Povežite se s nama

Međimurje

Katruža za ljude velikog srca

Objavljeno:

- dana

HUMANITARNO

I ove je godine već tradicionalni dobrotvorni koncert “Prijatelji za Katružu” okupio brojne Međimurce velikog srca. Humanitarni koncert održan je u srijedu, 16. studenog u prepunoj dvorani čakovečkog Centra za kulturu.

Prodana je 501 ulaznica i prikupljeno ukupno 17.353 kuna koje će se utrošiti za liječenje bolesnih osoba s područja Međimurske županije. 

Gazde i Mejaši

Među brojnim izvođačima nastupili su Željko Grahovec i Gordana Lach, Josip Sanjković Mitrica, Martina Jakšić Rodiger, Damir Rodiger i Marko Žerjav, Meri Šeparović-Vresk, KUD Mačkovec, KUU Zasadbreg, Vladimir Košir Tonka, Neno Gavez i Globus Bend, Tamburaški sastav „Kumovi“ Zasadbreg, Ivica Jurgec i Chorus Blas Ivanovec. Međimurskim izvođačima pridružili su se Gazde i Mejaši. 

Ove je godine zaklada Katruža dodijelila pomoć za 84 oboljele osobe

Koncert je vodio još jedan veliki prijatelj „Katruže“ Miljenko Ovčar, a izvrsni uvod u koncert bila je pjesma Krešimira Novaka koju je izveo Dejan Buvač. Zakladu je prije točno 16 godina osnovala Skupština Međimurske županije pa je međimurski župan ujedno upravitelj zadruge.  Cilj zaklade je pružanje pomoći građanima Međimurske županije za potrebe liječenja, rehabilitacije, operacija, transplantacija organa, nabave pomagala i  lijekova koje ne pokriva Zavod za zdravstveno osiguranje. 

Solidarnost

Zaklada se financira donacijama, prodajom doniranih umjetničkih slika, organizacijama humanitarnih priredbi i koncerata poput ovoga koji je održan u Centru za kulturu te prodajom suvenira i čestitaka.

U zakladi ističu kako je u 16 godina njihova postojanja dodijeljeno niz pomoći u visini od 5 milijuna kuna. 
– I ove je godine dodijeljeno puno pomoći u iznosu oko 250 tisuća kuna. Dakle, 84 naših sugrađana dobilo je neophodnu pomoć u situacijama kada si to sami nisu mogli osigurati – ističu u Međimurskoj županiji. Održavanje koncerta pomogli su i brojni sponzori koji svojim djelovanjem pružaju primjer solidarnosti.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Danas u Međimurju 52 novozaražena: umrla je jedna osoba, jučer cijepljeno rekordnih 2656

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 193 uzoraka, od čega je evidentirano 46 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 23,8% pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 75 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 451.

Brzim antigenskim testovima evidentirana su 2 pozitivna pacijenta, dok su iz drugih županija prijavljena 4 slučaja.

Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 56.683 uzorka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 77 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 8 pacijenata, otpušteno je 10 pacijenata, dok su 3 pacijenta na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, muška osoba stara 75 godina.

Tijekom akcije cijepljenja održane u četvrtak, 13. svibnja zabilježen je dnevni rekord te je u jednom danu cijepljeno 2.656 osoba. Utrošeno je 1.990 doza Pfizera i 22 doze Astra Zenece. S barem jednom dozom je cijepljene su 29.243 osobe, što iznosi 33,3% stanovništva starijeg od 18 godina. S cijepljenjem se nastavlja i sutra.

Nastavite čitati

Međimurje

Suradnjom lovaca i policijskih službenika PP Prelog do suzbijanja krivolova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Prelog i ove godine nastavljaju suradnju s lovačkim udrugama u nastojanju da se suzbiju svi oblici protuzakonitog lova.

Uz nadzor lovišta koji članovi lovačkih udruga, ali i policijski službenici u sklopu svojih zadaća, obavljaju samostalno, redovito se organiziraju i zajedničke aktivnosti. Ovih su se dana zajedničke aktivnosti provodile na području kojim gospodari Lovačka udruga „Fazan“ iz Hodošana, i one će se nastaviti. Isti oblik suradnje u narednom razdoblju provodit će se i s lovcima Lovačke udruge „Jastreb“ iz Domašinca, osobito na području polja Murščak.

Članovi lovačkih udruga pojačano su prisutni u lovištima kojima gospodare, pri čemu im se pridružuju policijski službenici, koristeći pritom svu raspoloživu opremu, radi uspješnijeg uočavanja i hvatanja krivolovaca u nezakonitim radnjama, poput drona, uređaja za noćno promatranje i termovizijske kamere.

Ovakav oblik rada prepoznat je kao vrlo učinkovit u suzbijanju nezakonitog lova: sve lovačke udruge vrlo se rado uključuju u zajedničke aktivnosti sa policijskim službenicima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!