Povežite se s nama

Život i društvo

Kako se našminkati i zablistati otkrit će vam vizažistica Mirela Magdić-Fotak na profesionalnoj radionici uz Dan žena

Objavljeno:

- dana

NOVE RADIONICE

Kupili ste nedavno svoje peto rumenilo, desetu maskaru i u koferčiću sa šminkom više nemate mjesta za sva sjenila, ali još uvijek niste sigurne kako se dobro našminkati?

Možda je pravi trenutak da se posavjetujete s profesionalcem!  Pučko otvoreno učilište u Varaždinu priprema niz radionica šminkanja, a prva se održava 4. ožujka povodom Dana žena. Kroz sve tajne make-upa provest će vas iskusna Mirela Magdić Fotak, profesionalna vizažistica, beauty coach i stalna suradnica HNK u Varaždinu.

Ponesite kozmetičke torbice, Mirela “radi reda” u njima!

Već na prvoj radionici moći ćete doznati više o tome kako se pravilno našminkati za posao, večernji izlazak i kako staviti dobru podlogu. Polaznice trebaju donijeti svoje kozmetičke torbice, a Mirela će im pomoći napraviti “reda u njima”. Također će dobiti korisne savjete o pravilnoj korekciji nedostataka na licu i stavljanju umjetnih trepavica. Predviđen je rad u maloj grupi tako da će svaka polaznica dobiti individualni tretman i savjete specifične za njezin oblik lica, boju tena i kosu.

Kako se pravilno našminkati za posao ili  večernji izlazak doznajte već na prvoj radionici

– Radionice su osmišljene kao trosatno praktično druženje tijekom kojega će Mirela zajedno s polaznicama proviriti u kozmetičke torbice, ali i dati savjete kako uz pomoć šminke izgledati bolje s obzirom na strukturu lica, stil oblačenja i način života – najavila je Sandra Malenica, ravnateljica POU-a.

Radionice će se održavati subotom od 15 do 18 sati, a cijena iznosi 250 kuna. Prijavite se na vrijeme i provedite zanimljivo subotnje popodne u dobrom društvu uz radionicu na kojoj možete dobiti puno novih odgovora o make-upu.

 

 

Izvor:
Foto: Arhiva RT/Ivan Agnezović

Život i društvo

Udruga “Vitezovi osmjeha” iz Novog Sada donirala igračke varaždinskim mališanima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga “Vitezovi osmjeha” iz Novog Sada donirala je Dječjem vrtiću Varaždin igračke, vrijedan didaktički Montessori materijal za rad s djecom te sokove i slatkiše.

U petak, 16. travnja, donaciju je u Dječjem vrtiću Trakošćanska uručio socijalni pedagog Nebojša Nikolić, predsjednik udruge „Vitezovi osmeha“ u pratnji Silvane Pavlović, predsjednice Zajednice škola za obrazovanje djece sa smetnjama u razvoju Republike Srbije, koja kao ravnateljica OŠ Dragan Kovačević iz Beograda boravi u radnoj posjeti Centru za obrazovanje Tomislav Špoljar. Uručenju donacije prisustvovao je i gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok, a na donaciji se zahvalila ravnateljica vrtića Jasenka Husnjak poklonivši donatorima crteže, radove varaždinske djece, koja zbog epidemioloških razloga nisu prisustvovala predaji igračaka.

Donacija Montessori igračaka stigla je u Varaždin zahvaljujući Darku Novoselu i Tatjani Novosel-Herceg koji su kao predstavnici vrlo poznatog i cijenjenog VaLMod programa sudjelovali na međunarodnoj online konferenciji „Logopedija u praksi – praksa u logopediji“ početkom travnja te su imali prilike iznijeti svoje iskustvo i razmišljanja vezana uz probleme čitanja i pisanja.

– Donacija je jedan vid humanitarnog djelovanja za dobrobit sve djece u Varaždinu i pokazuje kako se svijet može učiniti boljim kroz dobra djela i uz dobru volju ljudi – riječi su predsjednika udruge Vitezovi osmeha Nebojše Nikolića koji ističe kako je donacija još jedan iskorak u višegodišnjoj suradnji s Darkom Novosel i Tatjanom Novosel-Herceg.

Nastavite čitati

Život i društvo

Sljedeći tjedan nemojte zaboraviti ponijeti kišobran

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Promjenljivo i nestabilno vrijeme nastavlja se i u tjednu pred nama, uz povremenu kišu i pljuskove. Ipak, danju će postupno biti toplije, no jutra i dalje (pro)hladna.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a na području Varaždinske i dijelovima Međimurske županije gotovo svaki dan će padati kiša.

Manja količina kiše se očekuje u ponedjeljak i utorak, ali će srijeda biti uglavnom sunčana. Kiša se vraća u četvrtak i petak.

Ipak, izgleda da će subota i nedjelja biti sunčane i suhe.

Temperatura će se kretati između 3 °C i 16 °C.

Nastavite čitati