U okviru Festivala knjige i književnosti „Pazi, knjiga!“, u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu u srijedu, 6. studenoga, predstavljena su izdanja iz Biblioteke „Vrata u podrum“, među kojima i knjiga „Pustinjak“ Denisa Peričića i Tomislava Tomića.

Iako funkcionira kao samostalna priča, tekstualni dio „Pustinjaka“ izvadak je iz antologijske kajkavske pripovijetke Denisa Peričića „Fantažija o leksikografu“.

Peričićev tekst izvrsno je likovno obradio Tomislav Tomić, poznat u cijelom svijetu kao ilustrator originalnih engleskih izdanja romana o Harryju Potteru.
Tako je nastala jedna od „slikovnica za odrasle“; ideja je to urednika „Knjige u centru“ Zorana Pongrašića, koji je zajedno s dr. sc. Andom Bukvić Pažin vodio program. Sudjelovali su još ilustratori Štef Bartolić, Franjo Anžlovar i Dalibor Talajić te književnica Silvija Šesto.

Spomenimo da je „Pustinjak“ prvotno predstavljen na Četvrtome međunarodnom festivalu slikovnice „Ovca u kutiji“ prije dva mjeseca u Pazinu, dok zagrebački Festival „Pazi, knjiga!“ traje sve do 16. studenoga, kada završava svečanim programom na Interliberu.

Štef Bartolić, Silvija Šesto, Franjo Anžlovar, Anda Bukvić Pažin, Dalibor Talajić, Zoran Pongrašić, Denis Peričić i Tomislav Tomić

Komentari

Komentara