Povežite se s nama

Život i društvo

Kako se našminkati i zablistati otkrit će vam vizažistica Mirela Magdić-Fotak na profesionalnoj radionici uz Dan žena

Objavljeno:

- dana

NOVE RADIONICE

Kupili ste nedavno svoje peto rumenilo, desetu maskaru i u koferčiću sa šminkom više nemate mjesta za sva sjenila, ali još uvijek niste sigurne kako se dobro našminkati?

Možda je pravi trenutak da se posavjetujete s profesionalcem!  Pučko otvoreno učilište u Varaždinu priprema niz radionica šminkanja, a prva se održava 4. ožujka povodom Dana žena. Kroz sve tajne make-upa provest će vas iskusna Mirela Magdić Fotak, profesionalna vizažistica, beauty coach i stalna suradnica HNK u Varaždinu.

Ponesite kozmetičke torbice, Mirela “radi reda” u njima!

Već na prvoj radionici moći ćete doznati više o tome kako se pravilno našminkati za posao, večernji izlazak i kako staviti dobru podlogu. Polaznice trebaju donijeti svoje kozmetičke torbice, a Mirela će im pomoći napraviti “reda u njima”. Također će dobiti korisne savjete o pravilnoj korekciji nedostataka na licu i stavljanju umjetnih trepavica. Predviđen je rad u maloj grupi tako da će svaka polaznica dobiti individualni tretman i savjete specifične za njezin oblik lica, boju tena i kosu.

Kako se pravilno našminkati za posao ili  večernji izlazak doznajte već na prvoj radionici

– Radionice su osmišljene kao trosatno praktično druženje tijekom kojega će Mirela zajedno s polaznicama proviriti u kozmetičke torbice, ali i dati savjete kako uz pomoć šminke izgledati bolje s obzirom na strukturu lica, stil oblačenja i način života – najavila je Sandra Malenica, ravnateljica POU-a.

Radionice će se održavati subotom od 15 do 18 sati, a cijena iznosi 250 kuna. Prijavite se na vrijeme i provedite zanimljivo subotnje popodne u dobrom društvu uz radionicu na kojoj možete dobiti puno novih odgovora o make-upu.

 

 

Izvor:
Foto: Arhiva RT/Ivan Agnezović

Život i društvo

FOTO U Jurketincu iz asfalta niknula čudesna rajčica koja sada ima više od 40 plodova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Priroda je još jednom pokazala svoju snagu rasta.

Naime, u Jurketincu, u dvorištu Ivice i Dragice Kišić, iz asfalta je niknula rajčica. Biljka je trenutno visoka oko dva metra te ima više od 40 plodova.

– U asfaltu je bila sasvim mala pukotina i ne znam se tamo našlo sjeme paradajza. Inače se bavimo uzgojem flanaca i to nismo nikad doživjeli. Čak smo biljku pokušali isčupati kad je bila mala, ali nije se dala, pa smo ju odlučili ostaviti – objasnio nam je vlasnik Ivica Kišić te dodao je inače iz pukotina u asfaltu rastu prkosi, ali rajčica prvi put.

Obitelj je samo postavila ciglu u koju su zabili štap da se rajčica može penjati.

– Svi koji dođu rado poslikaju našu rajčicu jer još nitko nije vidio da ona raste iz asfalta. Iznenadi ih kao što smo i mi bili iznenađeni na početku. Plodove još nismo probali, ali hoćemo – završio je Kišić.

Vlasnik nam se pohvalio da su prije dvije godine imali plod rajčice sorte volovsko srce koji je težio 1,2 kilograma.

Dragica Kišić i čudesna rajčica

Nastavite čitati

Život i društvo

U Bednji i Varaždinu jutros tek koji stupanj iznad nule

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mnogi su jutros na sjeveru Hrvatske morali palit grijanje u autu.

Prvi dan jeseni označava se jesenskim ekvinocijem koji je ove godine počeo, jučer, 22. rujna, u 20.21 sati. Rujanska jutra postala su prilično hladna.

Prema podacima DHMZ-a jutros u 7 sati najhladnije je bilo na lokaciji Zavižan, gdje je izmjereno 1.7 °C. U Delnicama su bila 2.3 stupnja. Treće mjesto dijele Bednja, u Varaždinskoj županiji, i Parg-Čabar s 3.1 °C.

U Varaždinu je u 7 sati izmjereno 5.7 °C.

Do kraja ovog tjedna na varaždinskom bi području trebalo ostati sunčano, a dnevne temperature idu 25 °C i to u nedjelju. Ali jutra ostaju hladna, s najvišom temperaturom od 15 °C.

Od ponedjeljka navečer stiže kiša.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje