Povežite se s nama

Ostali sportovi

Karlo Rajković proglašen najvećom nadom paraolimpijskog sporta u Hrvatskoj

Objavljeno:

- dana

HRVATSKI PARAOLIMPIJSKI ODBOR

Na svečanoj dodjeli koja se održala kongresnoj dvorani zagrebačkog velesajma, proglašeni su najbolji  hrvatski sportaši s invaliditetom za 2012. godinu.

Veliko priznanje za svoje rezultate u protekloj godini dobio je 14-godišnji plivač „Baroka“ Karlo Rajković. Karlo je proglašen najvećom mladom nadom paraolimpijskog sporta. Ovu lijepo priznanje Karlo je zaslužio tako što je u 2012. godini osvojio 6 zlatnih medalja u juniorskoj konkurenciji, te 2 zlatne, srebrenu i 2 brončane medalje u seniorskoj konkurenciji na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u plivanju koje je održano u Splitu. Zatim je, zahvaljujući izvrsnim rezultatima iz Splita, zaslužio poziv za nastup reprezentacije Hrvatske na Europskim igrama mladih u češkom Brnu.  Na tom natjecanju Karlo je osvojio 5 zlatnih medalja i naznačio da ima veliki potencijal, te da je jedan od najperspektivnijih plivača i sportaša s invaliditetom u Hrvatskoj. Ova nagrada Hrvatskog paraolimpijskog odbora samo je potvrda toga.
U 2013. Karla očekuju mnogobrojni nastupi. Sa svojim kolegama iz plivačkog kluba „Barok“ nastupit će na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim mitinzima, ligama, regionalnim prvenstvima. Što se tiče natjecanja za osobe s invaliditetom, Karla osim već odrađenog Regionalnog prvenstva u Zagrebu očekuje i nastup na Državnom prvenstvu u Splitu koje je na rasporedu 10.-12.05.’13. Sa reprezentacijom Hrvatske Karlo će otputovati na miting u austrijski Spittal 20.04. Također, Karlo je i u planovima za nastup na Otvorenom prvenstvu Njemačke u Berlinu krajem 5. mjeseca, ukoliko se pronađu financijska sredstva. Do kraja 2013. biti će još nekih reprezentativnih akcija, ali one za sada još nisu sa sigurnošću definirane.
Inače, osvajač srebrne medalje u bacanju kugle na Paraolimpijskim igrama u Londonu Darko Kralj i osvajačica brončane medalje u skoku u dalj na POI u Londonu Mikela Ristoski proglašeni su najboljim hrvatskim sportašima s invaliditetom u 2012. po izboru Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Video prilog s dodjele: HRT Sport:
http://www.hrt.hr/index.php?id=sport-clanak&tx_ttnews%5Btt_news%5D=201023&tx_ttnews%5BbackPid%5D=870&c
 

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje