Povežite se s nama

Međimurje

Kandidat za gradonačelnika Stjepan Kovač obećao afirmativnu kampanju

Objavljeno:

- dana

PAKT

U dvorani političkih stranaka u četvrtak je predstavljena velika koalicija koja će na predstojeće lokalne izbore izaći sa svojim kandidatima za gradonačelnika i zamjenike te vijećnike Gradskog vijeća Grada Čakovca.

Predvodi ju Socijaldemokratska partija Hrvatske, a u njoj su još Hrvatska Seljačka stranka, Hrvatska stranka umirovljenika, Međimurska demokratska stranaka i Hrvatski laburisti – stranka rada. Koalicijski sporazum potpisali su predsjednici gradskih organizacija SDP-a Mario Medved, HSS-a, Nino Vurušić, HSU-a Dragutin Bajsić, MDS-a Josip Požgaj te HL-SR Rajko Bulat.

Za funkcije zamjenika gradonačelnika istaknuti su Mario Medved i Zoran Vidović

– Uvjeren sam da je to pobjednički tim, koji će svojim znanjem, zalaganjem i sposobnošću doprinijeti još bržem razvoju Čakovca – rekao je Mario Medved. Kandidat za gradonačelnika je Stjepan Kovač, a za njegove zamjenike Mario Medved i Zoran Vidović koji podsjeća da HSS ima 20-godišnju tradiciju koaliranja s SDP-om i ostalim partnerima u gradu.

– Imali smo zamjenika gradonačelnika u tri mandata i potpredsjednika Gradskog vijeća. Stoga sam vrlo zadovoljan što potpisujemo koalicijski sporazum – istaknuo je Vidović ustvrdivši da ova koalicija zaslužuje mandat, koji će sigurno odraditi na dobrobit svih građana Čakovca i žitelja Međimurske županije. Na njega se nadovezao aktualni gradonačelnik Stjepan Kovač rekavši da ne dvoji o tome da će SDP, HSS, HSU i MDS odnijeti pobjedu u prvom krugu.

– Raduje me što su okupljene stranke koje slično razmišljaju o razvoju Grada Čakovca. U ove četiri godine mnogo toga je započeto i završeno, neki projekti završavat će se u sljedećem mandatu, te će ih ova koalicija uspješno provesti – obećao je Kovač poručivši “idemo dalje u šestoj brzini za daljnji uspješni razvoj Grada Čakovca“!
Koalicija će osim zajedničkih kandidata za izvršne funkcije, imati i zajedničku listu za Gradsko vijeće.

Župan zaposlio “svoje“?!

Koalicija najavljuje afirmativnu kampanju, s primjerenim ponašanjem prema konkurentima, posebno HNS-u čiji je župan legitimno izabrane čelnike Grada Čakovca ovih dana prozvao “kumskom ekipom“. U kuloarima se sve glasnije čuje da bi Matija Posavec uskoro mogao javnosti objašnjavati zašto mu je vjenčani kum Alen Kajmović donedavno radio na mjestu pročelnika Upravnog odjela za poslove župana ili pak kako je kumica Neda Šarić, privremena pročelnica Županijske pravne službe, prošli tjedan imenovana članicom Upravnog vijeća Županijske bolnice Čakovec.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Središte Čakovca spremno je za Porcijunkulovo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Još nas nešto manje od 24 sata dijeli od početka ovogodišnjeg Porcijunkulovog, najveće ljetne manifestacije u Međimurju.

Središte grada Čakovca u proteklih se nekoliko dana uređivalo kako bi ulice i trgovi spremno dočekali brojne izlagače, izvođače, ali i posjetitelje koji će moći odabrati neki od pregršt zanimljivih sadržaja, od petka 30. srpnja pa do ponedjeljka 2. kolovoza.

Kako aktualna pandemija uvjetuje organizaciju sličnih događanja diljem svijeta, tako se i Porcijunkulovo mora prilagoditi mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Svi posjetitelji dobro su došli na ulice i trgove grada, terase ugostiteljskih objekata, no pri tom moraju voditi računa o propisanom razmaku i nošenju maske, dok će zona u Perivoju Zrinskih, rezervirana za četiri velika večernja koncerta, biti otvorena pod posebnim uvjetima, odnosno posjetitelji tih koncerata moći će ući u jezero Starog grada samo uz predočenje COVID putovnice ili uz potvrdu o negativnom testu te važeću potvrdu o provedenom cijepljenju.

U četvrtak je održan finalni sastanak organizatora i Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije te je dogovoreno kako će se posjetitelji manifestacije moći, po cijeni od 25 kuna, testirati svakodnevno za vrijeme trajanja Porcijunkulovog.

U petak će se u prostorijama Zavoda zainteresirani moći testirati od 15 do 19 sati, a ostala tri dana od 8 do 13 sati. Isto tako, kod Knjižnice „Nikola Zrinski“, djelatnici Zavoda imati će svoj punkt gdje će građani svakodnevno moći obaviti testiranje u vremenu od 16 do 20 sati. Građani za test moraju izdvojiti tek 25 kuna, a ostatak cijene testa, sufinancira Grad Čakovec.

A sama manifestacija započinje već sutra u jutarnjim satima, kada će se na gradske ulice smjestiti tristotinjak izlagača sa svojim tradicijskim proizvodima, enogastronomskom ponudom, rukotvorinama, a u popodnevnim satima otvara se i novina ovogodišnje manifestacije, Art street, odnosno prostor rezerviran za umjetnike u Ulici Matice hrvatske.

Zvuci i ritmovi glazbe ispuniti će manifestaciju u sva četiri dana, već od jutarnjih sati, a vrhunac su četiri velika  koncerta u jezeru Starog grada. Publiku će sutra zabavljati Željko Bebek, u subotu Opća opasnost, u nedjelju Klapa Iskon, a u ponedjeljak će Porcijunkulovo svojim nastupom zatvoriti Nina Badrić. Uz to, posjetitelje očekuje mnoštvo popratnih programa, od kreativnih, do zabavnih i humanitarnih.

Gospa od Anđela, blagdan je koji se obilježava 2. kolovoza i okosnica je samog proštenja za koje se veže i manifestacija Porcijunkulovo pa će tako i vjernici obilježiti ove dane. Uz tradicionalnu svečanu procesiju na sam blagdan Gospe od Anđela, u ponedjeljak 2. kolovoza te središnje hodočasničko euharistijsko slavlje koje će predvoditi varaždinski biskup mons. Bože Radoš, tu su i svakodnevne svete mise, ispovijedi i Marijansko bdijenje.

Bogat program ovogodišnje manifestacije Porcijunkulovo možete pronaći na stranicama Grada Čakovca i gradske Turističke zajednice.

Nastavite čitati

Međimurje

Za ulaz na koncerte Porcijunkulova testirat će se brzim antigenskim testom od 25 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kako bi svima pružili neometan ulazak na ovogodišnje koncerte Porcijunkulovog, svi će se posjetitelji moći testirati tzv. brzim antigenskim testom, ističu iz Grada Čakovca.

<<Nina Badrić, Željko Bebek, Opća opasnost i Klapa Iskon nastupaju na Porcijunkulovu<<

Cijena testiranja iznosi 25 kuna, a ono će se provoditi na sljedećim lokacijama:

Dom zdravlja Čakovec – testovi vrijede samo za ulazak na koncerte i vrijedi 48 sati:

Petak, 30.7., od 15 do 19 sati

Subota, 31.7., od 08 do 13 sati

Nedjelja 01.8., od 08 do 13 sati

Ponedjeljak 02.08., od 08 do 13 sati

Perivoj Zrinski – test vrijedi 48 sati

Svakim danom od 16 do 20 sati

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje