Povežite se s nama

Život i društvo

Kako povezati dva sveca, brdoviti krajolik, pješačenje, domaću hranu i dobru kapljicu? Provjerite u Ludbregu

Objavljeno:

- dana

„Wine & Walk Ludbreg“ je nova eno-gastro rekreacijska manifestacija namijenjena ljubiteljima prirode, vina, autentičnih, lokalnih gastronomskih proizvoda i – hodanja.

Posjetitelji će hodati novom rutom inspiriranom hodočasničkom tradicijom Ludbrega i putevima sv. Martina. Ruta dugačka oko 12 kilometara povezuje dva „sveca“ – kipove sv. Martina i sv. Vinka koji krase dvije uzvisine koje okružuju grad.

Sudionike će, uz pratnju vodiča, put voditi kroz šumoviti brežuljkasti krajolik dovoljno izazovan za provođenje aktivne subote, a opet dovoljno blag da ga mogu proći svi željni zabave, druženja i rekreacije.

Na tom će se putu nalaziti degustacijske točke odnosno odmorišta na kojima na kojima će vinari nuditi svoja autentična vina, domaće „zalogaje“ i dah lokalne kulture i običaja.

Svi sudionici „Wine & Walk Ludbreg“ će, uz kotizaciju od 150 kuna, dobiti startni paket u kojem se u posebnoj praktičnoj vrećici nalazi: degustacijska čaša, mapa rute, vaučer za sudjelovanje, voda i brendirana zaštitna maska, a na startu i, posebice, cilju bit će zabavno i motivirajuće.

Wine & Walk Ludbreg pilot je izdanje novog turističkog proizvoda razvijenog kroz projekt prekogranične suradnje „Via Saint Martin“ kojeg sufinancira Europska unija. Terminski je smješten uoči vinarski važnog blagdana Sv. Martina, a hodačka ruta inspirirana je hodočasničkom tradicijom ludbreškog kraja čime je povezana s cijelim nizom sličnih diljem Europe, vezanih uz ime sv. Martina.

Početak 6.11.2021. od 9:30 do 11:00, a završetak predviđen do 17 sati.

Život i društvo

Prodaje se parcela bivšeg Varteksa u Ivancu, početna cijena 3,4 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine RH objavilo je Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju nekretnina u vlasništvu RH.

Među njima je i poziv za kupoprodaju zemljišta i zgrada bivšeg Varteksa u Ivancu.

Radi se o parceli od 10.532 metara četvornih, a početna cijena je 3,4 milijuna kuna.

Rok za podnošenje ponuda je 22. prosinca 2021. do 10 sati.

Podsjetimo, u ožujku 2019. država je darovala kompleks Varteksa Gradu Ivancu, a tada su se najavljivali veliki projekti. Godinu dana kasnije Grad Ivanec vratio je spomenuto zemljište državi. Sada država ponovo to zemljište prodaje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policija za vikend u pojačanom nadzoru svih sudionika u prometu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

– Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji – ističu iz PU varaždinske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje