Povežite se s nama

Sport

KK Vindija osvojila međunarodni turnir

Objavljeno:

- dana

KOŠARKA

U Varaždinu je održan međunarodni košarkaški turnir, a trener KK Vindija Dražen Cesar komentira rezultate.

– Da se košarka polako ali sigurno vraća na velika vrata u Varaždin, pokazao je i ovaj međunarodni turnir. Odlična organizacija turnira, dobre utakmice, izvrsna atmosfera na tribinama. Na turniru su sudjelovale tri ekipe Slovenski Kranj, Lepoglava i mi.

Nakon otvaranja turnira utakmicom gdje je Kranj u uzbudljivoj utakmici pobijedio Lepoglavu s trinaest razlike, slijedile su dvije naše.

KK Vindija – KK Kranj 60:54 (8;16, 20:11, 11:12, 21:15)

Bila je vidljiva velika želja u prvih deset minuta, ali jednostavno smo sagorjeli u toj želji, bili smo u totalnom blok outu, tražili smo se, nismo imali organizaciju napada, a Kranj u prvih 3 minute je imao već 5-6 skoka u napadu i isto toliko dodatnih napada. Tako da već nakon manje od 3 minute sam pozvao time da se malo primirimo ali cijela četvrtina je bila takva, što je i razumljivo u ovoj fazi. U drugoj smo bili pravi pokazali naše pravo lice, digli agresivnost na cijeli teren, a kada je dobra obrana napad se samo nasloni na to, Nakon -8 drugu četvrtinu na krilima ekzekutora Bađuna koji je zabio u tom periodu 14 koševa uz zatvaranje reketa Kuparića dobivamo s 9 razlike i vraćamo se u igru.

Malo smo energetski pali ali smo uspjeli u trećoj zadržati egal i znali smo da u četvrtoj će iskusna ekipa koja je imala i utakmicu prije nas energetski pasti, pa smo rotacijama držali visoki ritam i uspjeli utakmicu privesti kraju.

Raduje podatak da njihov najbolji igrač Hlebec koji je zabio prvu utakmicu 42 koša, odličnom obranom Cesarca i Šanteka te uz pomoć ostalih igrača sveli ga samo na 3 koša.

KK Vindija – KK Lepoglava 75:65 (25:17, 22:23, 12:12, 16: 13)

Početak utakmice je bio kakav bi svaki trener poželio, čista suprotnost od prve utakmice,zabilo se 25 koševa , trčalo se, skakalo,  tranzicijski smo bili moćni a i napadački raznovrsni, 5 igrača se upisalo u strijelce u prvih 10 minuta , što je rezultiralo +8. U drugoj smo napadački ostali u istom ritmu, ali smo pali defanzivnom djelu.

Treća četvrtina je bila identična kao i u prvoj utakmici. U zadnju smo ušli iscrpljeni, uspjeli smo odmoriti glavne igrače na način da nije igra ni rezultat pao, pa smo imali snage za još jedan agresivan odgovor, te smo u zadnje tri minute ušli s +11, i to je bio znak da i oni igrači koji nisu igrali upišu svoje minute. Fešta je mogla početi, Čestitke svim igračima, svaki je doprinio tom uspjehu.

Moram priznati da sam pozitivno iznenađen jučerašnjom prezentacijom, igralo se dobro u oba smjera, pogotovo defanzivni dio koji nam je bio dobar i koji nam mora biti forte/primili u prosjeku 60 koševa po utakmici/, iskristalizirala se hijerarhija u momčadi uloge su podijeljene, zna se tko je radnik, tko je direktor. Turnir nam je pokazao da moramo još puno raditi, stvari na kojima moramo raditi, naglasio je Cesar.

Najbolji strijelac turnira s zabijenih 51 koša je igrač KK Vindije Mihael Bađun koji je ujedno proglašen najkorisnijim igračem turnira.

 

Izvor:
Foto:

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje