Povežite se s nama

Život i društvo

Kinološko društvo Varaždin 1181 organizira jesenski tečaj poslušnosti psa

Objavljeno:

- dana

Kinološko društvo Varaždin 1181 organizira jesenski tečaj poslušnosti, a provodit će se prema dogovoru s polaznicima, dva do tri puta tjedno.

Tečajem se naglasak daje pravilnom kontaktu vlasnika i njegova psa te ponašanju pasa u blizini drugih ljudi i pasa, a pokušavaju se promijeniti loše navike ako postoje te se uči praćenje na opuštenom povodniku, kretanje kroz grupu ljudi, vježbe sjedi i lezi, dolazak na poziv i ostavljanje psa u ležećem položaju uz ometanje drugih pasa.

Na kraju tečaja polaznici svladane vježbe pokazuju na ispitu. Tečaju može pristupiti zdrav i čipiran pas, cijepljen protiv bjesnoće i zaraznih bolesti te starosti od najmanje 6 mjeseci.

Svi zainteresirani za tečaj poslušnosti se pozivaju u nedjelju, 2. rujna, u 9 sati da dođu na teren Društva (Trg Pavla Štoosa 39a, Varaždin) na neobvezujući informativni sastanak na kojemu mogu saznati sve detalje o tečaju te na dogovor oko početka tečaja, a za eventualne dodatne informacije potrebno je poslati upit na [email protected]

Na informativni sastanak vlasnici dolaze bez psa.

Život i društvo

Teretnim vozilom u Varaždinu na zebri udario pješakinju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 20. travnja, oko 12.25 sati u Zavojnoj ulici u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Teretnim vozilom je iz smjera Trenkove ulice u smjeru Koprivničke ulice upravljao 64-godišnjak. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja Koprivničke i Zavojne ulice na znak zelenog svjetla skretao je u desno a da prethodno nije propustio 75-godišnju pješakinju koja je prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza na znak zelenog svjetla gurajući bicikl.

Uslijed udara pješakinja je pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Varaždin je podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je značajnim sredstvima iz proračuna podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva, unatoč pandemijskoj krizi.

Naime, gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u utorak, 20. travnja, s predstavnicima udruga potpisao je ugovore te im tom prilikom zahvalio „što ste radili u ovim pandemijskim uvjetima i okupljali naše građane koji su preko vas zadovoljili svoje građanske interese“.

– Riskirali ste svoje zdravlje i  bili na usluzi građanima i zato vam upućujem veliku zahvalu. Iako će pojedine udruge smanjiti svoje aktivnosti zbog pandemije, sredstva neće propasti, a vas molim da nas o tome izvještavate. Najveća vrijednost ove gradske uprave je bila da smo komunicirali s vama. Nikad u povijesti grada nije bilo toliko udruga kao što ih imamo danas i nikad nije bila bolja suradnja. Udruge su šarolikost i bogatstvo jednog gradskog života pa vam još jednom zahvaljujem na suradnji – poručio je gradonačelnik.

Dodajmo da je za danas, 21. travnja, najavljeno potpisivanje ugovora s udrugama s područja obrazovanja i rada s mladima.

Nastavite čitati