Povežite se s nama

Međimurje

„Kalinke“ obilježile deset godina djelovanja uz bogati kulturno-umjetnički program

Objavljeno:

- dana

PROSLAVA

Do posljednjeg mjesta ispunjenoj dvorani Centra za kulturu održana je 10. obljetnica djelovanja Udruge „Kalinka“, najbrojnije udruge ruske nacionalne manjine u Hrvatskoj.

Obljetnica je održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović uz supokroviteljstvo Međimurske županije, gradova Čakovca, Preloga i Murskog Središća te Veleposlanstva Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj.

Program je započeo izvođenjem hrvatske i ruske himne koju su izveli članovi Pjevačkog zbora „Josip Štolcer Slavenski“ pod ravnanjem Senke Bašek-Šamec. Svoj doprinos kulturno-umjetničkom programu dali su i Ansambl Kalinka, Plesna skupina Malinka, vokalne solistice Ludmila Slatenšek, Laura Čurin, Tatjana Mikolaj te Anamarija Glavina,  sopranistica Samanta Grahovec uz klavirsku pratnju Danijela Ota, solistice Marijana i Mirana Branilovića, Ukrajinsko kulturno – prosvjetnog društvo „Andrej Pelih“ iz Šumeća, KUD Žiškovec te glazbenici Irina Gorčanec, Irina Hutinec i Diana Šinjori.

– Deset godina nije puno, ali nije ni malo i kao predsjednica ove najbrojnije ovakve udruge na području Hrvatske želim zahvaliti svim sponzorima te svima koji nas podržavaju. Hvala vam jer bez vas mi ne bi opstali toliko dugo na ovim prostorima – zahvalila je predsjednica Udruge „Kalinka“ Tatjana Mikolaj.

Dodijeljene su i zahvalnice pojedincima za nesebičan doprinos, dugogodišnju aktivnost i podržavanje rada Udruge „Kalinka“. Među nagrađenima našli su se Tatjana Mikolaj, Natalija Horvat, Svetlana Branilović, Marijan Branilović, Olga Branilović, Miran Branilović, Vera Moslavac, Irina Kerovec, Irina Goričanec, Svetlana Možek, Anželinka Malekoci, Ljudmila Slatenšek, Lora Levehuk, Kristina Malekoci, Marina Branilović, Magdalena Jakopić i Anamarija Glavina.

Izvor: Međimurska županija
Foto:

Međimurje

Prijam za Jakova Vuka iz Macinca: osvojio je Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinski načelnik Nikola Novak u prostorijama je Općinske uprave Općine Nedelišće priredio prijam za Jakova Vuka iz Macinca, studenta Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta koji je osvojio Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu.

Jakov je primio Rektorovu nagradu za znanstveni rad u području biomedicine i zdravstva pod nazivom „Sinteza i karakterizacija novih hibrida harmina i primakina s potencijalnim citostatskim djelovanjem“, koji je izradio u akademskoj 2020./2021. godini u okviru istraživačkog projekta „Derivati harmina kao potencijalni antimalarici“ Hrvatske zaklade za znanost.

Rektorova nagrada dodjeljuje se za najbolje studentske radove znanstvenog sadržaja, odnosno, umjetnička ostvarenja radi poticanja znanstveno-istraživačkog i umjetničkog rada te promicanja studentskog stvaralaštva.

Općinski načelnik Nikola Novak poželio mu je sreću u daljnjem školovanju i u profesionalnoj karijeri, a za poticaj mu je dodijeljena i financijska nagrada.

Nastavite čitati

Međimurje

U Pribislavcu danas zbor mještana, Općina poziva da se uključi što više zainteresiranih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S ciljem transparentnosti i uključivanja mještana u rad Općine Pribislavec, pozivaju se svi zainteresirani na informativni zbor mještana i prezentaciju projekata i dosadašnjeg rada Općine.

Zbor mještana održat će se danas, u ponedjeljak, 4. srpnja, u 19 sati u dvorani društvenog doma. Predviđene točke i teme za raspravu uključivat će kaštel, komunalne naknade, skorašnje radovi na ulici Antuna Mihanovića, izvještaj o radu Općine u protekloj godini, planove i projekte za sljedeću godinu te razno.

– Molimo mještane da se odazovu u što većem broju – poručuju iz Općine Pribislavec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje