Povežite se s nama

Međimurje

Kandidat za gradonačelnika Stjepan Kovač obećao afirmativnu kampanju

Objavljeno:

- dana

PAKT

U dvorani političkih stranaka u četvrtak je predstavljena velika koalicija koja će na predstojeće lokalne izbore izaći sa svojim kandidatima za gradonačelnika i zamjenike te vijećnike Gradskog vijeća Grada Čakovca.

Predvodi ju Socijaldemokratska partija Hrvatske, a u njoj su još Hrvatska Seljačka stranka, Hrvatska stranka umirovljenika, Međimurska demokratska stranaka i Hrvatski laburisti – stranka rada. Koalicijski sporazum potpisali su predsjednici gradskih organizacija SDP-a Mario Medved, HSS-a, Nino Vurušić, HSU-a Dragutin Bajsić, MDS-a Josip Požgaj te HL-SR Rajko Bulat.

Za funkcije zamjenika gradonačelnika istaknuti su Mario Medved i Zoran Vidović

– Uvjeren sam da je to pobjednički tim, koji će svojim znanjem, zalaganjem i sposobnošću doprinijeti još bržem razvoju Čakovca – rekao je Mario Medved. Kandidat za gradonačelnika je Stjepan Kovač, a za njegove zamjenike Mario Medved i Zoran Vidović koji podsjeća da HSS ima 20-godišnju tradiciju koaliranja s SDP-om i ostalim partnerima u gradu.

– Imali smo zamjenika gradonačelnika u tri mandata i potpredsjednika Gradskog vijeća. Stoga sam vrlo zadovoljan što potpisujemo koalicijski sporazum – istaknuo je Vidović ustvrdivši da ova koalicija zaslužuje mandat, koji će sigurno odraditi na dobrobit svih građana Čakovca i žitelja Međimurske županije. Na njega se nadovezao aktualni gradonačelnik Stjepan Kovač rekavši da ne dvoji o tome da će SDP, HSS, HSU i MDS odnijeti pobjedu u prvom krugu.

– Raduje me što su okupljene stranke koje slično razmišljaju o razvoju Grada Čakovca. U ove četiri godine mnogo toga je započeto i završeno, neki projekti završavat će se u sljedećem mandatu, te će ih ova koalicija uspješno provesti – obećao je Kovač poručivši “idemo dalje u šestoj brzini za daljnji uspješni razvoj Grada Čakovca“!
Koalicija će osim zajedničkih kandidata za izvršne funkcije, imati i zajedničku listu za Gradsko vijeće.

Župan zaposlio “svoje“?!

Koalicija najavljuje afirmativnu kampanju, s primjerenim ponašanjem prema konkurentima, posebno HNS-u čiji je župan legitimno izabrane čelnike Grada Čakovca ovih dana prozvao “kumskom ekipom“. U kuloarima se sve glasnije čuje da bi Matija Posavec uskoro mogao javnosti objašnjavati zašto mu je vjenčani kum Alen Kajmović donedavno radio na mjestu pročelnika Upravnog odjela za poslove župana ili pak kako je kumica Neda Šarić, privremena pročelnica Županijske pravne službe, prošli tjedan imenovana članicom Upravnog vijeća Županijske bolnice Čakovec.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Obrtnička komora MŽ dodijelila majstorske diplome za novih 24-ero majstora i majstorica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Obrtnička komora Međimurske županije održala je svečanu dodjelu majstorskih diploma kandidatima koji su uspješno položili majstorske ispite u dva ispitna roka, u veljači i travnju ove godine.

Međimurska komora majstorske ispite organizira i provodi od 1996. godine i dosad je položeno 812 majstorskih ispita. Uz najčešće motive, otvaranje vlastitog ili preuzimanje obiteljskog obrta, razlozi polaganja majstorskih ispita su i mogućnosti dobivanja dozvole za provođenje praktične nastave i korištenje mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, rad u strukovnim školama na mjestu stručnog nastavnika, ali i rad u inozemstvu.

Osim kandidata s područja Međimurske županije, ispite su položili i kandidati s područja Varaždinske, Šibensko-kninske i Zagrebačke županije. Dodijeljene su im diplome u 16 zanimanja, a najviše je vodoinstalatera, instalatera grijanja i stolara.

Diplome su majstorima uručili župan Međimurske županije Matija Posavec i predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak, a novi majstori su: Zvonko Hižman, Josip Lugović, Melita Židov, Siniša Horvat, Robert Bergovec, Davor Rainer, Emanuel Bočkaj, Petar Bojčić, Tomislav Đurđević, Vlado Harjaček, Andrijana Kreš, Sara Miketek, Ivan Hatlak, Mladen Ivanović, Vesna Šoković-Plantak, Leonard Novak, Damir Bočkaj, Dejan Miholić, Davor Golub, Saša Baumhak, Tihomir Šestan, Fridrich Zimprich.

Dva kandidata primila su po dvije majstorske diplome, a to su Ivica Ferenc i Boris Rendić.

Nastavite čitati

Međimurje

Čuvanje tradicije: proštenje u Peklenici uz misno slavlje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pekleničko se proštenje tradicionalno obilježava prve nedjelje u listopadu i zasigurno je najveće proštenje u Međimurju.

Pekleničari, ali i mještani svih okolnih naselja, tada odlaze na svetu misu u kapelicu Blažene Djevice Marije od Krunice, a kasnije uživaju u sadržajima koje donosi samo proštenje.

Pekleničko proštenje ove se godine održalo 2. listopada pa je tako u 11 sati održana sveta misa kod kapele posvećene Blaženoj Djevici Mariji koju je predvodio velečasni Josip Blažon. Svetoj misi prisustvovali su saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, predsjednica Mjesnog odbora Ivana Maltarić te mnogobrojni građani.

Taj se crkveni spomendan i obilježava 7. listopada, a naziv Gospe od Krunice nosi od 1969. godine i pape Pavla VI. Prije toga zvao se blagdanom Gospe od pobjede, u čast velikoj pobjedi kršćanske koalicije protiv Osmanlija u bitci kod Lepenta 7. listopada 1571. godine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje