Povežite se s nama

U fokusu

Kako u Saboru “peru” HNS-ovce: Ovo je spašavanje vojnika Štromara

Objavljeno:

- dana

PALJBA I RUGANJE

Oporbeni zastupnici iz SDP-a i Mosta u Saboru su popodne “raspalili” po Miloradu Batiniću i Božici Makar, HNS-ovim zastupnicima iz Varaždinske županije, kao i po kandidatu za potpredsjednika Vlade Predragu Štromaru.

– Ovo je spašavanje vojnika Štromara, koji ulazi u Vladu kao „lucky loser“ (sretan gubitnik, op.a.) – poručio je Željko Jovanović, bivši SDP-ov ministar obrazovanja.

Još oštriji bio je Gordan Maras (SDP), koji je ispričao da je prije tjedan dana pitao Štromara ima li on to problema s Radimirom Čačićem.

– Odgovorio mi je: „Dobivam izbore 100 posto“, no vidjeli smo kako je sve završilo. Da je Štromar ostao župan, ove koalicije HDZ-a i HNS-a ne bi bilo – ustvrdio je Maras.

“Pogledajte ga, on ne zna ništa”

Novu koaliciju je nazvao „običnom trgovinom“.

– Danas je veliki stručnjak za gospodarstvo Štromar rekao da Agrokor ide u dobrom smjeru. On zbilja zna puno o Agrokoru, pa tako sigurno i to da će građani taj kredit otplaćivati godinama, naši dobavljači će ostati bez svojeg novca, a stranci će zaraditi stotine milijuna eura – rekao je Maras.

Štromar je, naime, branio ministra financija Zdravka Marića, čiju smjenu nedavno zatražio i HNS. Ustvrdio je da „Agrokor ide u dobrom smjeru nakon što je jučer dobio kredit“ zbog čega su ga nacionalni portali već „razapeli“.

– Vjerujte mi, Štromar ne zna ništa. Pogledajte ga sami i vidjet ćete da on ne zna ništa. U nedjelju je glatko izgubio izbore i dva dana je razmišljao samo o tome kako da sebe zbrine. Recite mi, žele li ovu koaliciju građani sjeverozapadne Hrvatske? Gospodine Batiniću i gospođo Makar, kako ćete vi šetati po Ivancu, Ludbregu i Varaždinu? – pitao je Maras kolege.

Habek: Okrenuli list kraja stranke

Nakon toga se pravio da se ne može sjetiti jednog imena.

– Dajte mi, molim vas, pomozite! Kako se ono zove predsjednik HNS-a?! To je onaj jako poznati političar iz Varaždina… Kako se ono zove?! Štromar! Oprostite, tek sad sam se sjetio – ironičan je bio Maras.

Arsen Bauk, također SDP, održao je „minutu šutnje za HNS“.

SDP-ov gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač je pozvao zastupnike da poslušaju novi hit Luke Bulića „Prva, druga, treća fotelja je sreća“.

A Mario Habek, predsjednik SDP-a Varaždinske županije, podsjetio je da je HNS godinama bio partner SDP-u u Varaždinskoj županiji.

– HNS okrenuo novu stranicu, a to je stranica kraja te stranke. Vjerujem da će građani progledati i kazniti takve stranke – istaknuo je Habek.

Izvor:
Foto: SCREENSHOT HRVATSKI SABOR

U fokusu

FOTO Dijelove županije zahvatila tuča, opet stradao bukovečki kraj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Oko 15 sati u dijelovima Varaždinske županije pala je tuča. Čitatelji nam javljaju da je ponovno stradao bukovečki kraj gdje  je pala tuča veličine lješnjaka.

– Padalo je nekoliko minuta, na sreću nije bilo kao prošli put kad nije bilo kuće ili automobila koji nije bio oštećen – kažu nam mještani bukovečkog kraja.

Konačna šteta će se utvrditi naknadno.

Tuča veličine teniskih loptica potpuno uništila nasade u Velikom Bukovcu, razbijeni su staklenici i prozori automobila!

Nastavite čitati

U fokusu

Jedna hrvatska tvrtka svojim radnicima u listopadu će isplatiti jednokratnu naknadu od 750 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Podravka ove godine obilježava 75 godina poslovanja, a tim povodom svim svojim zaposlenicima u listopadu će isplatiti jednokratnu naknadu od 750 kuna.

Umjesto organiziranja proslava i domjenaka u ovim izazovnim vremenima, Uprava Podravke na ovaj se potez odlučila kako bi zahvalila svakom zaposleniku ponaosob, jer upravo su zaposlenici pokretači uspjeha koprivničke kompanije te nositelji tradicije koja se prepoznaje na pet kontinenata i u više od sedamdeset zemalja diljem svijeta. Osim toga, Podravka nije zaboravila ni svoje umirovljenike i radnike koji imaju pravo na jubilarnu nagradu te je povodom 75. obljetnice i za njih pripremila posebne poklon pakete proizvoda.

„Ovu obljetnicu želimo obilježiti na način primjeren vremenu i izazovima s kojima se naši sugrađani suočavaju, pogotovo kada se radi o kućnim budžetima. Stoga, 75. obljetnicu nećemo obilježavati prijemima, skupim domjencima, večerama ili proslavama. Umjesto toga, svim radnicima Podravke i Mirne isplatit ćemo jednokratan dodatak na plaću od 750 kuna. Na taj način želimo im zahvaliti na predanom radu, trudu, energiji i znanju kojega svakodnevno ulažu kako bi Podravka bila ovako uspješna internacionalna kompanija“, poručila je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić.

Podravkina tradicija duga 75 godina započela je daleke 1947. godine, kada je radionica za preradu voća braće Wolf dobila naziv Podravka. Sve do danas, u Koprivnici je stasala multinacionalna kompanija koja svoje proizvodne i trgovačke podružnice ima u čak 17 država, a proizvode pod brendovima Vegeta, Lino, Lino Lada, Dolcela i drugi, prodaje na više od čak sedamdeset tržišta diljem svijeta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje