Autor Damir Novak istaknuo je da mu je iznimna čast predstaviti svoje radove u Kaštelima. Budući da je po zanimanju vatrogasac, tematika vatrogasne karikature se nametnula prirodno.

U Kaštelu Sućurcu u Nadbiskupskoj palači u petak, 2. kolovoza, otvorena je izložba “Karikaturom protiv požara” poznatog međimurskoga karikaturista Damira Novaka. Kako je na otvorenju objasnio ravnatelj Muzeja grada Kaštela Ivan Šuta, izložba je uključena u manifestaciju “Kaštelansko kulturno ljeto”. Osim njega, otvorenju su prisustvovali i predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Kaštela Milivoj Taslak, brojni vatrogasci i drugi gosti.

– Nastavili smo dugogodišnju suradnju između Muzeja grada Kaštela i Muzeja hrvatskog vatrogastva, koja je započela prije tri godine, te još jednom Kaštelanima prikazali vatrogastvo na zanimljiv način – rekao je Šuta. Voditelj Muzeja hrvatskog vatrogastva Vedran Runjić dodao je da je izložba na put po Hrvatskoj krenula u Noći Muzeja te je nakon Varaždina, Koprivnice i Križevaca došla do Kaštela i tako simbolički povezala vatrogastvo sjevera i juga Hrvatske.

Autor Damir Novak istaknuo je da mu je iznimna čast predstaviti svoje radove u Kaštelima.
Budući da je po zanimanju vatrogasac, tematika vatrogasne karikature se nametnula prirodno.

– Sve što sam htio reći o ovoj temi, rečeno je u mojim radovima – istaknuo je Novak, čime je otvorio izložbu.

Predstavljena su 52 rada koja govore o pogledu običnog vatrogasca na svijet oko sebe. Radovi će u Kaštel Sućurcu biti izloženi do 2. rujna, pa se, ako se nađete na moru u blizini, nemojte ustručavati zaputiti do Nadbiskupske palače i uživati u djelima ponajboljeg karikaturista s naših prostora.

Komentari

Komentara

loading...