Povežite se s nama

Život i društvo

Kerekesh teatar pomaže volonterkama: kupite karte za “Krtice” i spasite napuštene mačke

Objavljeno:

- dana

ZA SKLONIŠTE DOBROTE

Vrijedne volonterke udruge Sklonište dobrote jučer su na štandu na Varaždinskoj tržnici predstavile ovu Udrugu koja brine o napuštenim mačkama i provodi projekt Uhvati-Steriliziraj-Vrati, kojim se želi smanjiti broj tih životinja.

Svi zainteresirani su mogli kupiti suvenire, donacijom podržati Udrugu te kupiti ulaznice za predstavu „Krtice“ Kerekesh teatra.
 


 

Otac i sin Kerekereš su prepoznali rad ove Udruge za koju će u nedjelju, 9. travnja, u 20 sati u Park Boutique Hotel u Varaždinu izvesti svoju nagrađivanu predstavu „Krtice“.
 


 

Cijena ulaznice je 40 kuna. Kontakt za prodaju ulaznica u Varaždinu je Petra (098 555 573), a u Čakovcu Tijana (098 1809 442).

Sav prihod je namijenjen za pokrivanje veterinarskih troškova za mačke. Udruga trenutno brine o stotinjak mačaka, smještenih kod privremenih teta i stričeka čuvalica, a s dolaskom proljeća pristiže ih još.
 


 

– Do sada je spašeno više od 600 mačaka, a oko 400 ih je udomljeno. Dosta mačaka, koje su trenutno na skrbi, teško su bolesne te je pomoć itekako potrebna – navode u Udruzi, u kojoj zahvaljuju Kerekesh teatru i Park Boutique Hotelu na potpori.

Skloništu dobrote i napuštenim macama pomoći možete i kupnjom ovih torbi

Izvor:
Foto: SKLONIŠTE DOBROTE / KEREKESH TEATAR

Život i društvo

Fotografija dvorca Trakošćan učenice Eve Osonjački na kalendaru Zajednice tehničke kulture

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Fotografija dvorca Trakošćan učenice Eve Osonjački iz sedmog razreda OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec, kojoj je mentorica Anđelka Barlek, izabrana je za kalendar Zajednice tehničke kulture Grada Varaždina.

Naime, ZTK Varaždinske županije svake godine izrađuje kalendare kojima prezentira svoj rad, a ove godine natječaj za izbor fotografije koja će se nalaziti na kalendaru raspisali su u suradnji sa ZTK Grada Varaždina i Društvom pedagoga tehničke kulture Varaždin.

Na natječaj su se prijavili učenici osnovnih škola koji su se natjecali na županijskom Natjecanju mladih tehničara iz fotografije. Prijavilo se 18 učenika koji dolaze iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec, OŠ Vidovec te III., IV. i VI. OŠ Varaždin.

Učenici su poslali po dvije fotografije koje predstavljaju Varaždinsku županiju, a svi će oni za svoj trud primiti zahvalnice i prigodni dar koji će im olakšati daljnji rad.

Učenica Eva Osonjački je nagrađena fotoaparatom koji joj je uručio predsjednik ZTK Grada Varaždina i Foto kluba Sloboda Varaždin Željko Hajdinjak. U povjerenstvu za izbor fotografija uz Željka Hajdinjaka su bili i Igor Furjan iz Foto kluba Varaždin te Darko Tomašek iz DPTK Varaždin, ističu iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec.

Nastavite čitati

Život i društvo

Papa Franjo donirao Hrvatskom Caritasu 100.000 eura za potresom pogođeno područje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Papa Franjo je putem Papinskog vijeća za promicanje cjelovitoga ljudskog razvoja 11. siječnja donirao 100.000 eura, koji će putem Hrvatskog Caritasa stići do stanovnika na potresom pogođenom području na Baniji.

Uplaćena donacija namijenjena je Hrvatskom Caritasu za žurnu pomoć i podršku stradalom stanovništvu. Papinsko vijeće ju je Hrvatskom Caritasu proslijedilo posredstvom Apostolske nuncijature u Hrvatskoj o čemu je nuncij mons. Giorgio Lingua pisanim putem obavijestio predsjednika Hrvatskog Caritasa mons. Božu Radoša, navode iz Informativne katoličke agencije.

– Hrvatski Caritas zahvaljuje Svetom Ocu Franji na iskazanoj molitvenoj blizini i materijalnoj pomoći kako bi stanovnici koji su ostali bez krova nad glavom privremeno bili zbrinuti u sigurnom i toplom prostoru – izjavio je predsjednik Hrvatskog Caritasa, varaždinski biskup, mons. Bože Radoš.

Do sada je Hrvatski Caritas ugovorio s tvrtkom Tehnix isporuku 100 stambenih modula, a isporuka prvih počela je 16. siječnja. Potrebe za stambenim zbrinjavanjem i dalje su velike te Hrvatski Caritas kupuje još 100 novih stambenih modula i poziva sve ljude dobre volje da se uključe u ovu akciju.

Nastavite čitati