Povežite se s nama

Međimurje

Kalinka predstavaila Jurja Gagarina i raketnog inženjera Koroljeva

Objavljeno:

- dana

Dan Međimurske županije

Sve što znaju o velikom Jurju Gagarinu ispričali su članovi “Kalinke“ – Udruge ruskog govornog područja – u svom programu uz Dan Međimurske županije i Spomendana na Zrinske i Frankopane. 

U predstavljanju prvog čovjeka u svemiru pomoglo im je Astronomsko društvo „Vega“ iz Čakovca, a u goste su došli i školarci iz Kluba mladih tehničara Osnovne škole Kralja Tomislava iz Zagreba. Osim o Gagarinu, na predavanju se govorilo i o obljetnici rođenja Sergeja Koroljeva, raketnog inženjera te je i obilježena 60. godišnjica puštanja u svemir prvog satelita Sputnik. Gostima se u ime slavljenika, Međimurske županije, obratila zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman. Ona je pohvalila rad i trud Kalinke, na čelu s predsjednicom Tatjanom Mikolaj. Nakon zanimljivog predavanja, uslijedila je jednako zanimljiva revija svemirske odjeće i frizura.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Posjetitelje u Čakovcu oduševila atraktivna izložba gljiva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gljivarsko društvo „Smrčak“ Čakovec i ove je godine organiziralo dvodnevnu edukativnu izložbu gljiva, pod pokroviteljstvom Grada Čakovca, Međimurske županije, Turističke zajednice Grada Čakovca i pivnice Angry Moose.

Na novoj lokaciji u centru grada, u Ulici kralja Tomislava 2, članovi „Smrčka“ su 24. i 25. rujna na najbolji mogući način upotpunili manifestaciju „Jesen u gradu Zrinskih“ izložbom, edukacijama i predstavljanjem jela od gljiva.

Eksponatima bogatu izložbu već je prvog dana razgledao velik broj posjetitelja, a posjetila ju je i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. 

Zajedno s brojnim zaljubljenicima u gljive, gradonačelnica se upoznala s raznim vrstama – jestivima, nejestivima, otrovnima i smrtno otrovnima, koje su članovi Društva izložili na iznimno atraktivan način.

Osim toga, zainteresirani posjetitelji mogli su i kušati razne delicije, poput kolača i namaza od gljiva.

Odaziv je bio odličan i u nedjelju, što dokazuje da se sve više ljudi okreće prirodi i pokazuje interes za gljive.

Nastavite čitati

Međimurje

Mažoretkinje Kotoribe četvrte na Europskom prvenstvu u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što su na Državnom prvenstvu u Klinča Selu izborile prolaz na Europsko prvenstvo, juniorke Mažoretkinja Kotoribe ljeto su provele trenirajući za Europsko prvenstvo mažoretkinja u Zadru.

U Zadru su provele nekoliko dana, a kući su se vratile s vrlo dobrim uspjehom – osvojile su četvrto mjesto. Juniorke je vodila trenerica Marta Vojvoda.

Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je više od 2000 mažoretkinja i više od 70 sastava. U njihovoj kategoriji sudjelovalo je ukupno 10 ekipa.

– U takvoj konkurenciji osvojile su četvrto mjesto, što je sjajan uspjeh za nas. Vrlo sam ponosna na naše cure – rekla je predsjednica Kristina Čižmešija, a čestitku na sjajnom rezultatu uputio im je i načelnik Dario Friščić.

– Čestitam Mažoretkinjama Kotoribe na još jednom lijepom uspjehu i promociji naše Kotoribe diljem Hrvatske i šire – rekao je Friščić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje