Povežite se s nama

Život i društvo

Dan kestena: vrući kesteni i kreativni dječji radovi okupirali varaždinski plac

Objavljeno:

- dana

“KRALJ JESENI”

Ukupno 30 kilograma pečenih kestena podijeljeno je danas na Gradskoj tržnici Varaždin u povodu Dana kestena.  

Najbolji rad na tržnicu stigao iz Dječjeg vrtića Varaždin – Trakošćanska

No, na placu je bilo živo i zbog natječaja “Plodovi jeseni u mome vrtiću“, u kojem je sudjelovalo 12 dječjih vrtića iz Varaždina i okolice. Njihovi radovi predstavljeni su na jedinstvenoj izložbi, na stupovima po čitavoj tržnici, a danas ih je došlo razgledati mnoštvo roditelja, odgajatelja, pa i samih malih kreativaca.

Drugo mjesto pripalo je Dječjem vrtiću Varaždin iz Biškupca, a treće Dječjem vrtiću Varaždin iz Kućana.

Zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica, umirovljeni profesor likovne kulture Josip Herceg i direktor Gradske tržnice Varaždin Predrag Ciglar imali su doista težak zadatak: izabrati najbolje.

Nakon pomnog pregleda i ocjenjivanja, komisija je najboljim proglasila Dječji vrtić Varaždin – Trakošćanska. Drugo mjesto pripalo je Dječjem vrtiću Varaždin iz Biškupca, a treće Dječjem vrtiću Varaždin iz Kućana. Najbolje vrtiće Gradska tržnica nagradit će velikim košarama sezonskog voća, a svi sudionici dobit će diplome.

– Na ovom smo događaju željeli počastiti naše posjetitelje i na ovaj im način zahvaliti za vjernost. Danu kestena pridružili smo likovni natječaj za djecu jer ih želimo uključiti u naše aktivnosti i približiti im tržnicu kao mjesto nabave domaćih namirnica, ali i mjesto susreta i druženja – rekao je direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar.

Nakon Dana kestena, 28. Listopada održat će se Festival tikvi, dok u studenom počinje tradicionalni izbor najkumice, koji će ove godine doživjeti svoje jubilarno deseto izdanje.

Kako je bio jutros na placu pogledajte u fotogaleriji.

Izvor:
Foto: Marta Konjačić/Gradska tržnica Varaždin

Život i društvo

Grad Varaždin časti umirovljenike jednodnevnim izletom na more

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin, na prijedlog Povjerenstva za umirovljenike i osobe starije dobi Grada Varaždina, objavio je Javni poziv za iskazivanje interesa za jednodnevni izlet na more – Kvarner koji će za zainteresirane umirovljenike biti organiziran uz financijsku pomoć Grada Varaždina.

Pravo prijave na Javni poziv imaju umirovljenici s prebivalištem na području Grada Varaždina i mjesečnim mirovinskim primanjima do 2.500,00 kuna.

Javni poziv objavljen je na službenoj internetskoj stranici Grada Varaždina:

Javni poziv za iskazivanje interesa za jednodnevni izlet na more – Kvarner za zainteresirane umirovljenike uz financijsku pomoć Grada Varaždina (varazdin.hr).

Prijave za Javni poziv prijavitelji podnose od 1. do 25. srpnja 2022. godine do 10 sati.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinski vrtić “Dječji svijet“ uspješno završio još jedan Erasmus+ projekt

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Portugalu su održane aktivnosti posljednje mobilnosti u sklopu Erasmus+ projekta „COLINC – Collaborating for Inclusion“, ukupne vrijednosti 99.164,00€. Posljednji susret partnera na projektu koji je nepoznate ljude zbližio u odlične suradnike i prijatelje, odisao je ozračjem profesionalnog ponosa.

Sam projekt za ciljanu skupinu djelovanja imao je djecu s posebnim potrebama – djecu s teškoćama, darovitu djecu, djecu koja privremeno imaju neke posebne potrebe. Partnerstvo vrtića i osnovnih škola iz Hrvatske, Grčke, Italije, Portugala (koordinator) i Slovenije baziralo se na entuzijazmu, stručnom znanju i vodstvu, te na volji za timskim radom i spremnosti za promjenom.

Mobilnost je održana u Gradu Vila Nova de Gaia koji je prepoznao obrazovanje i inkluziju kao ključan faktor razvoja nekog kraja. „Dječji svijet“ su predstavljale Sanja Hajdin, Magdalena Erdelja i Nataša Gotal.

Ponosni na proces i uspjehe tijekom projekta, partneri su odlučili primjere dobre prakse i načine korištenja stimulativnih materijala prezentirati na međunarodnom online seminaru u vlastitoj organizaciji, a koji je održan početkom studenog prošle godine.

Primjere dobrih praksi prezentirali su praktičari koji svakodnevno rade s djecom, odnosno oni koji se prvi suočavaju s izazovima u radu s djecom s posebnim potrebama – odgajatelji, učitelji i stručni suradnici.

Izazovi s kojima su svi bili suočeni, pogotovo tijekom rada u pandemijskim uvjetima, polučili su među partnerima povećano razumijevanje, strpljenje, toleranciju i timski rad, te su rezultirali promjenom pristupa, načina rada, ponude materijala i hrabrosti da se usude raditi na drugačiji i za neke, novi način.

Tijekom projekta:

– Prepoznate su kvalitetne prakse u radu s djecom s posebnim potrebama

– Osviještena je upotreba ciljanih materijala i prilagodba okruženja kako bi se formiralo stimulativno okruženje i materijali

– Refleksijom praktičara produbile su se i ojačale kompetencije i znanja

– Stvoreni su materijali za diseminaciju i slobodnu distribuciju

Partnerstvo, suradnja, hrabrost, elan, motivacija, razumijevanje, poštenje, iskrenost, radišnost, trud, vrijeme, orijentiranost, pozitivan stav, podrška, učinkovitost, spremnost na promjene – samo su neki od stupova zajedništva, rada i rezultata na ovom projektu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje