Povežite se s nama

Život i društvo

Karlo Galić, učenik škole u Kamenici, dobitnik je Godišnjeg priznanja “Luka Ritz”

Foto: Osnovna škola Ivana Rangera, Kamenica/Facebook

Objavljeno:

- dana

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja 13. lipnja održana je dodjela Godišnje nagrade „Luka Ritz“ za promicanje tolerancije i škole bez nasilja.

Ovogodišnji dobitnici su svojom inicijativom i djelovanjem izmijenili otežavajuće okolnosti oko sebe u snagu kojom pomažu drugima i čine svijet boljim mjestom.

Dobitnici Godišnje nagrade „Luka Ritz“ za promicanje tolerancije i škole bez nasilja u školskoj godini 2021./2022. su Šimun Lončar, učenik 6. razreda Osnovne škole Grigora Viteza Zagreb i Korina Barak, učenica 2. razreda Škole za primijenjenu umjetnost Rijeka.

Posebna priznanja za školsku godinu 2021./2022. došlo je i u Varaždinsku županiju, Karlu Galiću, učeniku 6. razreda Osnovne škole Ivana Rangera Kamenica.
Karlo je vrlo optimističan i vedar dječak koji ima zanimljiv smisao za humor, prihvaća različitosti, poštuje tuđa mišljenja, potrebe i osjećaje te nastoji ostale potaknuti da se pažljivo ophode prema drugima. Učenici iz razreda kažu kako najviše cijene to što Karlo voli pružati pomoć i potporu te ih zna dobro nasmijati. Uz Karla se svatko može osjećati voljen i prihvaćen jer je iznimno topla i draga osoba.

– Karlo je nakon svog završenog krosa, utrčao u stazu i cijelim putem bodrio i paralelno trčao uz svog prijatelja kojem je bilo jako naporno i želio je odustati. Karlo ga ja bodrio do cilja te su zagrljeni utrčali u cilj. Ponosni smo na Karla i zeljeli bismo da se val dobrote i dalje širi među našim učenicima. Ponosni smo što je dobitnik priznanja iz male Kamenice, uz dobitnike iz Rijeke, Dubrovnika i Zagreba – objavila je škola iz Kamenice na svome Facebooku.

Život i društvo

Ispred varaždinske katedrale upaljena druga adventska svijeća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na početku došašća ispred varaždinske katedrale je postavljen adventski vijenac te se uoči svake nedjelje došašća održava molitveno slavlje s navještajem Božje riječi i paljenjem svijeća. Drugu adventsku svijeću koja simbolizira mir u subotu, 3.prosinca, upalila je predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravka Grđan.

Molitvu je predvodio vlč. Tomislav Dodlek, župnik župe Uznesenja blažene djevice Marije u Biškupcu, a pjevao je župni zbor „Sion“.

– Svaka adventska svijeća, a time i svaki tjedan adventa, nosi određenu simboliku i poruku te nas upućuje na ono što bismo u sebi tih dana trebali osvijestiti.  Neovisno o tome jesmo li kršćani ili ne, došašće svima daje mogućnost pobliže upoznati sami sebe. Ovotjedna svijeća mira upućuje nas kako je važnije od onoga što se događa oko nas, ono što se događa u nama. Na nama je odabrati kako ćemo reagirati u određenoj situaciji, naučiti kako opraštati sebi i drugima te pronaći i davati mir sebi i drugima – poručeno je prilikom paljenja druge svijeće.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Županijskoj palači otvorena izložba fotografija „Tako lijepa i bogata naša…Varaždinska županija“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Adventskoj čaroliji i blagdanskom duhu u Varaždinu zasigurno će pridonijeti izložba fotografija pod nazivom „Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija“, koju je moguće razgledati u atriju Županijske palače na Franjevačkom trgu.

Izložbu je organizirao Radio Megaton uz pokroviteljstvo Varaždinske županije i županijske Turističke zajednice. Na natječaj koji je trajao od 25. kolovoza od 3. listopada pristigla je čak 101 fotografija, dok je izloženo njih 25.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje