Povežite se s nama

Sport

Kišasondi novi predsjednik za Europu

Objavljeno:

- dana

KICKBOXING

Nove uspjehe postiže FC Kovačić. Na Europskom amaterskom kickboxing prvenstvu koje se doržalo od 3. do 7. studenog u Mađarskoj postignuti suuspjeci u ringu ali i za stolom.

Članovi Fight Cluba Kovačić Varaždin nastupili su na EP sa osam boraca, od ukupno 411 boraca iz 24 zemalja.
Zlatne medalje osvojili su Tino Pintarić u disciplini light contact kadet i Leon Horvat u disciplini full contact juniori. Brončane medalje osvojili su Emanuel Šprem kadet light contact, Leon Plantak kadet light contact, Leonardo Baksa juniori full contact i Andrija Kozjak seniori full contact. U kvalifikacijama su ispali Siniša Glavina i Luka Sakač.
U sklopu prvenstva održani je i sastanak Svjetske kickboxing federacije na kojem se birao novi predsjednik za Europu. Hrvatska je kandidirala predsjednika Hrvatskog kombat saveza Hrvoja Kišasondija. Nakon predstvaljanja programa za naredne četiri godine, Kišasondijev program naišao je na oduševljenje većine predstavnika zemalja te je Hrvoje s većinom glasova pobjedio svoje konkurente i postao prvi Hrvat na takvoj funkciji u borilačkim sportovima.
Sljedeće natjecanje FC Kovačić je Memorijalni savate turnir u čast heroju Domovinskog rata “Jean Michel Nicolier” u Vukovaru.

Izvor:
Foto:

Sport

Varteks pobijedio Međimurje i skočio na 3. mjesto 3. NL Sjever

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varteksa u utorak, 23. travnja na stadionu Sloboda odigrali su susret 21. kola 3. NL Sjever i slavili su s 3:1.

Varteks je vodstva stigao u posljednjoj minuti prvog poluvremena. Jakupak umjesto centaršuta, na dodavanje Renana, ulazi u kazneni prostor i pogađa za vodstvo na poluvremenu.

U 62. minuti Dolovski upućuje jednu ‘okomicu’ prema Havojiću, ali obrana gostiju griješi, u trk kreće Havojić, i na kraju lopta bez intervencija ulazi u gol, za povećanje vodstva i veliko slavlje na tribinama stadiona Slobode. Strijelac je službeno Dolovski.

Varteks je kontrolirao igru, a Petar Havojić stavlja točku na i odlične utakmice Bumbara, u 85. minuri. Najveći dio posla je obavio Glavica, istrpio duele, i uposlio Havojića, koji je samo pospremio loptu u mrežu.

Počasni gol za Međimurje postiže Niko Ivančić, Varaždinac u dresu Međimurja, nekad član omladinskih kategorija Varteksa. Bila je to lijepa akcija Drka i Ivančića, gdje mladi napadač iz drugog pokušaja svladava Banfića.

Čestitam igračima, stvarno mislim da su danas odigrali dobro, i mislim da smo kontrolirali utakmicu cijelim tijekom. Čeka nas Polet, tu je i kup, a drago mi je da su danas i igrači iz Škole nogometa dobili prigodu – kazao je Marko Trojak, pomoćni trener Varteksa.

Da je Varteks bio bolji priznao je i trener gostiju Antun Jukić, nekad i trener Varteksa. 

– Čestitam Varteksu na pobjedi, u ovom trenu su oni ipak bolja ekipa, pogotovo, kad se igra u tjednu, a mi u niti jednoj utakmici u tjednu ne možemo biti pravi, jer nam nema igrača koji studiraju ili rade. To je jedan od razloga koji utječu na uvjerljivu pobjedu Varteksa, koji je zasluženo pobijedio – kazao je trener Međimurja.

Ovom pobjedom Varteks je za jedan bod preskočio Pitomaču, te se vratio na 3. mjesto tablice, a slijedi im gostovanje u Svetom Martinu na Muri, kod Poleta. Nakon toga uvzrat kupa u Ivancu, te direktne utakmice s Rudarom, kod kuće, te Pitomačom, na gostovanju, koje će vjerojatno i odlučiti konačni poredak na tablici.

Nastavite čitati

Sport

Solidni nastupi braće Bengeri na dvije utrke Svjetskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Tacnu na rijeci Savi u Sloveniji održane su dvije utrke za Svjetski kup u kajak slalomu na kojima je nastupilo 220 natjecatelja iz 19 zemalja.

Kajak kanu klub Varteks na natjecanju su predstavljali braća Katja i Roko Bengeri u sastavu reprezentacije Hrvatske.

Katja Bengeri nastupila je u dvije discipline te se u subotu, 20. travnja u kategoriji kanu jednosjeda (C1) plasirala na 15. mjesto, dok se u kajaku jednosjedu (K1) plasirala na 18. mjesto. Na drugoj utrci u nedjelju, 21. travnja popravila je svoje rezultate te se u kanu jednosjedu plasirala na 11. mjesto, a isti rezultat ostvarila je i u kajaku jednosjedu.

U nedjelju je na utrci nastupio i Roko Bengeri i plasirao se na odlično 35. mjesto u kajaku jednosjedu u konkurenciji 111 natjecatelja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje