Povežite se s nama

U fokusu

Kišić podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja, osobe koja mu je navodno podmetnula

Objavljeno:

- dana

PREDOMISLIO SE

– Rano jutros sam na varaždinskoj policiji podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog sumnji na iskorištenje maloljetnika u političke svrhe.

Zbog sumnji u neovlašteno upadanje u računalne sustave i zaštite prava djeteta vjerujem da će policija brzo rješavati slučaj i da će se otkriti tko je osoba koja je na najgnjusniji način koristila maloljetnika u svrhu diskreditacije mene kao osobe i političara – oglasio se jutros šef varaždinskog SDP-a i varaždinski dožupan Alen Kišić.  

Navodi kako je potpisao i suglasnost  o tajnosti izvida zbog kojeg niti ne smijem komentirati “slučaj” do njegovog završetka i otkrića počinitelja.

– Stoga sve daljnje komentare oko “slučaja” i same istrage od danas vam može i smije dati isključivo policija – naveo je Kišić.

Dodao je da mu je jasna  velika zabrinutost nekih političkih oponenata za cijeli slučaj, s obzirom da se bliže izbori, i to pod velikom krinkom brige za prava maloljetnika.

– Javnost će, uvjeren sam, sigurno takvu lažnu brigu znati procijeniti i osuditi. Volio bih da isto tako se pokaže briga i za jednu javnu osobu koja je apsolutno nedužna se morala braniti od nečeg sa čime doista nema veze. Izbori su skoro, pa se nadam da ćemo ubrzo vidjeti jesu li oni možda povod cijelog “slučaja” i ovakvog podmetanja – naveo Kišić.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

U fokusu

Radnici nisu na poslu, ali novi član Uprave Dobiš optimističan: Vjerovnici izrazili pozitivnu namjeru da podrže Varteks

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

O cijeloj situaciji u Varteksu kontaktirali smo novog člana Uprave te tvrtke Dražena Dobiša.

Porezna uprava ˝u tišini˝ ovršila Varteks, hoće li vjerovnici postići dogovor s HBOR-om?

Potvrdio nam je da radnici prošlog tjedna nisu bili na poslu te im je godišnji produžen do ponedjeljka.

– Radnici su se vratili na posao u srijedu 17. kolovoza, no zbog situacije u Varteksu, blokada računa od strane Porezne uprave i Grada Varaždina, a iz straha za moguću neisplatu plaća za srpanj, odbili su početi s radom i zatražili produžetak godišnjeg odmora do ponedjeljka 22. kolovoza, što sam im i odobrio – kaže nam Dobiš. Navodi i kako je politika minimalnih plaća u Varteksu prisutna već dugi niz godina, više od jednog desetljeća.

Upitali smo ga i je li upoznat s informacijama da je prošlog četvrtka održan sastanak vjerovnika u HBOR-u.

– Na sastanku vjerovnika održanom u četvrtak 18.08. svi prisutni vjerovnici izrazili su pozitivnu namjeru da podrže Varteks, pregovori su i dalje u tijeku – kaže Dobiš.

Kaže i da uskoro planira sazvati sastanak s najvećim dioničarima.

– Osobno nisam u kontaktu sa najvećim dioničarima, no namjera mi je u najskorijoj budućnosti, ako okolnosti dopuste, zakazati sastanak s njima – najavljuje Dobiš. Što se tiče mogućeg štrajka, vjeruje da do njega neće doći.

– Držim da su svi radnici Varteksa duboko svjesni situacije u kojoj se nalazimo i da bi mogući štrajk vrlo vjerojatno označio i kraj – kaže nam član Uprave.

Nastavite čitati

U fokusu

Dukat po sedmi put podigao otkupnu cijenu mlijeka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S ciljem očuvanja proizvodnje mlijeka na svom otkupnom području Dukat po sedmi put u ovoj godini podiže otkupnu cijenu mlijeka. Tako će od 1. listopada Dukat za svaku predanu litru mlijeka svojim kooperantima plaćati dodatnih 15 lipa, odnosno ukupno 95 lipa više od početka godine.

Otkupna cijena mlijeka ovim će povećanjem biti čak 40 posto veća u odnosu na lanjski listopad.

– Za povećanje otkupne cijene mlijeka od početka godine izdvojili smo ukupno 121 milijun kuna kako bismo našim kooperantima barem dijelom kompenzirali strelovit rast ulaznih troškova i cijene energenata. Međutim, prerađivačka industrija ne može u potpunosti prenijeti povećane troškove u proizvodnji mlijeka na gotov proizvod i tako dodatno opteretiti potrošače. Kao najveći otkupljivač i vodeći prerađivač mlijeka čvrsto stojimo uz naše kooperante i činimo sve kako bismo očuvali njihove farme, no industrija ne može samostalno riješiti probleme u primarnoj proizvodnji mlijeka koja je na koljenima – istaknuo je direktor Dukata Duško Glišić te dodao kako vjeruje da država može, po uzoru na druge zemlje Europske unije, farmerima barem dijelom nadoknaditi rast ulaznih troškova putem dodatnih plaćanja i tako održati proizvodnju mlijeka na hrvatskim farmama. 

Primarna proizvodnja mlijeka u Hrvatskoj u neprekidnom je padu. U posljednjih deset godina smanjena je za gotovo 30 posto, a posebno je alarmantan podatak da domaćom proizvodnjom mlijeka podmirujemo manje od 50 posto vlastitih potreba za mlijekom i da smo kao zemlja  prehrambeno ovisni o uvozu mlijeka i mliječnih proizvoda.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje