Povežite se s nama

Događanja

Karte za vožnju božićnim vlakom osvojili su….

Objavljeno:

- dana

DESET KARATA ZA VLAK VARAŽDIN – LUDBREG

U nedjelju 16. prosinca s varaždinskog željezničkog kolodvora u 14.35 sati prema Ludbregu kreće veseli božićni vlak s Djedom Mrazom. Zanimanje za vožnju vlakom ponovno je veliko, a mi možemo razveseliti, nažalost, samo pet osoba.

Po dvije karte za božićni vlak osvojile su: Petra Martak (Petra Retra), Maja Musić, Jelena Kovačić, Adrijana Bakoš i Danijela (Tomislav) Kečkan.

One su se prve javile na Facebook Regionalnog tjednika. Karte mogu podići od danas 12. prosinca do petka 14. prosinca u Regionalnom tjedniku, Šenoina 10, Varaždin od 8 do 16 sati.

Ako ste spriječeni doći u tom roku, molimo vas da nam to javite na e-mail [email protected].

Svima ostalima zahvaljujemo na javljanju. Nažalost, imamo samo deset karata za božićni vlak, ali ovim putem najavljujemo da ćemo putem Facebooka podijeliti i karte za Lego izložbu koja se održava 15. i 16. prosinca u dvorani Prve gimnazije Varaždin.

Pratite portal i Facebook Regionalnog tjednika i sretno!

Izvor:
Foto: ARHIVA RT

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje