Povežite se s nama

Međimurje

Kakve su tvoje gaćice?

Objavljeno:

- dana

OTKRIVAMO

Kuda god otišle, one su uvijek tu, s vama. Bile one velike ili male, točkaste ili prugaste, čipkaste ili prozirne, prate vas u svakom stopu. Ako još niste shvatile o čemu govorimo, riječ je o ženskim gaćicama. Puno je boja, materijala i dezena, no kao i kod muškaraca, obično su samo jedne ženske gaćice one prave!

No, krenimo redom. Jedne od najpopularnijih, no mnogim ženama omražene su tange. Većina ih u ormarima ima samo zato što muškarcima izgledaju seksi, no u posljednje vrijeme žene sve češće otvoreno poručuju: “Ne želimo ih više nositi! 

Tiskaju, uvlače se u stražnjicu i užasno su neudobne!” Iako tange gube na popularnosti kod žena, a posljednjih godina pada i njihova prodaja, kod muškaraca još uvijek visoko kotiraju na listi seksi ženskih gaća. Hoće li ih pobijediti “francuskinje”? Francuski tip gaća izgleda poput bokserica, ali ne prate liniju tijela. One su široke i izrađene od satena ili svile, a na rubovima se nerijetko nalazi čipka.  

Dok tange tiskaju i stežu, “francuskinje” lepršaju oko vas, a samim time su i udobnije. Dobra je vijest da se i ova vrsta gaćica nalazi visoko na listi kod muškaraca: djeluju nevino i nježno, a u isto vrijeme raspiruju strast! Da ih ne boli glava ni od (pre)više materijala dokazuju hipsterice. Najjednostavnije rečeno, radi se o proširenim klasičnim ženskim gaćama koje stražnjicu čine punijom i seksi. Vjerovale ili ne, dodavanjem više tkanine može se pojačati seksi učinak. Ipak, od hipsterica bolju prođu kod muškaraca imaju brazilke: spoj tangi s hipstericama. Riječ je o relativno novom modelu gaćica koje su, rekli bi muškarci, poprilično seksi, ali u umjerenoj dozi.

Kitty?  Upomoć!

Prođu, ali samo to, od muškaraca ćete dobiti za klasične gaćice. Ovaj osnovni model ženskih gaća može se nositi ispod svega i sigurno još dugo neće izaći iz ženskih ormara jer osim što su udobne, prekrivaju sve potrebno. Klasične gaćice najčešće su omiljene sportašicama i vrlo aktivnim djevojkama, a isto vrijedi i za sportske bokserice.

Ružičaste gaćice s natpisima poput “Hello Kitty” ili “Haeven is here” kod muškaraca nikako ne prolaze, jednako kao i ženske gaće “Bridget Jones”. 
Mnoge su iz žene nosile potajno, a o njima su javno i bez srama počele pričati nakon što ih je odjenula Renee Zellweger u “Dnevniku Bridget Jones”. Žene ih obožavaju jer istovremeno peglaju trbuh, stežu bedra i stražnjicu dižu visoko. No, ne i muškarci jer ih podsjećaju na Big Mommu iz filma “Big Momma’s House”.

Bad girl ili slatkica?

No, jeste li znale da gaćice koje nosite otkrivaju i kakve ste? Ako se najbolje osjećate u tangicama koje pokrivaju samo najnužnije, onda uopće niste stidljivi, prava ste pustolovka i volite isprobavati nove stvari, a one koje vole tangice koje imaju raznorazne trakice i mašnice sastrane su zaigrane, ali zločeste. Klasičarke po gaćama su i “klasičarke” u duši, ali vrlo sigurne u sebe. Zašto? Žene koje odabiru gaćice u kojima se osjećaju ugodno i opušteno jako se dobro osjećaju u vlastitoj koži.

Ove gaćice biraju žene koje drže do tradicije, pouzdane i vjerne prijateljice. Bokserice nose djevojke koje vole flertovati, a hipsterice biraju djevojke koje vole tradicionalne stvari sa seksi dodacima. Dakle, one su na prvi pogled slatkice koje rade sve kako treba, ali, zapravo, uz njih ćete otkriti i mnoga slatka iznenađenja. S njima, jednostavno, nikad nije dosadno. Brazilke pak vole djevojke koje žele izgledati seksi i glamurozno. Sada, dok smo otkrili sve o ženskim gaćama pitamo vas: kakve su vaše gaćice?

