Povežite se s nama

Događanja

Karte za plesni turnir Trofej grada Varaždina osvojili su…

Objavljeno:

- dana

SUTRA SVI U GRABERJE

Pet naših čitatelja osvojilo je ulaznice za turnir u tandardnim i latinsko-američkim plesovima Trofej grada Varaždina 2013, koji će biti održan sutra 5. listopada u dvorani Graberje u organizaciji Plesnog studija Takt i Hrvatskog športskog saveza.

Ulaznice su osvojili: Željko Magić (Black Tatoo), Lucija Magić Jany, Meri Francin, Robert Majcen i Vedran Galinec.

Oni se u subotu trebaju javiti na ulazu u dvoranu Graberje uz napomenu da su ulaznice osvojili u nagradnoj igri Plesnog studija Takt i Regionalnog tjednika.

Stižu najbolji hrvatski plesni parovi

Podsjećamo, najatraktivniji dio programa za gledatelje počinje sutra u 19 sati.

Nakon svečanog otvorenja s defileom svih parova, slijede završna natjecanja u disciplinama standardnih i latinskoameričkih plesova i potom show program polaznika plesne škole Plesnog studija „Takt“ te show program ostalih gostiju.

Trofej grada Varaždina okupit će više od 130 najboljih plesnih parova svih uzrastnih kategorija iz brojnih hrvatskih klubova, ali i iz susjednih zemalja, Slovenije, Mađarske i drugih.

Izvor:
Foto: ARHIVA RT

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje