Povežite se s nama

U fokusu

Zašto je nećak Antuna Presečkog automobilom nasred Autobusnog kolodvora blokirao Vincekov busek?

Objavljeno:

- dana

Ljubomora?

Mučna scena odigrala se jučer na varaždinskom Autobusnom kolodvoru: dva automobila stala su ispred Vincekovog buseka i tako ga namjerno zablokirala da ne može krenuti na redovnu vožnju.

Morala je intervenirati i policija i napravljen je zapisnik, a šokirani putnici koji su u to vrijeme na Kolodvoru čekali prijevoz bojali su se da će sukob eskalirati u fizički obračun. To se, na sreću, nije dogodilo ali i verbalni sukob je bio neugodno iskustvo za sve promatrače.  

Krivi visoko rangirani AP-ovci

Vjerojatno bi njihov šok bio i veći da su znali vlasnika vozila za blokadu. Redovnu vožnju autobusa spriječili su zamjenik direktora Autobusnog prijevoza, Rudolf Presečki i šef kontrole iste tvrtke, Damir Hižar.

Tako su dvojica visoko rangiranih AP-ovaca priuštili putnicima da se na kolodvoru u vlasništvu  Antuna Presečkog osjećaju i neugodnije nego što se i inače osjećaju na najzapuštenijem kolodvoru u Hrvatskoj, koji je vlasnik obećao kompletno urediti ali sve je i ostalo samo na obećanju. 

Nakon bezuspješnog uvjeravanja s policijom, vozači su morali maknuti vozila, a direktor Vinceka, Krešimir Čumbrek – koji je na poziv vozača odmah stigao na kolodvor – dobio je uputu da problem, ukoliko to želi, riješi privatnom tužbom.

Bojkot Vinceka na kolodvoru?

Na pitanje što se to i zašto događalo na Autobusnom kolodvoru direktor AP-a, Franc Harapin je rekao:

– Štitimo posjed Autobusnog kolodvora na zakonu prihvatljiv način. Iz Vinceka znaju na koji način to mogu i trebaju riješiti. Za korištenje kolodvora moraju dostaviti dozvolu, vozni red…. Dakle, evidentirati fakturu, a cjenik korištenja kolodvora je poznat. Oni nemaju dozvolu za liniju za koju se žele služiti kolodvorskim uslugama – rekao nam je Franc Harapin.

U Vinceku demantiraju direktora AP-a.

 –  Osim što smo prijavili policiji i inspekciji da nam AP kao vlasnik kolodvora ne pruža kolodvorske usluge koje je dužan pružati svima pod jednakim uvjetima i bez diskriminacije. Uprava Autobusnog prijevoza je, konkretno, na primjer, zabranila prodaju karata na kolodvoru za Vincekove usluge, ali to im očigledno nije dovoljno pa sad još idu i „zaparkirati“ autobus..Uostalom, ta dozvola  nama niti ne treba jer prijevoz obavljamo prema Ugovoru o koncesiji sa Gradom Varaždinom. Autobusni kolodvor jest u privatnom vlasništvu ali je to Kolodvor koji pruža uslugu od javnog interesa te je licencirani kao kolodvor B kategorije te mora svoje usluge pružati svima pod jednakim uvjetima – kažu u Vinceku.

Autobusni kolodvor u vlasništvu Antuna Presečkog, ujedno i vlasnika Autobusnog prijevoza  – čiji je nećak sa djelatnikom tvrtke odlučio na u najmanju ruku upitan način riješiti problem s konkurentom –  dužan je, kažu u Vinceku,  prodavati i putne karte za  njihove autobuse ali oni to, kažu iz Vinceka, ne žele raditi. I dodaju:

–  Kolodvor na stanici na kojoj prometuje više korisnika usluga trebao bi prije prodavati karte za korisnika usluga čiji je polazak registriran kao raniji,  osim u slučaju kada korisnik usluga želi putovati s drugim prijevoznikom – kažu.i tvrde da je djelatnicima na šalterima za prodaju karata čak pod prijetnjom otkaza naređeno da ne prodaju karte za Vincekove autobuse.

Situacija između dva konkurentna prijevoznika očigledno izmiče kontroli i pitanje je kad će eskalirati. . 

Oni koji su upućeni u genezu sukoba koji traje dulje vrijeme kažu da je kap koja je prelila čašu bila koncesija za gradski prijevoz koju je dobio Vincek, iako ju je i AP žarko želio.

Buseki su se nakon tri godine bez gradskog prijevoza pokazali kao puni pogodak i mjesečno prevoze u prosjeku 13 tisuća ljudi.

 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Vladimir Topolnjak: “Nakon 32 godine u Međimurskim vodama ponosno sam otišao u mirovinu!”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mnoge Međimurke i Međimurce nedavno je iznenadila vijest da je dosadašnji direktor Međimurskih voda Vladimir Topolnjak podnio ostavku na funkciju koju je obavljao zadnjih osam godina, osobito s obzirom na činjenicu da je prije nekoliko mjeseci dobio novi četverogodišnji mandat.

U medijima se čak pojavila i tvrdnja da je tada najavio kako će mandat odraditi do kraja, no Topolnjak kaže da ta informacija nije točna. Prije nešto više od osam godina, kad je na direktorskom mjestu zamijenio dotadašnjega dugogodišnjeg direktora Josipa Zorčeca, u novinama su se pojavili napisi da se radi o političkoj smjeni. Tadašnji je direktor, naime, u to vrijeme bio članom HDZ-a, dok je Topolnjak član SDP-a.

– Ispunjavam sve uvjete za starosnu mirovinu, a ovaj naporan posao prepuštam nekomu mlađem i odlazim iz osobnih razloga. Tvrtka je u odličnom stanju u svakom pogledu, kako s ljudskim resursima, tako i s materijalnima i likvidnošću.

Imali smo prilike izabrati najbolje kadrove na natječajima, bez utjecaja politike, na što sam posebno ponosan, jer smo sve radili u interesu društva. U zadnjih nekoliko godina bilo je problema s manjkom vodoinstalatera: na tržištu rada u zadnje vrijeme praktički nije ni bilo školovanoga kadra tog tipa. Situacija se, doduše, pomalo popravlja – ljudi prepoznaju činjenicu da zanatima itekako predstoji svijetla budućnost. Naša tvrtka možda ne nudi najveće plaće, ali nudi sigurnost, poštovanje prema radnicima i odlične međuljudske odnose.

Naši radnici znaju da trebaju poštovati korisnike i vlasnike – jedinice lokalne samouprave. Na to nas obvezuju i ustanovljeni standardi unutar tvrtke, jer smo bili prva tvrtka u Hrvatskoj unutar naše branše koja je uvela ISO standarde kvalitete, i koja je svih ovih godina unapređivala te standarde i uvodila nove, sukladno svjetskim trendovima – objašnjava Topolnjak. Dodaje i da su u zadnjih osam godina “preporođeni” materijalni resursi tvrtke.

Korištenje sredstava EU

– Pritom mislim na radne prostore, s obzirom na činjenicu da smo radili u vrlo skromnim uvjetima u upravnoj zgradi koju smo dijelom dobili iz hipoteke posrnulog diva MTČ-a, a dijelom kasnije kupovali od banaka. Tu zgradu smo u potpunosti obnovili, ponajviše iz europskih sredstava. Tako su radnici dobili adekvatne radne uvjete, ali i naši korisnici usluga, počevši od samog ulaza, gdje su, osim info centra za potrošače i blagajne, služba odnosa s korisnicima i dva platomata koja su odlično poslužila svrsi u vrijeme pandemije. Naši korisnici još uvijek mogu na blagajni i na platomatima plaćati bez naknade.

Vodovod i skladište preselili su se u građevinu kupljenu iz stečaja uz južnu obilaznicu Čakovca na strateški vrlo dobrome mjestu za ekipe koje moraju što brže doći u bilo koji dio Međimurja. Radilo se o skoro novoj građevini kupljenoj u skladu s našim potrebama za te odjele trgovačkog društva. Odjel odvodnje i Odjel pročišćavanja smješteni su na rekonstruiranom Pročistaču otpadnih voda Čakovec te su uz pomoć EU projekta prošireni. Nude dobre uvjete; kako za radnike, tako i za sva vozila i strojeve koji su neophodni za funkcioniranje tih dvaju sustava.

Na istoj lokaciji je i interni laboratorij Međimurskih voda, također moderniziran u skladu s najnovijim propisima, koji provodi analizu vode za piće na cijelom javnom sustavu vodoopskrbe Međimurja, ali i na sustavu odvodnje i pročišćavanja vode u Međimurju – kaže sada već bivši direktor Međimurskih voda.

Voda izvrsne kvalitete

Sadašnje stanje vodoopskrbe najbolje je dosad u pogledu gubitaka vode na mreži i općeg stanja sustava, ističe. Gubitci vode na mreži trenutačno iznose oko 22 posto, dok ILI indikator uspješnosti vodoopskrbe prema kriterijima Svjetske banke za razvijene zemlje iznosi 1,3.

– U Međimurju je vodovodna mreža u potpunosti izgrađena u svakom od 131 naselja, a svih godina znatna sredstva ulagana su i u rekonstrukcije. Mnogi vodovodi muku muče kako zadržati gubitke na istoj razini, jer kilometri cjevovoda stare, a to je velik problem. Obnova ide iz amortizacije, iz vlastitih sredstava. To je samo dio upravljanja kvalitetom.

Međimurske vode su u velikoj mjeri digitalizirale svoje sustave, sve s ciljem upravljanja sustavima u realnom vremenu. Odvodnja ima specijalna vozila za čišćenje kanalizacije i opremu za ispitivanje vodonepropusnosti i TV inspekcijsko snimanje sustava, najvećim dijelom nabavljenu iz EU sredstava.