SLATKE

Mašnice i čipku vole slatkice koje su vrlo ženstvene

 

“babske” 

Super gaćice jer peglaju trbuh, stežu bedra i dižu “guzu” istovremeno

 

 

SEKSI

 zebra ili leopard uzorak nose žene koje ističu svoj seksipil i spremne su na rizik.

 

 

ZAMAMNO 

Istovremeno skriva i pokriva. Izgleda čedno, ali budi i uzdahe. 

 

 

Kada kupiti nove gaćice?

Nekoliko je pokazatelja kada je vrijeme za nove gaćice. Jedan od njih je kada se vaše gaćice previše rastegnu zbog elastike, pa više nemaju svoj oblik. S obzirom da se rublje pere često, ono se i više skuplja u pranju, posebno ako je pamučno. Dakle, ako se to dogodilo, nemojte nositi tijesno da vas ne steže! Isto vrijedi i za gaćice koje vas grebu i pikaju. Naime, gaćice od čipke od pranja mogu postati grublje, a takve sigurno nisu ugodne na koži. 

Izvor:
Foto:

Kultura

Udruga “Gardruža” ove godine napunila dva desetljeća: “Se čega se primemo, oddelamo kak spada!”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga “Gardruža” Gardinovec osnovana je zadnjeg dana ožujka 2001. godine.

Dvadeseti rođendan, u duhu odgovornosti, nisu posebno obilježavali, već su “proslavili” u klasičnome međimurskom stilu: radno, s tim da su sredstva predviđena za obilježavanje uložili u uljepšavanje lokalnog parka.

– Tako smo financirali izradu mosta i bunara u parkiću. Zato ćemo sljedeću sjednicu Skupštine nastojati organizirati u ponešto svečanijem tonu – objašnjava predsjednica Udruge Marija Prekupec.

Promocija i zaštita

Udruga djeluje na području kulture, sporta, zaštite zdravlja, kao i zaštite okoliša i prirode s ciljevima organiziranja aktivnog provođenja slobodnog vremena građana i postizanja bolje kvalitete života, unapređivanja zdravlja i rekreacije građana, osobito djece i starijih osoba.

– Puno naših projekata povezano je sa školom i vrtićem, tako da smo ove godine u tom smislu bili ograničeni. Uvijek nastojimo osmisliti neke aktivnosti i uz događanja kao što su Božić, Uskrs, advent, maškare i slično, a u naših dvadeset godina zaista smo sudjelovali u obilježavanju i proslavi mnogobrojnih manifestacija.

Općina Belica, kojoj Gardinovec pripada, bila je, primjerice, domaćin na Noći muzeja u Muzeju Međimurja 2014. godine. Članovi i članice “Gardruže” tada su počastili posjetitelje starinskim kolačima, a prezentirali su i pletenje cekara te izradu svatovske jabuke od papira. U takva se događanja nastojimo uključiti, s obzirom na činjenicu da smo i čuvari narodne baštine. Na Noći muzeja zamijetio nas je gospodin Bagarin, skupljač narodnih običaja, i pozvao nas na sudjelovanje na 48. Međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu. Rado smo se odazvali! – dodaje Marija.

Svojim zalaganjem vrijedni Gardinovčani i Gardinovčanke zaradili su i hrpu nagrada. Tako su dobili službena priznanja “Zeleni cvijet s brončanim znakom” Turističke zajednice Međimurske županije u okviru edukativne akcije “Volim Hrvatsku” za uređenost parka čak tri godine zaredom: od 2008. do 2010.! Od ove godine park krasi i velika kopija grba Općine od buksusa, odnosno pušpana: nadaju se da će stimulirajuće djelovati i na zaštitu okoliša. Na svečanom otvorenju sportske dvorane i sjednici OV-a 2012. za zalaganje Udruge na lokalnoj razini i uspješan rad uručena im je Zlatna plaketa – Grb Općine Belica, dok su tri godine kasnije od općine dobili i zahvalnicu, a 2016. i pohvalnicu.

– Na Danima kruha i zahvalnosti za plodove zemlje na Belici i u Gardinovcu uključujemo se s kolačima, proizvodima lokalnih OPG-ova, uz ples i pjesmu u pratnji tamburaša, u narodnim nošnjama koje nastojimo prezentirati svugdje gdje je prikladno. Jedan od projekata na koji smo najponosniji je “staro pralo”, to jest prikazivanje pranja rublja na način na koji su to radili naši stari. O uspjehu projekta najbolje su posvjedočili izrazi lica svih koji su vidjeli prikaz i s nostalgijom se prisjetili kako je to nekad izgledalo, a prikazale smo sve detalje – od kuhanja sapuna do upotrebe korita i nošenja autentičnih nošnji – uglas su nam ispripovijedale članice “Gardruže”. U rujnu 2018. običaj gardinovskoga potočnog prala dobio je i spomen ploču.

Niz nagrada

Od Međimurskog saveza sportske rekreacije “Sport za sve” Udruzi je dodijeljen niz zahvalnica, priznanja i medalja. Izdvajamo tako Godišnju medalju za razvoj sportske rekreacije, koju je 2009. dobila predsjednica Udruge Marija Prekupec. Njoj je Hrvatski savez sportske rekreacije “Sport za sve” dodijelio i godišnju nagradu za razvoj sportske rekreacije “Mirko Relac” za 2015. godinu. Udruga je pak dobitnica više zahvalnica i priznanja za obilježavanje Svjetskog dana sporta i Svjetskog dana pješačenja na lokalnoj i nacionalnoj razini, kao i Priznanja Hrvatskog olimpijskog odbora za organizaciju natjecanja na lokalnoj razini.

Članice i članovi na ovogodišnjim “Bakinim kolačima” u Čakovcu

– Na manifestaciji “Bakini kolači”, koju organizira Udruga “Međimurska gruda”, sudjelujemo od 2017. godine, kada smo u Prelogu predstavili repliku eko-etno kuće i veliku svatovsku jabuku. Godinu kasnije u Svetome Martinu na Muri istom prigodom prezentirali smo kolače od maka i tikve, 2019. na Belici smo dobili Lentu za izvorno međimursko, a na posljednjem izdanju koje se zadnjeg vikenda u rujnu ove godine održalo u atriju Staroga grada u Čakovcu promovirali smo se pletenom ogradom od lijeske i bogatim štandom s kolačima i drugim jesenskim plodovima – nabrajaju članice Udruge.

Kruna njihova rada pristigla je neposredno prije Dana međimurske županije 2019., kad je “Gardruži” dodijeljena Povelja Međimurske županije u znak priznanja za nesebičan društveni rad i doprinos kulturnom amaterizmu, unapređenje zdravlja i rekreacije građana, osobito djece i starijih osoba, te očuvanje prirode i zaštitu okoliša. Vidljivo je, dakle, da su članice i članovi aktivni u mnogobrojnim aktivnostima koje vjerojatno ne bismo mogli pobrojiti ni na nekoliko stranica novina.

Stalno su u potrazi za novim snagama koje bi im se htjele priključiti i pomoći im da na najljepši mogući način predstavljaju svoje mjesto, općinu i međimurski zavičaj. “Držimo im fige” da u tome budu uspješni i nastave s odličnim radom, a Udruzi želimo još mnogo puta po dvadeset godina!

Neumoran rad

Osim navedenih aktivnosti, članice i članovi “Gardruže” sudjelovali su, sudjeluju i planiraju sudjelovanje u: procesijama povodom Tijelova, organizaciji druženja za mještane nakon mise polnoćke, sportskim općinskim susretima, Danu srca, informatičkim radionicama, Festivalu žena, Obiteljskom festivalu, izgradnji odbojkaškog igrališta u Gardinovcu, hodočašćima na Mariju Bistricu na biciklima, BIMEP-u, aerobiku, izradi ručnih radova povodom blagdana i drugih događanja, humanitarnim akcijama (Dan narcisa), božićnim sajmovima, nordijskom hodanju…

Pomogli su u radovima na obnovi i uređenju vrtića i okoliša kad je to bilo potrebno, organizirali odbojkaške turnire, seoske igre “med vulicami”, promotivne događaje, obilježavali “Move week” (Tjedan kretanja), Dane Međimurske županije i Dan sv. Blaža (zaštitnika oboljelih od bolesti grla) biciklirali do Vukovara, izrađivali velike adventske vijence, bili dijelom projekta “Ftrgni od zaborava” u suradnji s učenicima PŠ Gardinovec, radili na promociji djela i lika pučkog književnika Stjepana Jankovića-Štefa…

Nastavite čitati

Međimurje

U Međimurju četvrte listopadske subote 90 novozaraženih COVID-om, u bolnici 28 pacijenata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 288 uzoraka, od čega je evidentirano 89 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 30,9% pozitivnih od broja testiranih. Brzim antigenskim testiranjem evidentiran je 1 pozitivan nalaz na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata oporavilo se 14 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 449. Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 72.922 uzorka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 28 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 7 osoba, otpuštene su 2 osobe, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji i nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje