Povežite se s nama

Međimurje

Katruža za ljude velikog srca

Objavljeno:

- dana

HUMANITARNO

I ove je godine već tradicionalni dobrotvorni koncert “Prijatelji za Katružu” okupio brojne Međimurce velikog srca. Humanitarni koncert održan je u srijedu, 16. studenog u prepunoj dvorani čakovečkog Centra za kulturu.

Prodana je 501 ulaznica i prikupljeno ukupno 17.353 kuna koje će se utrošiti za liječenje bolesnih osoba s područja Međimurske županije. 

Gazde i Mejaši

Među brojnim izvođačima nastupili su Željko Grahovec i Gordana Lach, Josip Sanjković Mitrica, Martina Jakšić Rodiger, Damir Rodiger i Marko Žerjav, Meri Šeparović-Vresk, KUD Mačkovec, KUU Zasadbreg, Vladimir Košir Tonka, Neno Gavez i Globus Bend, Tamburaški sastav „Kumovi“ Zasadbreg, Ivica Jurgec i Chorus Blas Ivanovec. Međimurskim izvođačima pridružili su se Gazde i Mejaši. 

Ove je godine zaklada Katruža dodijelila pomoć za 84 oboljele osobe

Koncert je vodio još jedan veliki prijatelj „Katruže“ Miljenko Ovčar, a izvrsni uvod u koncert bila je pjesma Krešimira Novaka koju je izveo Dejan Buvač. Zakladu je prije točno 16 godina osnovala Skupština Međimurske županije pa je međimurski župan ujedno upravitelj zadruge.  Cilj zaklade je pružanje pomoći građanima Međimurske županije za potrebe liječenja, rehabilitacije, operacija, transplantacija organa, nabave pomagala i  lijekova koje ne pokriva Zavod za zdravstveno osiguranje. 

Solidarnost

Zaklada se financira donacijama, prodajom doniranih umjetničkih slika, organizacijama humanitarnih priredbi i koncerata poput ovoga koji je održan u Centru za kulturu te prodajom suvenira i čestitaka.

U zakladi ističu kako je u 16 godina njihova postojanja dodijeljeno niz pomoći u visini od 5 milijuna kuna. 
– I ove je godine dodijeljeno puno pomoći u iznosu oko 250 tisuća kuna. Dakle, 84 naših sugrađana dobilo je neophodnu pomoć u situacijama kada si to sami nisu mogli osigurati – ističu u Međimurskoj županiji. Održavanje koncerta pomogli su i brojni sponzori koji svojim djelovanjem pružaju primjer solidarnosti.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Međimurski obrtnici poslali građevinski materijal u potresom razrušeno područje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Prelog/Studio VIPRO

Članovi Udruženja obrtnika Međimurske županije i Ceha graditeljstva uključili su se u akciju pomoći potresom pogođenih područja: osigurali su 48 paleta građevinskog materijala – cigli i crijepova, koji će uvelike pomoći u obnovi oštećenih kuća.

Građevinski materijal namijenjen je području grada Petrinje, kamo je otpremljen u dva šlepera. Prijevoz jednim kamionom osiguran je besplatno zahvaljujući „Kol-transportu“, a drugi je plaćen.

Međimurski obrtnici, a među njima i brojni obrtnici iz Preloga, udružili su tako snage i pokazali solidarnost s područjima koja su pretrpjela ogromnu štetu nakon potresa 28. i 29. prosinca 2020. godine.

– Zahvaljujemo svim obrtnicima koji su sudjelovali u donaciji materijala – poručuju u Udruženju obrtnika Međimurske županije.  

Nastavite čitati

Međimurje

Iz dvorišta kuće u Donjem Vidovcu ukraden benzinski agregat

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U razdoblju od 2. do 26. siječnja 2021. godine u Donjem Vidovcu u Ulici Matije Gupca iz otvorenog dvorišta obiteljske kuće u izgradnji, u vlasništvu 25-godišnjakinje, nepoznati počinitelj ukrao je benzinski agregat za struju, priopćila je PU međimurska.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati