Povežite se s nama

Život i društvo

Klinci okupirali “Galeriju” na otvaranju revije filmskog stvaralaštva

Objavljeno:

- dana

48. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva

U varaždinskom kinu “Galerija” sinoć je, 25. studenog, u organizaciji Filmsko-kreativnog studija Vanima i Hrvatskog filmskog saveza, svečano otvorerena 48. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva.

 

Program Festivala počeo je još u srijedu, 23, studenog, predstavljanjem monografije Vanime, izdane povodom njezinog 30. rođendana. 

Istog je dana ujutro jviše od iše od 250 osnovnoškolaca nižih razreda i učenika Centra Tomislav Špoljar uživalo u animiranim filmovima Vanime. Gledali su presjek animiranih filmova nastalih tijekom 30 – ogodišnj rada Vanime.

Nakon službenog otvaran Revije, prikazane su dvije službene projekcije, nakon kojih su gledatelji imali priliku razgovarati s autorima.

Festival će se završiti proglašenjem pobjednika u nedjelju poslijepodne. 

 

 

 

 

 

Izvor:
Foto: facebook

Život i društvo

Najsjevernije županije ipak su izbjegle prijeteće hladne valove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

DHM-zovi prognostičari za nedjelju najavljuju jutarnje temperature zraka na kopnu između -10 i -5°C, u gorju još nižu, a dnevna temperatura bit će svega oko 0°C.

Povremeni sjeverac pojačavat će dojam hladnoće, a bit će i mjestimičnih oborina sve do utorka. No, tada napokon slijedi zatopljenje s jugozapadnjakom i češćim oborinama.

Dodajmo da DMHZ na svojim internetskim stranicama upozorava na hladne valove koji mogu utjecati na zdravlje ljudi.

Srećom, na priloženoj tablici u zonama s velikom i vrlo velikom opasnošću, nema područja u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.

Nastavite čitati

Život i društvo

Produžena isplata “dječjih božićnica“ i podnošenja reklamacija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Isplata dječjih božićnica započela je 30. prosinca 2020. godine te je rok za dostavu istih produžen do 18. siječnja 2021. godine.

Roditelji, zakonski zastupnici, staratelji djece koja neće biti obuhvaćena u isplati „dječje božićnice“ moći će predati zahtjev za reklamaciju Gradu Varaždinu od 19. do 25. siječnja 2021. godine.

Zahtjev za reklamaciju nalazit će se na web stranici Grada https://varazdin.hr/bozicnice/ od 19. siječnja 2021. godine, a isti će se moći podići i u Gradskoj vijećnici u navedenom razdoblju.

Reklamacije će se obavljati isplatom na tekući račun podnositelja zahtjeva.

– Obavještavamo roditelje djece koji su predali zahtjev za donaciju na novorođeno dijete za dijete rođeno od 1. do 31. prosinca 2020. godine, nalog za isplatu „dječjih božićnica“ vrši se po službenoj dužnosti, te će ista biti isplaćena na tekući račun podnositelja zahtjeva – ističu u Gradu Varaždinu.

Nastavite čitati