UDRUGA SPAS PODNIJELA KAZNENE PRIJAVE

Varaždinska udruga Spas podnijela je kaznenu prijavu protiv vozača zbog ubojstva mačića. 

– Vozač vozila registarskih oznaka poznatih u policiji je 28. lipnja oko 6 sati u Lužanu kod Novog Marofa bacao iz vozila pod kotače ostalih sudionika u prometu mačiće. Na taj način ih je usmrtio, jer ostali vozači (vozilo se u koloni) nisu imali šanse izbjeći ih. Posebno je teško što je to rađeno s predumišljajem. Na taj način usmrtio je mačiće, ali i umalo izazvao nekoliko prometnih nezgoda, jer su prestravljeni vozači iza njega nastojali izbjeći ih što je prema Zakonu o zaštiti životinja zabranjeno i kažnjivo djelo, te time prouzročio opće opasne radnje u prometu – priopćili su Gordana Lacko i Martin Dvorski iz Spasa. 

Primili su nekoliko dojava vezanih uz taj događaj, a jedan svjedok je događaj i prijavio. U Spasu ističu da je za navedena (ne)djela predviđena je zatvorska kazna do 6 mjeseci i novčana kazna do 15.000 kn.

Bacio štence labradora

No Udruga Spas je podnijela kaznenu prijavu i protiv vozača zbog zlostavljanja životinja. – Vozač vozila registarskih oznaka poznatih policiji, 20. lipnja 100 metara od seoskog turizma Crnko bacio je iz vozila dva štenca labradora stara otprilike 4 mjeseca.  Svjedok koji je vidio je događaj, prijavio je to  u Udrugu Spas te doveo štence koji su sad privremeno zbrinuti u Udruzi tj. u gradskom azilu. Također, tijekom dana u azil je doveden još jedan štenac koji je pronađen u Varaždinu uz rijeku Dravu, koji je sudeći po izgledu i veličini vrlo vjerojatno iz istog legla kao i prethodno dvoje štenaca – izvijestili su iz Spasa.

Ističu da je napuštanje štenaca po ovim vrućinama osobito okrutan čin. – Štenci, ako ih nitko ne nađe, gotovo sigurno ugibaju bez vode i hrane. Ovo je nažalost jedan od mnogo slučajeva s kojima se Udruga susreće ovih dana – upozoravaju.

 

Izvor:
Foto: wikimedia.org

Komentari

Komentara