i Krunoslav Vuk.

Nastavite čitati

Život i društvo

Umjetnici s motornim pilama za vikend se vraćaju u Salinovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnici s pilama vraćaju se u Salinovec kod Ivanca.

DŠR Salinovec najavio je održavanje “Hrvatskog festivala kiparenja motornom pilom” za 31. srpnja i 1. kolovoza ove godine.

Festival će se održati ispred nove osnovne škole u Salinovcu na kojem će sudjelovati kipari iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Slovačke.

– Dođite na festival i podržite naše izuzetne umjetnike, a možete se i uključiti ako imate tu umjetnički žicu i volite koristiti “kist” s metalnim lancem – poziv je organizatora.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!