Odjel vodoopskrbe i skladište

Oformili smo i vlastiti laboratorij za provođenje ispitivanja vodonepropusnosti i TV inspekcijskog snimanja koji je akreditirala Hrvatska akreditacijska agencija pa može provoditi službena ispitivanja i snimanja svojih sustava za vlastite potrebe s vlastitim kadrom. Na poligonu Međimurskih voda svi preostali laboratoriji polažu i obnavljaju svoje akreditacije, njih četrdesetak u Hrvatskoj, od čega su samo dva iz javnog sektora – Međimurske vode i VARKOM.

Cilj opremanja laboratorija bila je optimizacija troškova, koje na kraju plaćaju naši korisnici. Svojim laboratorijem provjeravamo kvalitetu novozavršenih cjevovoda kako bismo ih preuzeli u ispravnom stanju, mogli nedostatke reklamirati u jamstvenom razdoblju i otkloniti ih na teret izvođača – naglašava “friški” umirovljenik iz Nedelišća.

Ovih dana u Vodama završava državna revizija, koja se provodi u svim vodoprivrednim poduzećima. Topolnjak je zadovoljan što je do nadzora došlo upravo u trenutku kad odlazi u mirovinu, jer će se verificirati u kakvom je stanju bila tvrtka prilikom njegova odlaska.

Kanalizacijska mreža

Za sam kraj dodaje da su za vrijeme njegova upravljanja Vodama dovršene dvije velike aglomeracije – Čakovec i Novo Selo na Dravi, kao i da su u tijeku poslovi oko dviju velikih aglomeracija – Donje Dubrave i Murskoga Središća – a sve je pripremljeno i za druge velike aglomeracije koje još čekaju Međimurje: Podturen, Podbrest i Donji Kraljevec. Njih će se aplicirati čim državne institucije završe pregovaranje za buduće razdoblje EU fondova i objave poziv i pravila za prijavu.

Detalj s radova na kanalizacijskoj mreži u Donjem Vidovcu (Aglomeracija Donja Dubrava)

– Dosad smo izbjegnuli sve moguće penalizacije koje prijete ovoliko velikim projektima, što je izrazito teško. Želim napomenuti da je cijena vodnih usluga – vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja – ista već 11 godina, iako su svi troškovi rasli. Na kraju novomu vodstvu Društva i radnicima želim puno uspjeha u daljnjem radu! – zaključuje i poručuje Topolnjak, koji će odsad više vremena posvetiti obitelji – supruzi Mariji i sinovima Dini i Filipu – i zanemarenim hobijima.

Nastavite čitati

U fokusu

Istrijani u Varaždin izvoze skoro sav svoj biootpad i ne misle stati!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Istarska građanska inicijativa “Čist zrak duga ljubav“ ovih dana dobro se zabavlja na račun Varaždina, grada koji je kao stvoren da „guta“ sve, čak iz 350 kilometara udaljenih kanti za smeće.

Naime, sa Facebook stranice spomenute građanske inicijative može se iščitati da su u Istri nesposobni urediti kompostane, pa između ostalog voze u Varaždin biootpad koji zbrinjava jedno bioplinsko postrojenje.

I dok varaždinskoj platformi Budimo grad i vladajućoj koaliciji SDP / Reformisti „nešto smrdi u zraku“, pa nabavljaju stacionarne stanice za mjerenje kvalitete zraka, drugima zapuše mala burica i odmah im smrdi.

Stoga su se pametni Istrijani dosjetili jadu i zaobišli ŽCGO Kaštijun. Primjerice, nedavno su napokon nabavili kante za biootpad za svoje tržnice, pa i onu u Gradu Pula koji je većinski vlasnik tamošnjeg MBO-a, a sve što prikupe tovare i voze u Varaždin.

Za taj posao angažirana je tvrtka “Metis“ u vlasništvu hrvatskog „kralja otpada“ s kojim varaždinska gradska vlast na čelu s Nevenom Bosiljom pregovara o kupnji tvornice za MBO otpada u Brezju. S ovim poslovnim aranžmanom pohvalila se Koviljka Aškić, direktorica tvrtke „Eko Pula“ i gradska vijećnica u Puli iz redova “Možemo“…

Istrijani očigledno ne žele širenja smrada i eventualne zaraze u svom dvorištu. Stoga su idealno rješenje za zbrinjavanje svog biootpada pronašli u Varaždinu, jer tu se nema tko buniti.

I dok Varaždin svoj MKO ne može voziti u Jerovec, nitko od nadležnih se ne sekira što se sa zbrinjavanjem istarskog biootpada na području Varaždinske županije narušava „načelo blizine“.

Štoviše, Varaždinci nemaju pojma je li taj istarski otpad dobro razvrstan. Ako nije, može se ponoviti afera iz Svetog Petra Orehovec. Naime, tzv. „digestat“ se obićno prosipa po poljima, a ako nije produkt „čistog“ biootpada, nastaje ekološki problem.

Više o svemu pročitajte OVDJE  

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje