Povežite se s nama

Međimurje

Kandidat za gradonačelnika Stjepan Kovač obećao afirmativnu kampanju

Objavljeno:

- dana

PAKT

U dvorani političkih stranaka u četvrtak je predstavljena velika koalicija koja će na predstojeće lokalne izbore izaći sa svojim kandidatima za gradonačelnika i zamjenike te vijećnike Gradskog vijeća Grada Čakovca.

Predvodi ju Socijaldemokratska partija Hrvatske, a u njoj su još Hrvatska Seljačka stranka, Hrvatska stranka umirovljenika, Međimurska demokratska stranaka i Hrvatski laburisti – stranka rada. Koalicijski sporazum potpisali su predsjednici gradskih organizacija SDP-a Mario Medved, HSS-a, Nino Vurušić, HSU-a Dragutin Bajsić, MDS-a Josip Požgaj te HL-SR Rajko Bulat.

Za funkcije zamjenika gradonačelnika istaknuti su Mario Medved i Zoran Vidović

– Uvjeren sam da je to pobjednički tim, koji će svojim znanjem, zalaganjem i sposobnošću doprinijeti još bržem razvoju Čakovca – rekao je Mario Medved. Kandidat za gradonačelnika je Stjepan Kovač, a za njegove zamjenike Mario Medved i Zoran Vidović koji podsjeća da HSS ima 20-godišnju tradiciju koaliranja s SDP-om i ostalim partnerima u gradu.

– Imali smo zamjenika gradonačelnika u tri mandata i potpredsjednika Gradskog vijeća. Stoga sam vrlo zadovoljan što potpisujemo koalicijski sporazum – istaknuo je Vidović ustvrdivši da ova koalicija zaslužuje mandat, koji će sigurno odraditi na dobrobit svih građana Čakovca i žitelja Međimurske županije. Na njega se nadovezao aktualni gradonačelnik Stjepan Kovač rekavši da ne dvoji o tome da će SDP, HSS, HSU i MDS odnijeti pobjedu u prvom krugu.

– Raduje me što su okupljene stranke koje slično razmišljaju o razvoju Grada Čakovca. U ove četiri godine mnogo toga je započeto i završeno, neki projekti završavat će se u sljedećem mandatu, te će ih ova koalicija uspješno provesti – obećao je Kovač poručivši “idemo dalje u šestoj brzini za daljnji uspješni razvoj Grada Čakovca“!
Koalicija će osim zajedničkih kandidata za izvršne funkcije, imati i zajedničku listu za Gradsko vijeće.

Župan zaposlio “svoje“?!

Koalicija najavljuje afirmativnu kampanju, s primjerenim ponašanjem prema konkurentima, posebno HNS-u čiji je župan legitimno izabrane čelnike Grada Čakovca ovih dana prozvao “kumskom ekipom“. U kuloarima se sve glasnije čuje da bi Matija Posavec uskoro mogao javnosti objašnjavati zašto mu je vjenčani kum Alen Kajmović donedavno radio na mjestu pročelnika Upravnog odjela za poslove župana ili pak kako je kumica Neda Šarić, privremena pročelnica Županijske pravne službe, prošli tjedan imenovana članicom Upravnog vijeća Županijske bolnice Čakovec.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Objavljen poziv projekta „Zaželi-pomoć je tu“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na temelju Odluke o financiranju Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda plus, Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027., Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – prevencija institucionalizacije“, Grad Mursko Središće u sklopu projekta „Zaželi-pomoć je tu“ objavilo je trajni javni poziv.

Poziv se odnosi za iskaz interesa za korištenje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom u sklopu projekta „Zaželi – pomoć je tu“.

Cilj projekta

Projekt će doprinijeti prevenciji institucionalizacije i povećanju socijalne uključenosti ranjivih skupina na području Grada Murskog Središća, Općine Selnica i Općine Mala Subotica pružanjem usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom.

Ostale informacije nađite OVDJE.

Nastavite čitati

Međimurje

Zimska škola informatike u Čakovcu okupila najbolje mlade informatičare iz cijele države

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Čakovcu se treću godinu zaredom održava Zimska škola informatike, u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara uz suradnju s Mladim informatičkim stručnjacima (MIS) i Međimurskim informatičkim klubom (MIK).

Međimurje je već treći puta domaćin ovog edukativnog programa koji okuplja najbolje mlade informatičare iz cijele zemlje, zahvaljujući ulaganjima Međimurske županije u obrazovanje te podršci udrugama koje promiču informatiku kao iznimno važno područje te educiraju mlade.

Na otvorenju u Graditeljskoj školi Čakovec je istaknuto da je 29. Zimska škole informatike u Čakovcu okupila stotinjak mladih informatičara i IT stručnjaka te da je riječ o organizaciji od velikog značaja za Međimursku županiju kao regiju koja prednjači i po inicijativama za razvoj informatičkog obrazovanja mladih u našoj zemlji.

Na svečanosti otvorenja u Graditeljskoj školi, župan Matija Posavec je naglasio da su sadržaji, poput ovog edukativnog programa, od iznimne važnosti u svjetlu razvojnog zamaha u području suvremenih, digitalnih tehnologija, kojem svjedočimo: „Drago mi je da vam ponovo mogu poželjeti dobrodošlicu u Međimurje i uspješno provođenje ovog edukativnog programa u području obrazovanja koje postaje najvažnijim. Živimo u vremenu u kojem je od presudne važnosti biti informatički pismen. Zato mi je iznimno drago što Međimurje prednjači po snazi naših udruga i centara izvrsnosti i u tom području.“

U radu Zimske škole informatike, do 24. veljače, sudjelovat će 30-ak stručnjaka iz cijele Hrvatske kojima su se pridružili članovi Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije. Voditelji Zimske škole su Alenka Dogan Capan, iz Hrvatskog saveza informatičara, i Dejan Drabić, potpredsjednik Hrvatskog saveza informatičara, te predsjednik udruge Mladi informatički stručnjaci i voditelj Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije.

Ova edukativna manifestacija okuplja najbolje mlade informatičare iz cijele države, uključujući osnovnoškolce i srednjoškolce, stvarajući platformu na kojoj talentirana mladež razmjenjuje znanje, stvara mreže i nadograđuje informatičke vještine. Sudionici će imati priliku prisustvovati kvalitetnim radionicama koje će ih pripremiti za izazove na najzahtjevnijim informatičkim natjecanjima, posebice iz područja računalnih algoritama. Fokus će biti na raznim područjima informatike, posebice na programiranju te će sudionici imati priliku sudjelovati u raznovrsnim radionicama, uključujući računalne Algoritme, Logo napredni, Python, C/C++/STL, 3D modeliranje i ispis, Lego robotika, Scratch Lego, te mnoge druge. Također, organizirat će se posebna radionica namijenjena nastavnicima informatike, kako bi im se dala prilika za unaprjeđenje znanja i vještina.

Otvorenju su prisustvovali i Ljerka Cividini, gradonačelnica grada Čakovca, odakle je Zimskoj školi također pružena podrška, zatim državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić, Krešimir Malnar, tajnik Hrvatskog saveza informatičara, Marina Klačmer Čalopa, dekanica Fakulteta organizacije i informatike Varaždin, te brojni drugi uzvanici kojima je dobrodošlicu poželio i ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Damir Srnec.

Svečanost otvorenja glazbenim nastupom su uljepšali učenici III. osnovne škole Čakovec Laura, Noa i Luka.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje