Povežite se s nama

Život i društvo

Kako pronaći, odlučiti se, izabrati…koje zanimanje izabrati?

Objavljeno:

- dana

Aktivnosti CISOKA

CISOK nastavlja sa svojim dobro osmišljenim aktivnostima kojima nastoji pomoći nezaposlenima pronaći traženi posao kao i od malih nogu usmjeriti djecu da razviju osjećaj za svoje želje u skladu s vlastitim mogučnostima.

Neka tvoj izbor bude „Moj izbor“

Tako će se 29. rujna u 13 sati održati radionica namijenjena nižim razredima osnovnih škola, Neka tvoj izbor bude „Moj izbor“. Učenici će uz pomoć računalnog programa profesionalnog usmjeravanja Moj izbor izvršiti samoprocjenu osobnih profesionalnih interesa te se informirati o raznim zanimanjima. Uz pomoć stručnih savjetnica razmatrati će upise u željenu srednju školu te pokušati iznaći odgovore na sva pitanja i nedoumice vezane uz odluku o tome koju školu upisati.

Dan kasnije rezerviran je za učenike prvih razreda srednjih škola – Dobro je učiti – DOBRO. Cilj radionice je naučiti polaznike što znači kvalitetno učiti, koje metode pritom

Dobro je učiti – DOBRO

primjenjivati za koju vrstu gradiva te kako razlučiti važno od nevažnoga. Raspravljati će se i o tome ima li i koja je razlika u načinu učenja tijekom osnovne ili srednje škole i fakulteta.

Uključivanje mladih, nezaposlenih osoba u rad na jačanju civilnog društva. 

Istoga će se dana, 30. rujna u 15.30 sati održati predavanje na temu stjecnja građanskih kompetencija za uključivanje mladih, nezaposlenih osoba u rad na jačanju civilnog društva. Predavanje je namijenjeno mladim nezaposlenim osobama. Cilj prezentacije je informirati mlade nezaposlene osobe o načinu funkcioniranja udruga te uključivanje mladih, nezaposlenih osoba u rad na jačanju civilnog društva. pokazati kako rad udruga pridonosi dobrobiti zajednice. Rad udruga i razvoj civilnog društva pridonose njegovoj demokratizaciji. Sudjelovanje pojedinca u radu udruga omogućava im stjecanje profesionalnih kompetencija i osobni razvoj – kvaliteta važnih za upravljanje karijerom. Prezentaciju će održati Ana Cecelja, voditeljica programa JAKO za Varaždinsku županiju.

Listopad

Listopad poćinje predavanjem prvog dana u mjesecu, JA poduzetnik/ca  – namjenjena je potencijalnim i postojećim poduzetnicima koji žele preispitati svoju odluku o bavljenju poduzetništvom. Tko su poduzetnici? Koje su njihove osobine, vrijednosti, znanja i sposobnosti? Imate li Vi sve što je potrebno da biste postali uspješan poduzetnik?

JA poduzetnik/ca

Odmah slijedećeg dana na programu je radionica Učim o sebi- kako pobijediti tremu i kako se što bolje snaći u sitacijama koje ju izazivaju. Što je trema i zašto se javlja?

Kako pobijediti tremu sitacijama koje ju izazivaju. Što je trema i zašto se javlja?

Treći dan listopada na redu je ponovno edukacija učenicima nižih razreda osnovnih škola. Oni će u podne razgovarati na temu „Učim o zanimanjima“. Učenici će, kroz Kviz znanja dobiti priliku upozanati različita zanimanja te se time bolje pripremiti na donošenje odluke o vlastitom zanimanju. 

Koja zanimanja poznajemo, a o kojima još ponešto trebamo naučiti? Što je važno znati o pojedinim zanimanjima? Kroz zabavan kviz znanja, učenici će imati priliku upoznati različita zanimanja, a samim time se i bolje pripremiti za donošenje odluke o odabiru vlastitog zanimanja.
Sudjelovanje na svim radionica,a i predvanjima je besplatna.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Državni inspektorat objavio: U ovim autima uočeni su problemi, javite se trgovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Državni inspektorat ovog je tjedna objavio je nekoliko obavijesti o tome da su u nekim vozilima uočene određene poteškoće i nedostatci te bi se vlasnici trebali javiti trgovcima kod kojih su kupili svoja vozila.

Osobna vozila / kombi Eos, Golf, Golf Plus, Golf Cabrio, Sharan, Passat CC, Passat, Polo, Fox, Vivo Classic, Crafter

Kada se zračni jastuk vozača aktivira, kvar u generatoru plina zračnog jastuka može dovesti do nekontroliranog napuhavanja i oslobađanja metalnih fragmenata, što može uzrokovati ozljede putnika, piše N1.

Motocikli CBR600RA/RR, CBR1000RA/RR/S1/S2, GL1800/BD/B/DA

Zbog promjene metode izrade impelera pumpe goriva, gustoća impelera je smanjena. Preveliko skupljanje tijkom procesa sušenja je razlog što se impeler iskrivljuje, pa dolazi do pucanja površinskog sloja.

Osobna vozila Honda ZR-V

Naslon za glavu na prednjem desnom sjedalu može biti deformiran i savijen prema naprijed, te ukoliko dođe do sudara neće adekvatno zaštititi putnike.

Nastavite čitati

Život i društvo

MK Sjeverozapad poziva na subotnji blagoslov motora i moto susret

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

MK Sjeverozapad organizira svoj 18. moto susret i blagoslov motora.

Motoristički susret je na rasporedu u subotu, 27. travnja, a početak je u 13 sati. Blagoslov motora je u 15 sati kod crkve u Petrijancu.

Druženje će se održati na prostoru LD Fazan, u Optujskoj ulici u Varaždinu.

– I ove godine planiramo kao i prethodnih…. blagoslov motora nakon kojeg slijedi moto susret. Besplatan grah i live rock. Prihod ide u humanitarne svrhe. Organiziran je kamp za šatore i grijani prostor za spavanje – poručili su iz MK Sjeverozapad.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje