Povežite se s nama

Crna kronika

Kakva zapljena varaždinskih i osječkih ‘mobilaca’: pronašli cigarete u riži i tjestenini

Objavljeno:

- dana

NEVJEROJATNO

Ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Osijek i Varaždin proveli su jučer mjere nadzora, s ciljem utvrđivanja nepravilnosti sukladno nadležnosti Carinske uprave.

Naime, u više odvojenih slučajeva carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Osijek i Varaždin od prekršitelja su oduzeli ukupno 6.670 komada raznih vrsta cigareta i 254,9 kilograma duhana.

Protiv okrivljenika su podnesene prekršajne prijave u ukupnom iznosu od 40.400 kuna kao i zahtjevi za naknadni obračun trošarine u ukupnom iznosu od 158.172 kuna.
 
Cigarete i duhan su oduzeti dok je u jednom slučaju oduzeto i vozilo koje je služilo za prijevoz duhana.

 

Izvor:
Foto: carina.gov.hr

Crna kronika

Zbog neprilagođene brzine 26-godišnjak izletio autom van kolnika i završio u dvorišnoj ogradi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU međimurska

Jučer, 17. travnja, oko 2:30 sati u Brezju dogodila se prometna nesreća, javila je PU međimurska.

Upravljajući osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,07 g/kg, 26-godišnji vozač brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (raskrižje, zavoj) i vidljivosti (noć) zbog čega je u zavoju izgubio nadzor nad upravljanjem te u zanošenju izletio izvan kolnika, gdje je prednjim dijelom automobila udario u dvorišnu ogradu kuće.

U opisanoj nesreći nije bilo ozlijeđenih sudionika, dok je 26-godišnji vozač zbog počinjanja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, sankcioniran novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 920 eura, uz izricanje zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od dva mjeseca.

Nastavite čitati

Crna kronika

Lepoglava: 89-godišnjak stavio pepeo od roštilja u plastičnu kantu pa mu izgorio dio kuće

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U ponedjeljak, 15. travnja, u Lepoglavi, došlo do požara obiteljske kuće u vlasništvu 89-godišnjaka, javila je PU varaždinska.

Do požara je došlo tako što je 89-godišnjak pepeo s roštilja od prijašnjeg dana stavio u pvc kantu s vanjske strane verande pored koje je bilo složeno ogrjevno drvo. Uslijed jakog vjetra došlo je do zapaljenja pvc kante te se požar proširio na drva, a potom i na verandu te dio kuće.

U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, dok su istog ugasili vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društva Lepoglava i Kamenica. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje