Povežite se s nama

Međimurje

Katruža za ljude velikog srca

Objavljeno:

- dana

HUMANITARNO

I ove je godine već tradicionalni dobrotvorni koncert “Prijatelji za Katružu” okupio brojne Međimurce velikog srca. Humanitarni koncert održan je u srijedu, 16. studenog u prepunoj dvorani čakovečkog Centra za kulturu.

Prodana je 501 ulaznica i prikupljeno ukupno 17.353 kuna koje će se utrošiti za liječenje bolesnih osoba s područja Međimurske županije. 

Gazde i Mejaši

Među brojnim izvođačima nastupili su Željko Grahovec i Gordana Lach, Josip Sanjković Mitrica, Martina Jakšić Rodiger, Damir Rodiger i Marko Žerjav, Meri Šeparović-Vresk, KUD Mačkovec, KUU Zasadbreg, Vladimir Košir Tonka, Neno Gavez i Globus Bend, Tamburaški sastav „Kumovi“ Zasadbreg, Ivica Jurgec i Chorus Blas Ivanovec. Međimurskim izvođačima pridružili su se Gazde i Mejaši. 

Ove je godine zaklada Katruža dodijelila pomoć za 84 oboljele osobe

Koncert je vodio još jedan veliki prijatelj „Katruže“ Miljenko Ovčar, a izvrsni uvod u koncert bila je pjesma Krešimira Novaka koju je izveo Dejan Buvač. Zakladu je prije točno 16 godina osnovala Skupština Međimurske županije pa je međimurski župan ujedno upravitelj zadruge.  Cilj zaklade je pružanje pomoći građanima Međimurske županije za potrebe liječenja, rehabilitacije, operacija, transplantacija organa, nabave pomagala i  lijekova koje ne pokriva Zavod za zdravstveno osiguranje. 

Solidarnost

Zaklada se financira donacijama, prodajom doniranih umjetničkih slika, organizacijama humanitarnih priredbi i koncerata poput ovoga koji je održan u Centru za kulturu te prodajom suvenira i čestitaka.

U zakladi ističu kako je u 16 godina njihova postojanja dodijeljeno niz pomoći u visini od 5 milijuna kuna. 
– I ove je godine dodijeljeno puno pomoći u iznosu oko 250 tisuća kuna. Dakle, 84 naših sugrađana dobilo je neophodnu pomoć u situacijama kada si to sami nisu mogli osigurati – ističu u Međimurskoj županiji. Održavanje koncerta pomogli su i brojni sponzori koji svojim djelovanjem pružaju primjer solidarnosti.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U Oporovcu misna slavlja i proštenje povodom blagdana Gospe Snježne

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Studio VIPRO

Svečano je danas u Oporovcu, gdje se slavi blagdan Gospe Snježne uz proštenje.

Misna slavlja na rasporedu su od 10.30 te 15 sati, pri čemu je već održano jedno ujutro u 7.30.

U 19.30 organizira se pak proščenjska zabava uz Mirka Švendu Žigu i Oporovskog teteca.

Nastavite čitati

Međimurje

Dan Kuršanca na blagdan Gospe Snježne obilježen u svečanom tonu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Svetom misom, polaganjem vijenaca, sportskim igrama te zabavom i druženjem obilježen je Dan Kuršanca. Ovo naselje u sastavu Grada Čakovca 5. kolovoza (blagdan Gospe Snježne) obilježava kao svoj dan.

Kao i ranijih godina, položen je vijenac i zapaljene svijeće podno spomenika Branku Kosu. Odavanjem počasti ovom jedinom poginulom hrvatskom branitelju iz Kuršanca, ujedno je i obilježen današnji Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Uime Grada Čakovca i Mjesnog odbora Kuršanec vijenac su položili predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga i predsjednik Mjesnog odbora Siniša Kregar. Uz članove obitelj, počast poginulim Kosu dali su i predstavnici udruga koje djeluju na kuršanečkom području i brojni mještani, a molitvu za njega i sve poginule branitelje predvodio je župnik Župe sv. Nikole biskupa Novo Selo na Dravi, vlč. Ivan Munđar.

Velečasni Munđar predvodio je i misno slavlje u kapeli Gospe Snježne, te molitvu pred svečani ručak. Pozdravljajući okupljene, predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga, mještanima je čestitao njihov dan te ih pozvao da svi zajedno radimo kako bi uvjeti života i rada na cijelom gradskom području bili na visokoj razini. Mještanima, posebno onima koji aktivno sudjeluju u društvenom životu preko neke od udruga, zahvalio se na svemu što čine kako bi se naš grad predstavio u što boljem svjetlu.

– Ove godine obnovljeno je pročelje na društvenom domu, postavljena kamera za kontrolu prometa, na nekoliko mjesta uređena oborinska kanalizacija, postavljeno novo dječje igralište, a čim se otvori mogućnost, za sufinanciranje putem europskih fondova, prijavit će se dogradnja školske sportske dvorane – kažu iz Grada Čakovca.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje