Povežite se s nama

Međimurje

Katruža za ljude velikog srca

Objavljeno:

- dana

HUMANITARNO

I ove je godine već tradicionalni dobrotvorni koncert “Prijatelji za Katružu” okupio brojne Međimurce velikog srca. Humanitarni koncert održan je u srijedu, 16. studenog u prepunoj dvorani čakovečkog Centra za kulturu.

Prodana je 501 ulaznica i prikupljeno ukupno 17.353 kuna koje će se utrošiti za liječenje bolesnih osoba s područja Međimurske županije. 

Gazde i Mejaši

Među brojnim izvođačima nastupili su Željko Grahovec i Gordana Lach, Josip Sanjković Mitrica, Martina Jakšić Rodiger, Damir Rodiger i Marko Žerjav, Meri Šeparović-Vresk, KUD Mačkovec, KUU Zasadbreg, Vladimir Košir Tonka, Neno Gavez i Globus Bend, Tamburaški sastav „Kumovi“ Zasadbreg, Ivica Jurgec i Chorus Blas Ivanovec. Međimurskim izvođačima pridružili su se Gazde i Mejaši. 

Ove je godine zaklada Katruža dodijelila pomoć za 84 oboljele osobe

Koncert je vodio još jedan veliki prijatelj „Katruže“ Miljenko Ovčar, a izvrsni uvod u koncert bila je pjesma Krešimira Novaka koju je izveo Dejan Buvač. Zakladu je prije točno 16 godina osnovala Skupština Međimurske županije pa je međimurski župan ujedno upravitelj zadruge.  Cilj zaklade je pružanje pomoći građanima Međimurske županije za potrebe liječenja, rehabilitacije, operacija, transplantacija organa, nabave pomagala i  lijekova koje ne pokriva Zavod za zdravstveno osiguranje. 

Solidarnost

Zaklada se financira donacijama, prodajom doniranih umjetničkih slika, organizacijama humanitarnih priredbi i koncerata poput ovoga koji je održan u Centru za kulturu te prodajom suvenira i čestitaka.

U zakladi ističu kako je u 16 godina njihova postojanja dodijeljeno niz pomoći u visini od 5 milijuna kuna. 
– I ove je godine dodijeljeno puno pomoći u iznosu oko 250 tisuća kuna. Dakle, 84 naših sugrađana dobilo je neophodnu pomoć u situacijama kada si to sami nisu mogli osigurati – ističu u Međimurskoj županiji. Održavanje koncerta pomogli su i brojni sponzori koji svojim djelovanjem pružaju primjer solidarnosti.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U Međimurju 19 novih slučajeva zaraze koronom, preminule su četiri osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata PCR testiranjem evidentirano je 8 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 29. studenoga županijski Stožer civilne zaštite.

Iz drugih županija prijavljena su 3 pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

Tijekom vikenda brzim antigenskim testovima testirano je 418 osoba te je evidentirano 8 pozitivnih nalaza, što je 1,91 % od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavljene su 144 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1180.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 118 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirano je 9 pacijenata, otpuštena su 3 pacijenta, 5 pacijenata je na invazivnoj respiraciji. Preminule su 4 osobe, ženske osobe stare 81 i 85 godina i muške osobe stare 75 i 82 godine.

Nastavite čitati

Međimurje

Cijepljenje u Čakovcu svakim radnim danom, u prosincu se nastavljaju masovna cijepljenja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Građani se na području Međimurske županije mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 sati do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, a od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

U prosincu će se nastaviti masovna cijepljenja u Međimurskoj županiji. U subotu, 4. prosinca 2021. godine, cijepljenje će se provoditi u Čakovcu (u trijaži Županijske bolnice Čakovec i uZavodu za Javno zdravstvo Međimurske županije).

U subotu, 11. prosinca 2021. godine, cijepljenje će se provoditi u Prelogu u školskoj sportskoj dvorani, dok će se u subotu, 18. prosinca 2021. godine, cijepljenje provoditi u Murskom Središću.

Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a cijepit će se s 1., 2., i 3. dozom svim dostupnim cjepivima. 

Svi građani kojima je prošlo šest mjeseci od cijepljenja 2. dozom, mogu se cijepiti 3. dozom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje